Toyota Auris 1.6 Valvematic Linea Sol

Vuonna 2007 Corollan hatchback-mallin korvannut Auris on nyt uudistunut. Aurikseen on tehty muutoksia, jotka paitsi uudistavat auton ulkonäköä myös parantavat aerodynamiikkaa. Auriksen ilmanvastuskerroin on laskenut 0,29:stä 0,28:aan. Näkyvimpiä uudistuksia ovat entistä suuremmat ajovalot sekä entistä isompi etupuskurin ilmanottoaukko. Takapuskurin helmoja on jatkettu alemmas korostamaan auton leveyttä. Sivuvilkut on siiretty sivupeileihin ja takavalot ovat saaneet uutta näköä. Lisäksi värivalikoimaa on uudistettu neljällä uudella ulkovärillä. Auriksen ulkoiset uudistukset ovat melko hienovaraisia, mutta uuden ja vanhan mallin erottaa kyllä selvästi toisistaan, jos autot näkee lähekkäin.

Valvetronic

Tänä päivänä 1.6-litrainen vapaastihengittävä voi kuulostaa vanhanaikaiselta ja tylsältä vaihtoehdolta, kun perheautoihin on tullut tarjolle erikokoisia ahtimella varustettuja moottoreita. Ei kuitenkaan tuomita ihan vielä, sillä Toyotalla on saatu perinteiseen vapariin aivan uutta eloa kehittyneellä venttiilien ohjauksella. Pienin bensamoottori eli 1.3-litrainen on varustettu Dual VVT-i -järjestelmällä, joka säätää sekä imu- että pakoventtiilien ajoitusta. Tässä 1.6-litraisessa sekä isoimmassa 1.8-litraisessa bensamoottorissa on käytössä Valvematic-järjestelmä, joka vie venttiiliajoitustekniikan askelta pidemmälle. Valvematic säätää myös imuventtiilien aukeamismäärää ja -aikaa. Näin saadaan tehostettua imuilmavirtauksia ja pienennettyä pumppaushäviötä. Teholukemat kuulostavatkin varsin hyviltä samalla, kun kulutus pysyy kohtuudessa. Jo perus 1.33-litrainen tarjoaa 100 hevosvoimaa 5,8 litran keskikulutuksella. Tässä 1.6-litraisessa tehoja on 132 hevosvoimaa ja 1.8-litraisessa jo 147 hevosvoimaa. Viralliset keskikulutukset näillä isommilla bensamoottoreilla ovat 6,6 ja 6,7 litraa/100km.

D-4D

Bensamootteiden lisäksi tarjolla on 1.4- (90 hv), 2.0- (126 hv) ja 2.2-litraiset (177 hv) dieselmoottorit. Dieseleiden keskikulutukset ovat välillä 4,8-5,9 litraa/100km ja kaikkien dieselmoottoreiden varustukseen kuuluu hiukkassuodatin (DPF). 2.2-litraisessa on käytössä lisäksi D-CAT -järjestelmä, joka vähentää tehokkaasti myös typenoksidipäästöjä. Kaikkien moottorien yhteydessä on kuusinopeuksinen manuaalivaihteisto. 1.6-litraiseen bensamoottoriin ja 1.4 D-4D dieseliin on saatavissa lisäksi automatisoitu Multimode-vaihteisto.

Ajossa

Koeajettu 1.6-litrainen palvelee normaaliajossa mukavasti, vaikkakin 132:n hevosvoiman odottaisi tuntuvan vieläkin pirteämmältä. Varsinkin ylämäkeen kiihdyttäessä jää välillä kaipaamaan lisää voimaa. Kuusinopeuksinen manuaalivaihteisto sopii moottorin yhteyteen hyvin ja kulutuskin pysyy taajamanopeuksissa kurissa, kun aina löytyy sopiva vaihde käyttöön. Jos kuljettaja unohtuu turhan pienelle vaihteelle, on vaihto-opastin muistuttamassa kuljettajaa nuolivalolla. Vaihteiston välitykset on selvästi suunniteltu taajamanopeuksiin, sillä kutosvaihde on käytössä jo kuudenkympin nopeudessa. Moottoritiellä kierrokset nousevatkin 120 km/h vauhdissa jo 3000:een, mikä näkyy myös kulutuksessa. Moottoritiellä kulutus on yli seitsemässä litrassa. Maantiellä kierrokset alempana ja kulutus on matka-ajossa 5-6 litran välissä. Maantietä ja moottoritietä sisältävällä koeajolenkillä keskikulutus muodostui 6.5 litraan. Taajama-ajossa kulutus oli 7.2 litraa satasella.

