Koeajo: Volkswagen Passat Variant R36 3.6 V6 FSI 4Motion DSG

04Parempi suorituskyky, vetävämpi ulkonäkö ja huomattavasti kovempi hinta. Siinä erot, joilla R36 eroaa muista Passateista. Kuulostaa melko perinteiseltä reseptiltä, kun perheautosta ollaan leipomassa erikoismallia. Ulkoisesti R36 ei eroa suuremmin vakiomalleista. Auton huomaa liikenteessä eroavan muista Passateista, mutta varsinaisten yksityiskohtien luetteleminen onkin vaikeampaa. “Sellaiselta tavalliselta Passatilta se näytti, mutta jotenkin poikkeuksellisen hyvältä.”

Tarkimmat tunnistavat R36:n madalletusta alustasta, isommista vanteista, tuplapakoputkista ja R36-logoista edessä ja takana. R36:teen olisi voinut ehkä istuttaa rohkeammankin korisarjan, mutta toisaalta auto näyttää näinkin todella hyvältä. Isot, 18-tuumaiset kevytmetallivanteet yhdistettynä 25mm madallukseen tekee Passatin ulkonäölle ihmeitä. R36 pitääkin melko hyvin piilossa voimiaan, jotka voivat tulla monelle yllätyksenä.

Auton sisällä erikoismalli paljastuu R36-merkinnästä ohjauspyörässä ja kirjailusta urheiluistuimien selkänojissa. Kangasverhoillut urheiluistuimet ovat todella hyvät. Ne tarjoavat hyvän ajoasennon ja sivuittaistuen, mutta ovat ennenkaikkea mukavat. Penkissä viihtyy hyvin ja autoon jäisi istumaan mielellään pidemmäksikin aikaa. Takapenkki on urheilullisesti muotoiltu kahdelle, mutta keskimmäiselle paikalle vielä yksi eli auto on viisipaikkainen. Jos valitsee Variant-farmarin, kulkee mukana vielä tavaraakin aika lailla, sillä isoon konttiin mahtuu.

Vaikka R36 tulee hyvällä varustelulla, kuten kääntyvät Bi-Xenon valot, alustansäätöjärjestelmä DCC, täysautomaattinen Climatronic-ilmastointi sekä kosketusnäytöllä ja 6-cd:n vaihtajalla varustettu radio, löytyy tähänkin autoon lisävarusteita. Koeajoautossa oli mukana mm. Keyless Access -järjestelmä (580eur), Navigoinnilla ja DVD:llä varustettu soitin (1750eur), irroitettava vetokoukku (1000eur), lämmitettävä tuulilasi ja lämmitettävät takasivuistuimet (240eur), takaluukun sähköinen avaus/sulku (550eur) ja metalli/helmiäisväri (420eur). Lisäksi lisävarustelistalta voisi vaikka poimia vaikka etäisyystutkalla varustetun vakionopeudensäätimen (895eur), “San Remo” mikrokuitu/”Vienna” nahkaverhoilun urheiluistuimiin (3100eur) ja lasisen kattoluukun (1310eur), jolloin varustelu olisi aika lailla täydellinen.

R36:n menoa vauhdittaa 3.6-litrainen V6 suorasuihkutus bensiinimoottori, joka tarjoaa tehoa 300 hevosvoimaa ja vääntöä 350 Newtonmetriä. Näin tehokkaassa autossa on tietysti myös 4MOTION-neliveto. Vaihteistona on hieno DSG-kaksoiskytkinvaihteisto, joka sopii R36:een loistavasti. DSG:llä onnistuu yhtä hyvin arvokas ja rauhallinen lipuminen kuin hieman hätäisempikin eteneminen. Erilaisiin tilanteisiin vaihteistosta löytyvät D- ja S- vaihto-ohjelmat. D-asennolla liikkeelle lähdöt ovat pehmeitä ja kiihdytykset pehmeän tasaisia. Kaasu pohjaan painettaessa vaihteisto hakee pienempää vaihdetta, jolloin kiihdytykset ovat reippaita. D-asento tarjoaa mukavuutta päivittäiseen ajamiseen, mutta suorituskykyä joutuu aina hieman odottamaan. Onneksi DSG tarjoaa myös S- eli Sport-ohjelman. Nyt kierrokset ovat jatkuvasti hieman korkeammalla ja pienempää vaihdetta haetaan hätäisemmin, jotta auton suorituskyky on heti kuljettajan käytettävissä. S-asento sopii ohitustilanteisiin ja reippaaseen ajamiseen, mutta on rasittava kaupunkiolosuhteissa vaihteiston reagoidessa nopeasti kaasupolkimen liikkeisiin. DSG-tarjoaa myös mahdollisuuden vaihtaa itse vaihdekepistä tai ohjauspyörän vivuista.

