Mercedes Benz C63 AMG

Pitkään sitä odotettiin ja vuonna 1995 se tapahtui. Saksassa. Mercedeksen vuonna 1993 esitelty W202 C-sarjalainen sai alleen ensimmäistä kertaa AMG:n moottorin. Niihin aikoihin se oli vaatimaton 3.6 litrainen ‘suorakuutonen’ tehoilla 276 hevosvoimaa. Tänään mennään uusia polkuja.

C63

Rakkaani on palannut, parempana kuin koskaan. Kyse on siis AMG:n virittelemästä kaunottaresta, hänet tunnetaan nimellä C63. AMG:n poikien kasaama 6.2 litrainen moottori on sujautettu konepellin alle tunnelmaa luomaan, voi äiti mikä tunnelma siitä tarvittaessa irtoaa. Hyvä tunnelma alkaa auton keulilta. Autossa on niin paljon ilmettä jo etupäässä että katselun voisi jättää nyt tähän. Mutta kun herkkua on tarjolla myös sivuilla ja takana. Heti 18 tuumaisten AMG-kevytmetalli vanteiden vierestä kyljessä löytyy tuttu ja turvallinen merkintä, 6.3 AMG. Uuden C:n kaunis sivuprofiili ja jännittävä matka kohti takaosaa. Sieltä löytyy se toinen pää jota kaikki jatkossa autossa katselevat. Kauniisti muotoiltu takaluukun reuna luo autolle pienen takaspoilerin. Kohokohtana ovat kuitenkin ne neljä kaunista putkenpäätä jotka kurkistavat takapuskurin alta. Kun auton käynnistää, tämä on erittäin mukava paikka olla. Neljä baritonia laulavat erittäin kauniisti jo tyhjäkäynnillä. Kaasua annettaessa kurkut aukeavat ja korvia huumaava rähinä saa kaiken huomion. Kaunista.

Värinää

Jännät vibat jatkuvat myös sisällä. Sisätiloiltaan Kuuskolmonen on vähän kuin mikä tahansa C-sarjalainen. Laadukasta materiaalia siellä täällä, puolinahkaiset istuimet ja siisti mittaristo. Tätä kaikkea on kuitenkin muutettu auton vaatimalla tavalla. Istuimet ottavat sille istuvan hyvään syleilyyn. Sivuttaistukea on  nimittäin riittävästi. Penkistä löytyvät kyljestä vielä säädöt ristiseläntuelle sekä muuta väännettävää. Entäs se selkeä mittaristo… Niin, sitäkin on muutettu. Mittarin pohjina toimivat AMG:n omat. Huiput sen mukaan ovat nyt 320 km/h. Kierroslukumittarin pohjalla lukee 6.3 – V8 ja mittarin nuoli osoittaa punaista vasta seiskan jälkeen. Puolustus lepää.
Soitin puolta hoitelee nätisti soitteleva cd/radio-soitin. Äänentoistosta huolehtii maestrot Harman &Kardon. Ja voi veljet mikä äänentoisto tässä onkin. Noh, aika sammuttaa soitin.

Tehot

Moottorina toimii siis edellä mainittu 6.2 litrainen AMG:n V8. Se tuottaa 457 hevosvoimaa ja järjettömät 600 Nm vääntöä. Lukuja joita moni kilpailija ei pysty parantamaan. Moottori pystyy tarjoamaan läjän vääntöä tilanteessa kuin tilanteessa ja kuljettajalla on aina käytössä tarpeellinen määrä tehoja.
Täydelliseksi seuralaiseksi moottorille on annettu erittäin toimiva ja käytännöllinen 7GTronic -automaatti. Vaihteistosta saa valittua asetukset C,S sekä M. Ensimmäinen vaihtoehto, Comfort, tarjoaa sen miellyttävän vaihtoehdon jolloin vaihtoja ei viedä niin pitkälle. Keskimmäinen, Sport, tarjoaa sen urheilullisen puolen vaihteenvaihtamisen maailmaan. Vaihtaminen on nopeampaa ja kierrosten annetaan nousta huomattavasti  korkeammalle. Viimeinen, Manual, antaa vallan kuljettajalle. Vaihteita voi vaihtaa joko vaihteenvalitsimesta tai oikeaoppisesti ratista löytyvistä alumiinisista “hörökorvista”. Tällä vaihtoehdolla ajamisesta saa vielä enemmän irti ja vaihteita saa hallita täysin itse. Alaspäin vaihtamisen yhteydessä moottori täräyttää sulosointuja tuonelasta ja itse paholaisen tuottama moottorijarrutus on mahtava. Itseasiassa niin mahtava että jarruttamista ei tarvitse juuri  nopeissa vauhdeissa käyttää. Kunhan muistaa pysäyttää auton ennen punaista valoa. Moottorijarrutuksen teho tuntuu voimakkaammalta kuin normaalin pikkuauton jarrut.

