Toyota Corolla uudistuu

Toyota Corolla saa tänä kesänä ulkonäköuudistuksia ja varusteparannuksia. Näkyvimmät muutokset on tehty Corollan keulaan. Puskurin, jäähdyttäjän säleikön ja alemman ilmanottoaukon muotoilu tekee ilmeestä nykyaikaisemman. Ajovaloumpiot ovat aiempaa viistetymmät. Sivuvilkut sijaitsevat ulkopeileissä, jotka taittuvat sähköisesti koria vasten (Linea Sol ja Linea Sol Plus). Eri varustetasojen pölykapselit ja kevytmetallivanteet ovat saaneet uuden designin. Takavaloumpioissa eri sektorit erottuvat aiempaa selvemmin. Puskuri ja sen alaosassa sijaitsevat heijastimet on muotoiltu uudelleen. Ulkovärivalikoima koostuu kahdeksasta sävystä, joista kaksi on uusia.

Kuljettajan paikalle istuttaessa huomio kiinnittyy ohjauspyörään, jonka alaosa on suora. Ajotietokoneen katkaisija on siirretty ohjauspyörän yhteyteen. Mittarivalaistus on aiempaa vaaleasävyisempi. Kojetaulua ja ovipaneeleita piristävät hopeanhohtoiset somisteet. Audiojärjestelmään on lisätty AUX- ja USB-liittimet, jotka mahdollistavat esimerkiksi iPodin käytön audiojärjestelmän säätimien kautta.

Tavaratilan luukku aukeaa vaivattomasti napin painalluksella kuljettajan paikalta. Sähkötoimisen lukon voi avata myös avaimessa olevalla painikkeella. Laadukkaan kangasverhouksen voi valita tumman- tai vaaleanharmaan sävyisenä.

Corollan voimanlähdevalikoima koostuu kahdesta bensiini- ja kahdesta dieselvaihtoehdosta. Ne ovat toteutettu Toyota Optimal Drive -filosofialla. Se tarkoittaa hyvää suorituskykyä ja ajonautintoa kohtuullisin kulutus- ja päästöarvoin. 1.33 Dual VVT-i -bensiinivaihtoehdossa on Stop & Start -järjestelmä, joka sammuttaa moottorin suotuisissa olosuhteissa aina kun auto pysäytetään. Kun kuljettaja painaa taas kytkintä, voimanlähde käynnistyy viiveettä. 73 kW (100 hv) -tehoisen mallin yhdistetyn ajon kulutus on 5,7 l/100 km. Suurempi bensiinimoottori, 1.6 Valvematic, kehittää huipputehoa 97 kW (132 hv). Sen voimin Corolla kiihtyy käsivaihteisena 0-100 km/h nopeuteen 10,0 sekunnissa.

1,4 D-4D on taloudellinen dieselmoottori, jolla Corolla kuluttaa vain 4,7 l/ 100 km. Vastaavat hiilidioksidipäästöt ovat 125 g/km. Sen ja 1.6 Valvematicin yhteyteen voi valita automatisoidun MultiMode-vaihteiston. Suurempikokoinen diesel on kaksilitrainen. Se sopii vahvaa ja laaja-alaista voimapesää kaipaavalle; huippuvääntöä on käytössä 310 Nm kierrosalueella 1800 – 2400.

Uudistunut Toyota Corolla on nähtävissä Toyota-liikkeissä elo-syyskuun vaihteessa. Hinnat vahvistetaanlanseerauksen yhteydessä.