R36 kiihtyy paikaltaan lähtiessä reippaasti, mutta hienoimman voimanosoituksen se antaa ohitustilanteessa. Tällöin on mukava käyttää manuaalivaihtamista, jolloin kierrokset saa pidettyä halutuissa lukemissa. Ensin vaihdekeppi manuaalipuolelle, sitten vaihdetta pari pykälää alaspäin, jotta moottori kiertää mukavat 4000-5000rpm. Kierrosten noustessa moottori tuntuu virittävän tehoreservin kaasupolkimen alle valmiina odottamaan kuljettajan laukaisua. Kun tien vapautuessa pääsee sitten pudottamaan kaasupolkimen pohjaan, R36 hyökkää kiihdytykseen samantien ja kerää nopeutta ripeästi. Vielä moottoritienopeuksissa R36 kiihtyy reippaasti. Valitettavasti vain talvikelit ja Suomen nopeusrajoitukset estivät parhaimmat suorituskykymittaukset. Koeajossa, josta noin puolet oli moottoritietä ja loput sekalaista ajoa, keskikulutus muodostui 11 litraan satasella. Valmistaja ilmoittaa kulutukseksi 14,7/8,1/10,5 l/100km (kaup./maant./yhdistetty).

Muutoin R36 tuntuu ajossa tutulta Passatilta. Pienenä miinuksena mainitaan rengasäänet, jotka kantautuvat selkeästi sisään karhealla asfaltilla ajettaessa. Muutoin se on nautinnollinen seuralainen pitkälläkin matkalla. R36 on mukava ajettava vaikka tarjoaakin normaalia jäykemmän alusta. R36:ssa on vakiona DCC eli alustansäätöjärjestelmä, josta löytyvät Comfort, Normal ja Sport -asennot. Nappulaa painamalla auton saa säädettyä aina tien ja tilanteen mukaan. Vaikka ehkä napin painallus vaikuttaa enemmänkin kuljettajan mielentilaan kuin auton ajo-ominaisuuksiin, saa autoa hieman hienosäädettyä. Sport-asennolla alusta tuntuu jämäkämmältä, mutta ei auto Comfort-asennollakaan vielä turhan pehmeäksi muutu.

R36 ei ole yhtä sporttinen kuin esimerkiksi sisarmerkki Audi. Toisaalta sen ei tarvitsekaan olla. R36 pitää oman paikkansa ollen mukavampi tehopakkaus. Vaikka 300 hevosvoimaa ei saksalaissedanien tehokilpailussa kuulosta kovin suurelta lukemalta, tarjoaa se R36:lle niin hyvän suorituskyvyn, että se ehdottomasti ansaitsee Ärrä-tunnuksensa. Tehokas 3.6-litrainen moottori, neliveto ja DSG-vaihteisto on hieno yhdistelmä, jonka toivoisi päätyvän useampaankin Suomessa myytävään Passattiin.

R36:lla on kuitenkin yksi iso ongelma. Auton hinta. R36 Variant maksaa 73070 euroa ja tätäkin summaa voi kasvattaa vielä lisävarusteilla. Esimerkiksi koeajoauton hinta oli varusteineen 78765 euroa. Ei summa ole vielä kovin paha huomioiden varustelun ja ominaisuudet. Ongelmana onkin enemmän se, että Suomessa Passatit ostetaan aivan toisessa hintaluokassa. Tilanne näyttää pahalta, mutta ei ole aivan toivoton. R36 voi houkutella omistajakseen kaikki hieman ujommat auton ostajat, joilla olisi varaa maksaa auton ominaisuuksista, mutta eivät halua näyttäytyä liian kalliissa automerkissä. Kuten todettua R36 ei pidä suurta meteliä itsestään ja autosta kysyttäessä voi omistaja konservatiivisesti vain todeta ajavansa Passatilla. Samalla ehkä hieman hymyillä itsekseen miettiessään autonsa ominaisuuksia, jotka saisivat monet autoista kiinnostuneet hämmästymään.

Tekniset Tiedot

Moottori

  • 6-sylinterinen bensa

Iskutilavuus

  • 3597cc

Teho

  • 220 kW (300 hv) / rpm

Vääntö

  • 350 Nm / 2400-5300rpm

Vaihteisto

  • 6-vaihteinen DSG-automaatti

Voimansiirto

  • neliveto

Kiihtyvyys 0-100km/h

  • 5.8 sekuntia

Huippunopeus

  • 250 km/h

Yhdistetty kulutus

  • 10.5 l/100km

CO2-päästöt

  • 249 g/km

08