Honda CR-V 2.2 i-DTEC Elegance Lifestyle AT

Muutama vuosi esittelynsä jälkeen on Hondan CR-V citymaasturin kolmas mallisukupolvi on saanut kevyen päivityksen. Ulkoisia muutoksia ovat mm. uudelleen muotoiltu konepelti, uudet etu- ja takapuskurit sekä uusi kaksiosainen jäähdyttäjän säleikkö. Auton pituus on kasvanut 4,5 senttiä, muiden mittojen pysyessä ennallaan. Ulkoiset muutokset ovat melko hienovaraisia eikä uutuutta erota kovin helposti edeltäjästään. Koeajoautossa oli kohtuullisen kattava Elegance Lifestyle -varustelu, johon kuuluvat mm. parkkitutka eteen ja taakse, Xenon-ajovalot sekä etusumuvalot. Vanteet vaihtuvat 18-tuumaisiin, kun autossa on vakiona 17-tuumaiset ja lisäksi takalasit ovat tummennetut, mitä osaa arvostaa varsinkin hellesäällä.

Elegance Lifestyle -varusteluun kuuluvat myös vakionopeudensäädin, automaattinen ilmastointi, sekä nahka/alcantara-verhoilu, joka näyttää hyvältä ja on myös erittäin mukava käytössä. Kuljettaja löytää nopeasti hyvän ajoasennon ja  CR-V tarjoaa kohtuullisen hyvät tilat myös takapenkkiläisille. Takapenkillä aikuisella riittää pääntilan lisäksi polvitilaa. Tosin istuinosa on turhan tasaiseksi muotoiltu, mikä heikentää matkustusmukavuutta pitkällä matkalla. Tavaratilaa löytyy 556 litraa ja takapenkin kaatamalla tilan saa kasvatettua lähes tuhanteen litraan ikkunatasoon lastattuna.

Moottorivaihtoehtoja on kaksi; 2.0-litrainen bensakone ja 2.2-litrainen turbodiesel. Bensakone tarjoaa 150 hevosvoimaa ja kohtuullisen 8,2 litran yhdistetyn kulutuksen manuaalivaihteistolla varustettuna. Kuusinopeuksisen manuaalivaihteiston lisäksi bensakoneen voi valita viisivaihteisella automaattivaihteistolla. Tämä koeajettu turbodiesel tarjoaa 150 hevosvoimaa tehoa sekä 350 Newtonmetriä vääntöä. Nyt myös dieselmoottorin voi valita kuusinopeuksisen manuaalivaihteiston sijasta viisinopeuksisella automaattilla. Automaattivaihteisto sopiikin vallan hyvin dieselmoottorin pariksi tuoden helppoutta ajoon. Vaihdot ovat pehmeitä  ja suorituskykyäkin on mukavasti tarjolla. Jo alakierroksilla vääntöä tarjoava dieselmoottori helpottaa automaatin tehtäviä, kun moottoria ei tarvitse turhaan kierrättää. Vaikka monilta kilpailijoilta alkaa löytyä jo kuusinopeuksisia automaattivaihteistoja, niin yhden pykälän puuttumista ei huomaa eikä mitään jää ajokokemuksesta puuttumaan. Ehkä ainoastaan kulutuksessa joudutaan vähän antamaan periksi.

Pieni puute automaattivaihteistossa on itsevaihtamismahdollisuuden puuttuminen. Jos vaihteita pääsisi vaihtamaan myös itse, voisi moottorijarrutusta hyödyntää tehokkaammin. Nyt kaasun kevennys ei aiheuta vielä kovin nopeaa kierrosten putoamista vaan yleensä aina pitää käyttää jarrupoljinta. Toinen pieni häiritsevä yksityiskohta liittyy automaattilaatikon vaihdekeppiin. Vaihdekeppi sijaitsee hyvällä paikalla keskikonsolissa käden ulottuvilla, mutta sen liikkeet ovat lyhyet, jolloin herkästi tulee ainakin aluksi liikutettua vaihdekaaviossa yksi pykälä enemmän kuin oli tarkoitus ja usein piti tarkistaa, että oikea vaihde meni päälle. Vaihdekepin vieressä näkyy vaihdekaavia, mutta se ei selvästi kerro mikä vaihde on kytkettynä ,vaan katse pitää nostaa mittaristoon, mistä vaihdenäyttö löytyy.

Kulutuksissa automaatti häviää manuaalivaihteistolle selvästi, varsinkin tämän dieselmoottorin kohdalla. Manuaalivaihteistolla yhdistetty kulutus on 6,5 litraa, kun se tällä automaatilla on 7,4 litraa. Vastaavasti CO2-päästöissä on melkoinen ero, 171 g/km vs 195 g/km. 7,4 litran keskikulutus kuulostaa tänä päivänä kohtuullisen isolta lukemalta dieselmoottorille, mutta ainakin se on kohtuullisen totuudenmukainen, sillä koeajolla keskikulutus oli vain desin suurempi. Bensamoottorin kohdalla kulutusero manuaalin ja automaatin välillä on kohtuullisempi, ainoastaan 0,2 desiä.

CR-V:n yksi parhaita puolia on hyvä ajettavuus. Mallin päivityksessä joustusta ja iskunvaimennusta on säädetty jäykemmäksi ja CR-V onkin todella miellyttä ajettava, kun korin liikkeet ovat rauhallisia ja yllätyksettömiä. Auto ei juuri kallistele mutkissa. Vaikka CR-V on henkilöautoa korkeampi, on painopiste saatu kohtuullisen alas ja ajossa CR-V ei juuri häviä henkilöautolle. Vaikka jousitusta on säädetty jäykemmäksi, ei mukavuudessa ole menetetty mitään. Töyssyt ja epätasaisuudet ylittyvät huomaamatta ja ajosta todella nauttii. CR-V on varustettu nelivetojärjestelmällä, josta on hyötyä talvikeleissä. Auto on pitävällä alustalla ajettaessa käytännössä etuvetoinen, mutta eturenkaiden menettäessä pitoaan, järjestelmä siirtää voimaa automaattisesti myös takapyörille. CR-V:n vakiovarustukseen kuuluvat mm. VSA-ajovakaudenhallinta sekä TSA-perävaununhallintajärjestelmä.

CR-V:n bensamallien hinnat sijoittuvat 34 500 ja 53 500 euron välimaastoon. Dieseleillä hintahaarukka on 37 500 – 56 000 euroa. Tämä koeajettu diesel automaattivaihteistolla ja Elegance Lifestyle-varustelulla on lähtöhinnaltaan 45 686, 50 euroa.

Tekniset Tiedot

Moottori

  • diesel, 4-sylinterinen turbo

Iskutilavuus

  • 2199cc

Teho

  • 110  kW (150 hv) / 4000rpm

Vääntö

  • 350 Nm / 2000-2750rpm

Vaihteisto

  • 5-vaihteinen automaatti

Voimansiirto

  • neliveto

Kiihtyvyys 0-100km/h

  • 10.6 sekuntia

Huippunopeus

  • 187 km/h

Yhdistetty kulutus

  • 7.4 l/100km

CO2-päästöt

  • 195 g/km