Citroen DS3 THP156 Sport Chic

Yllätyksellisyys, houkuttelevuus, dynaamisuus

Siinäpä ainakin kolme asiaa, mitkä olivat mielessä suunnittelijoilla kun he alkoivat piirrellä uuden DS 3:sen ääriviivoja. Lopputulos on onnistunut tavoittamaan edellämainitut seikat ja allani on ehkäpä parasta Citikkaa aikoihin. Auton kohderyhmä on selvästi nuorempi väestö, mutta miksei tällä huristelisi iäkkäämpikin autoilija. Auton voi personoida haluamakseen monipuolisesti niin värimaailman, kuin varusteidenkin mukaan.

Valikoimaa yllinkyllin

Uutta autoa ostettaessa pelkästään ulkovärin valinta saattaa olla vaikea tehtävä. DS3:ssa valintoja joutuu suorittamaan moninkertaisen määrän, sillä tarjolla on neljää eri katonväriä, lisäksi katon voi personoida usealla eri teemalla. Ulkovärivaihtoetoja on yksitoista, joten erilaisia väriyhdistelmiä katon ja ulkovärin suhteen on 38. Jos homma ei tässä vaiheessa tunnu liian haastavalta, valittavana on vielä taustapeilien kuorien ja ovien alareunojen värit, joko kromisena tai maalattuina. Sitten päästäänkin vanteisiin. Vanteiden ja keskiöiden väri voidaan valita yhdestätoista eri vaihtoehdosta. Kojelaudassa oleva näyttävä lista on myös valittavana, sen variaatioita on kahdeksaa erilaista tarjolla. Viimein ollaan vaihdekepin nupissa, johon saa seitsemää erilaista vaihtoehtoa.

Sitten valitaan moottorit

Kun puhutaan moottoreista ja varustetasoista, on homma onneksi paljon helpompaa. Aloitetaan voimanlähteistä. Niistä on tarjolla neljää erilaista, kaksi diesel ja kaksi bensiinivaihtoehtoa. Dieseleistä löytyy 92 ja 111 hevosvoimaiset HDi-moottorit. Niiden yhdistetty polttoaineenkulutus on 3.8 l/100km(HDi 90) ja 4.5 l/100km(HDi 112). Päästöt ovat 99 ja 118 grammaa kilometrille. Bensakoneista tarjolla on THP 156, VTi 120 ja VTi 120 automaattivaihteistolla. Koeajokkinammekin oleva turbolla varustettu THP 156 pukkaa itsestään ulos varsin topakan suorituskyvyn, maksimiteho on 156 hevosvoimaa ja suurin vääntömomentti on 240Nm(1400-4000rpm). Yhdistetty polttoaineen kulutus on 6.7 l/100km ja päästöt 155 g/km. Kaksi muuta bensakonetta ovat tehoiltaan identtisiä, mutta toinen niistä toimitetaan automaattivaihteistolla varustettuna. Käsivalintaisen moottorin tehot ovat 120 hv ja yhdistetty kulutus 6.0 litraa sadalla. Päästöt ovat 138 g/km. Automaatilla oleva versio pössäyttää ilmoille parikymmentä grammaa enemmän hiilidioksidia, tarkalleen 158 grammaa. Yhdistetty polttoaineen kulutus on 7.0 l/100km. Automaatilla huristelu kuluttaa siis noin litran sadalla kilometrillä enemmän kuin käsivalintaisella vaihteistolla ajo.

Varustetasot

Valintaprosessi sen kuin helpottuu. Enää jäljellä on varustetasojen valinta, joita on vain kaksi. Niillä on raflaavat nimetkin, So Chic ja Sport Chic. So Chicissä vakiona löytyy vakionopeudensäädin, turvatyynyt eteen, sekä  sivuille ja verhoturvatyynyt eteen ja taakse. Varustukseen kuuluu lisäksi mm. sumuvalot, LED-huomiovalot, ajotietokone, ilmastointilaite, 16 tuuman aluvanteet, sähkösäätöiset taustapeilit ja nahkapäällysteinen ratti. Sport Chic tarjoaa edellämainitun lisäksi automaatti-ilmastoinnin, urheiluistuimet, 17 tuuman aluvanteet, kojelautaan Carbotech-koristelun ja krominväriset kylkilistat.

Ajossa

156 ahdettua hevosta ja tarkkatuntoinen vaihteisto kuulostaa hyvältä lähtökohdalta lähdettäessä koeajolle. Tähän voidaan lisätä melko jämäkkä alusta, joka ei välttämättä ole kaikkien mieleen, mutta itse pidän mieluummin jäykästä ja ehkä hieman epämukavammasta alustasta kuin veltosta kiikusta. DS3 on siis moottorin ja voimansiirron, sekä alustan osalta kunnossa. Kiihdytettäessä moottori tekee hienosti töitä ja tehon voidaan todeta olevan vähintäänkin riittävä. Ohjus DS3 ei ole, mutta varsin ripeä liikkeissään se kyllä on. Vauhdin kasvaessa matalaprofiilirenkaiden jurina sisällä kasvaa ja moottoritienopeuksissa stereoita joutuu vääntämmän kovemmalle rengasmelun voittamiseksi. Kiva yksityiskohta on turbon vihellys vaihteenvaihdon yhteydessä. Se antaa heti GTi-fiiliskerrointa ohjaamoon. Mutkapätkillä alustan jämäkkyys tulee esiin. Autoa on helppo viedä kaarteisiin, eikä se “kaadu” ulkomutkaan hieman suuremmallakaan nopeudella. Normaaliajossa alusta on silti ihan mukava ajaa, mikään kivireki se ei ole. Pisteet siitä. Ohjaus on melko hyvä, hieman tahmea se on nopeatempoisemmassa ajossa, mutta siinä on hyvä ohjaustuntuma. Hyväntuntuinen nahkaratti puolustaa paikkaansa ja ajon kruunaa urheiluistuimet, jotka ovat todella hyvät. Ainakin meikäläisen ahterille juuri sopivan tukevat ja hyvän ajoasennon antavat. Tällaista Citikkaa lisää!

Mitä se maksaa?

Koeajoautomme moottoria, varustetasoa ja yleisesti ajonautintoa arvioidessani olisin kuvitellut DS3:n hinnaltaan arvokkaammaksi, kuin mitä se todellisuudessa onkaan. Citroen DS3 Sport Chic THP 156 maksaa karvan alle 24 tuhatta euroa, tarkalleen 23 998.72 euroa. Hinta on kohdallaan. Tällä euromäärällä saa auton, jonka voi personoida erittäin monesta vaihtoehdosta omaa makuaan vastaavaksi. Suorituskykyä ja ajo-ominaisuuksia on riittävästi ja edellämainitsemaani GTi-kerrointa saa tähän rahaan riittävän määrän mukaan. Malliston edullisin bensakoneinen DS3 (Vti 120 So Chic) maksaa 19 997  euroa, joten halvimman ja kalleimman mallin välissä on neljän tonnin ero. Sama peli jatkuu dieselpuolella, edullisin malli on HDi 90 So Chic(21 361 euroa) ja HDi 112 Sport Chic maksaa 24 693 euroa. Koko DS3 mallisto mahtuu siis 5000 euron haarukkaan.