Linea Sol

Aurikseen on tarjolla edeltäjästä tutut varustepaketit; Linea Terra, Linea Sol, Linea Sol Plus ja Linea Sol Sport. Uutuutena joukkoon liittyy Linea S, joka sisältää mm. kattospoilerin, tummennetut takalasit, tummennetut ajovalojen umpiot ja 17” erikoisvanteet. Jo perusvarusteluun eli Linea Terraan kuuluvat mm. ilmastointi, ajotietokone, radio/cd-soitin mp3-toistolla ja usb-liitännällä, sähköikkunat eteen, nahkaverhoiltu ohjauspyörä ja vaihdekepin nuppi sekä TRC-luistonesto ja VSC-ajovakaudenhallinta. Tämä koeajettu Linea Sol sisältää mm. automaattisen, kaksialueisen ilmastoinnin ja nyt myös takalasit toimivat sähköisesti. Ulkonäkö muuttuu etusumuvalojen sekä korinväristen ulkopeilien ja ovenkahvojen ansiosta.

Uudistuksen yhteydessä Auriksen sisätiloihin on tehty pieniä uudistuksia ja materiaalimuutoksia. Esimerkiksi kojetaulun päällinen on aiempaa pehmeämpää ja korkealuokkaisempaa materiaalia. Ohjauspyörästä onnistuu nyt audiosäätöjen lisäksi myös ajotietokoneen hallinta. Etuistuinten välistä säilytyslokeroa on korotettu, joten nyt se toimii myös kyynärnojana. Hansikaslokero on kaksiosainen ja säilytyslokeroita löyty myös ovista, keskikonsolin kaaren alta ja katon rajassa on vielä aurinkolaseille oma kotelo. Tavaratilaa on normaaliasennossa 354 litraa. Auriksessa on kaikissa malleissa 60/40-osissa alastaittuva takapenkki, jonka kaatamalla tavaratilaa on kattoon asti lastattuna 777 litraa. Takapenkin selkänojassa on myös kallistuksen säätö matkustusmukavuuden lisäämiseksi. Auris tarjoaa yllättävän hyvät takatilat ja takapenkillä mahtuu aikuinenkin matkustamaan mukavasti.

Auris on saatavana 3- tai 5-ovisena, joista 5-ovinen on varmasti suositumpi, sillä hintaero on kohtalaisen pieni. Edullisin Auris 1.33-litraisella bensakoneella ja Linea Terra-varustelulla maksaa 3-ovisena 19186,64 euroa ja 5-ovisena 19782,48 euroa. Tämä koeajettu malli on lähtöhinnaltaan 22128,93 euroa. Hinnaston arvokkain Auris on 2.2-litraisella dieselmoottorilla ja Linea Sol Sport-varustelulla tarjottava 5-ovinen hintaan 31390,87 euroa.

Tekniset Tiedot

Moottori

  • bensa, 4-sylinterinen

Iskutilavuus

  • 1598cc

Teho

  • 97 kW (132 hv) / 6400rpm

Vääntö

  • 160 Nm / 4400rpm

Vaihteisto

  • 6-vaihteinen manuaalivaihteisto

Voimansiirto

  • etuveto

Kiihtyvyys 0-100km/h

  • 10.0 sekuntia

Huippunopeus

  • 195 km/h

Yhdistetty kulutus

  • 6.6 l/100km

CO2-päästöt

  • 152-154 g/km