Toyota Auris HSD lisää hybriditarjontaa

Toyota tuo elokuussa myyntiin ensimmäisen Euroopassa valmistettavan hybridiautonsa. Auris HSD aloittaa suuntauksen, jonka myötä Toyota tarjoaa kaikista automalleistaan myös hybridiversion vuoteen 2020 mennessä. Uutuuden yhdistetyn ajon kulutus on 3,8 l/100 km.

Uutuusmallin liikkeistä vastaa tehokas sähkömoottori ja erityisesti tähän käyttötarkoitukseen kehitetty 1.8 litran bensiinimoottori. Täyshybriditekniikka mahdollistaa ajamisen tarpeesta riippuen sähköllä, bensiinillä tai molemmilla yhtaikaisesti. Akkuja ladataan jarrutusenergiaa ja bensiinimoottorin hukkaenergiaa talteen ottamalla. Liikkeellelähtö ja peruutus tapahtuvat aina sähköllä. Akkujen varaustilan ollessa korkea pakokaasupäästötöntä ja poikkeuksellisen äänetöntä matkantekoa voidaan jatkaa kaupunki- ja ruuhka-ajossa yhtäjaksoisesti noin kaksi kilometriä 50 km/h nopeuteen saakka. Viimeistään silloin myös bensiinimoottori alkaa ottaa vastuuta ajoenergian tuottamisesta.

Voimanlähteiden suurin käytössä oleva yhteisteho on 100 kW (136 hv). Se takaa Aurisille kiihtyvyyden 0-100 km/h nopeuteen 11,4 sekunnissa. Huippunopeus on 180 km/h. Suorituskykyä voidaan siis verrata tavalliseen 2.0 litran moottorilla varustettuun perheautoon. Yhdistetyn ajon kulutus on kuitenkin vain 3,8 l/100 km, jota vastaava hiilidioksidipäästö on 89 g/km. Vastaavantehoisiin dieselautoihin verrattuna uutuus tuottaa merkittävästi pienemmät hiukkas- ja typenoksidipäästöt. Tehokas pakokaasujen lämmön talteenotto takaa matkustamon nopean lämpenemisen myös pakkaskeleillä. Hybridijärjestelmää voidaan käyttää neljän perusasetuksen mukaisesti. Normaaliajon ohella kuljettaja voi valita EV-tilan, jolloin käytetään mahdollisuuksien mukaan vain sähkömoottoria. Eco-tilassa tähdätään kulutustaloudellisuuteen; auto vastaa tavallista rauhallisemmin kaasupolkimen liikkeisiin ja kuormittaa ilmastointilaitetta kevyemmin. Power-tilassa Auris reagoi kuljettajan tehotoiveisiin herkästi ja hyödyntää voimapakettia aktiivisesti.

Mittaristossa kierroslukumittarin paikalla on viisaritoiminen ekoajonäyttö. Erillinen monitoiminäyttö kertoo esimerkiksi kulutustulokset ja ajoenergian hetkelliset kulkusuunnat. Pehmeästi toimivaa portaatonta CVT-vaihteistoa ohjataan elektronisella, lyhytliikkeisellä vaihteenvalitsimella.

Uutuusmalli on helppo tunnistaa sinisistä hybridimerkeistään. Etupuskurin muotoilu on yksilöllisen aerodynaaminen, ja sen yhteyteen on sovitettu led-toimiset huomiovalot. Prius-tyyliset kevytmetallivanteet, matalan vierintävastuksen omaavat renkaat ja takaspoileri täydentävät hybridimallin olemusta. Sen ilmanvastuskerroin on tavallista parempi, 0,283. Ulkovärivalikoima koostuu kuudesta vaihtoehdosta, joista helmiäisvalkoinen on saatavissa vain hybridimalliin.

Myyntitavoite ensimmäiselle täydelle myyntivuodelle (2011) on 30 000 autoa, joka tarkoittaa neljännestä Auris-mallin kokonaismyynnistä. Autoverolliset hinnat alkavat 26 978 eurosta.