Kaduilla

Kun tarkoitus on lähteä tienpäälle, on kaikki yksinkertaisen helppoa. Istut sisään, käynnistät auton avaimella ja siirrät vaihdekepin asentoon D. Sitten vaan liikkeelle. Tarjolla on samantien kaikki mitä tämä auto tarjoaa. Ei mitään säädettävää, ei odottamista tai nappien painelua. Juuri niinkuin minä haluan. Ja kun liikkeelle pitää taas päästä, niin sitähän mennään. Aikaisemmin CLK 63 mallin kanssa kiihdytys tuntui hieman taitolajilta. Jos kaasun painoi pohjaan, tuntui siltä kuin luistonesto olisi tukehtunut moottorin liialliseen voimaan. Nyt asiat on toisin. Auto osaa säädellä huomattavasti paremmin tehon päästämistä renkaille ja liikkeelle pääsee nopeasti jos kuski vain painaa kaasun kokonaan pohjaan. Nyt kun ollaan liikkeellä niin annetaan auton esitellä parhaita puoliaan tienpäällä. Tallella on edelleen uutukaisen C:n tarjoama mukavuus ja pehmeys. Lisänä on AMG:n tuomat pienet edut. Alusta on yllättävän mukava ja pehmeä. Pitkät matkat tällä autolla sujuu vaivatta. Helsingin kadut, Espoon perämetsän mutkaiset tiet tai isompi moottoritie, kaikissa auto tuntuu viihtyvän. Yllättävää onkin se että tässä autossa on niinkin hyvin vielä tallella uuden C-sarjalaisen mukavuus vaikka periaatteessa kaikki on toisin AMG-mallissa.

18 tuumaiset vanteet sisältävät edessä 36 senttiä leveät ja takana 32 senttiä leveät jäähdytetyt jarrulevyt. Nämä lautaset toimivat kuljettajan turvana kun on tarvetta pysähtyä. Ja kun on tarvetta pysähtyä, sitä saa mitä tilaa. Auton pysäytysvoima on käsittämättömän voimakas.

Vielä yksi kierros…

Mitä tästä nyt voi sanoa? Jos kaikki tuntuu huumaavan hyvältä ja aiheuttaa riippuvuutta vielä pitkälle ajamisen jälkeen, sitä voisi kutsua rakkaudeksi. Ja sitähän se on. Heti ulkonäöstä näkee että autossa on jotain enemmän. Pienet pojat puistonpenkeiltä tuijottavat hymy kasvoillaan, isommat pojat pyyhkivät kuolaa tuijottaessaan ja isot miehet muuttuvat taas lapsiksi tämän auton seurassa. Auton katua halaava asento, kaikki yksityiskohdat sekä räjähtävä teho luovat tästä sen pedon joka se kaikkien silmissä, ja käsissä, on. Varusteet vakiona ovat todella kattavat ja lisävarustelista on suhteellisen lyhyt. Hyvä niin.
Kuten kaikki AMG:n tehomoottorit, nämäkin valmistetaan periaatteella “yksi mies, yksi moottori”. Valitettavasti käsialasta ei saanut selvää että voisi ihan nimen kanssa kiittää, mutta hyvää työtä kaveri on tehnyt. Kaiken tämän saa omakseen 114 700 eurolla. Jos puolisolle tämän auton ostaminen on vaikeaa perustella, tätä saa nyt myös farmarina. Siinäpä auto koko perheelle.
This guy’s in love with you.

Tekniset Tiedot

Moottori

  • bensa, 8-sylinterinen

Iskutilavuus

  • 6208cc

Teho

  • 336 kW (457hv)

Vääntö

  • 600 Nm / 5000pm

Vaihteisto

  • 7-vaihteinen automaatti

Voimansiirto

  • takaveto

Huippunopeus

  • 250 km/h