Ford Transit Sport 2.2 TDCi

Tuttu ja turvallinen, kaiken kansan tuntema Ford Transit on saatavilla mukavalla Sport Van-varustelulla joka tuo kummasti näköä ja tehoa normaaliin Transitiin. Tämä uusi Transit, joka valittiin viime vuonna ‘Vuoden Pakettiautoksi’, pitää sisällään hieman tehokkaamman 2.2 litraisen dieselmoottorin ja paljon koriin lisättyjä ulkonäköä ehostavia osia. Renkaat ovat myös isommat ja sisätiloissa on pientä muutosta. Kaiken tämän alta löytyy kuitenkin etuvetoinen Transit 260.

Varustetaso Sport Van

Tämä varustelu on se joka tekee tästä Transitista erilaisen. Varusteet ovat erittäin kohdallaan jo sellaisenaan Sport Vanissa. ABS-jarrut, ESP-ajonvakautusjärjestelmä sekä ilmastointi ja sähköikkunat. Turvallisuus ja mukavuus siis kohdallaan. Mitä muuta? 18 tuumaiset kevytmetallivanteet 235/45 kumeilla sekä korisarja joka tuo koriin ulkonäköä. “Shelby”-ralliraidat. Valkoiset tuplaraidat tekevät kyllä lisää näköä ulkoiseen antiin, mutta miksi niitä ei ole tehty kunnolla? Etuhelmasta lähtevät raidat jatkuvat konepellin yli katon ylärajaan, mutta eivät siitä eteenpäin. Ne siis puuttuvat katolta sekä takaa kokonaan. Kumma juttu. Toinen upea, mutta silti niin tökerösti tehty yksityiskohta oli krominen pakoputkenpää. Krominen iso pönttö pilkottaa takapuskurin alta ja näyttääkin hyvältä jos katsoo tarpeeksi kaukaa. Todellisuus on se että putket eivät päästä ulos mitään vaan pakokaasu ujutetaan pöntön alareunasta jotta mustat pöllähdykset eivät sotkisi autoa. Takarenkaiden kaarista löytyvät pienet ilmanohjaimet.

Ajettavuus

Sport Vanissa olevasta 2.2 litraisesta dieselistä otetaan irti 140 hevosvoimaa. Melko vähän tämän kokoiseen ajoneuvoon, mutta plussa puoleksi on mainittava se että ajossa on käytössä erittäin mukavasti vääntöä. Ajettavuus on Transitissa kohdallaan. Ajoasento on hyvinkin pakettiautomainen ja luo selkeästi oman jipponsa hieman urheilullisemman ajotyylin omaavalle. Nyky pakettiautojen trendinä on “henkilöautomaisuus” joka toimii tietyissä malleissa hyvin. Transitissa mennään kuitenkin vanhalla kaavalla. Isoista pakettiautoista Transit on ehdottomasti oma suosikkini, jopa ilman Sports Vania. Ja sitten liikkeelle. Kiihdytys tapahtuu nopeasti ja vaihteiden kanssa saa pitää kiirettä kun mittari kiipeää kohti sataa. Moottorikierroksilla tuntui olevan todella pieni käyttöalue, mutta positiivista on se että koko tämän pienen alueen ajan oli käytettävissä erittäin paljon vääntöä. Liikkeessä Transit tuntuu ja näyttää hyvältä. Olet kaikkien yläpuolella ja näet liikenteen paremmin muiden yli. Olet tilanteen herra. Transit on myös liikkeiltään hyvin ketterä. Liikkuminen kaupungissa sujuu vaivattomasti, kiitos pienelle kääntösäteelle. Ainoa näkyvyyttä koskeva valitukseni menee sivuoven ikkunan puuttumiselle. Kuolluttakulmaa oli välillä todella vaikea arvailla oikealle kääntyessä. Sivuoveen suosittelen siis ikkunaa.

Entäs työajossa?

Työajossa tämä Transit on sama työtäpelkäämätön kuljetusväline kuin kaikki muutkin Transitit vuosien varrella. Ajaminen on helppoa, Transit kun on erittäin näppärä ajaa isoksi pakettiautoksi. Auton peilit ovat suuret ja tarjoavat näköalaa taaksepäin mainiosti. Hommia helpottaa myös tehokas dieselmoottori joka tarvittaessa puhkuu ja puhaltaa riittävästi tehoja. Istuinten virkaa toimittavat nahkajakkarat tekevät työnsä hyvin ja tarjosivat ainakin minulle mukavan ajoasennon.  Ohjaamossa kaikki on helposti käsillä, papereille ja muulle tavaralle löytyy helposti oma lokero eikä mukitelineitä ole unohdettu. Niitä löytyy hytistä yhteensä kuusi kappaletta, kaksi niistä on extra isoja ja niihin uppoaa 1.5 litrainen limupullo helposti. Erittäin kätevää. Takana tilaa löytyy myös reippaasti. Sivuovesta mahtuu eurolava pitkittäin sisään ja takaa eurolavan saa sisään sekä poikittain että pitkittäin. Tässä kohtaa täytyy kuitenkin muistaa että tupla takaovet ovat lisävaruste. Vakiona takaa löytyy suuri ylöspäin avattava ovi joka avautuessaan vie tilaa sekä estää mahdollisen trukin käytön perästä lastauksessa. Takatilasta löytyvä vanerointi oli hyvin tehty ja suojaa itse koria lastatessa.

Lopulta…

Ikävähän tätä tulee. Transit on erittäin hyvä pakettiauto ja näin Sport Vanina se tuntuu vielä mukavammalta. Tehoa ja näyttävyyttä. Yhdistelmä josta minä aina pidän. Transit Sport Van sopii ehdottomasti myös henkilökohtaiseen käyttöön, järkivalinta se ei sellaiseen kuitenkaan ehkä ole. Työkäyttöön? Ehdottomasti. Sporttisuus ei ole vienyt autosta mitään pois, ainoastaan tuonut herkkuja lisää. Tämä Transit on sama työjuhta kuin kaikki muutkin. Lähtöhinta Sport Vanilla on 34 900 € ja kyseinen testissä ollut yksilö Performance Blue -metallivärillä (200€) sekä Verona nahkaverhoilulla (750€) kustantaa 35 850 €. Ei hätää, artisti maksaa. Kaiken  urheilullisuuden alta löytyy kuitenkin edelleen tuttu Transit joka kelpaa edelleen työhön kuin työhön. Keskikulutukseksi jäi noin 7 litraa sadalle kilometrille.

Tekniset Tiedot

Moottori

  • diesel

Iskutilavuus

  • 2198cc

Teho

  • 103 kW (140 hv) / 3500rpm

Vääntö

  • 350 Nm / 1800-2400rpm

Vaihteisto

  • 6-vaihteinen manuaalivaihteisto

Voimansiirto

  • etuveto