Toyota Priuksia on myyty Euroopassa yli 200 000 kappaletta

Toyotan täyshybridimalli Prius on saavuttanut suurta suosiota myös Euroopassa. Kymmenen vuoden markkinoillaoloaikanaan mallia on myyty maanosassamme jo yli 200 000 kappaletta. Tuotekehityksen myötä hiilidioksidipäästöt ovat nyt 26 % ensimmäistä sukupolvea pienemmät, vaikka kokonaistehoa on kasvatettu 30 %.
Japanissa vuonna 1997 markkinoille tullut Toyota Prius oli ensimmäinen sarjatuotantoon päässyt hybridiauto maailmassa. Se on täydentänyt Euroopan Toyota-tarjontaa vuodesta 2000. Kymmenen vuoden aikana siitä on kehittynyt volyymimalli, jonka myyntiluvut ovat kiihtyneet kovaa vauhtia. Kun sadantuhannen Priuksen rajapyykki ylitettiin Euroopassa toukokuussa 2008, määrä on kaksinkertaistunut sen jälkeen noin kahdessa vuodessa. Maailmanlaajuisesti Priuksia on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Arvostettua tekniikkaa

Tällä hetkellä myynnissä oleva malli edustaa Priuksen kolmatta sukupolvea. Poikkeuksellisen edistyksellinen automalli on valittu vuosien varrella Vuoden Autoksi Euroopassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Hybrid Synergy Drive ® -voimanlähde on yhdellätoista luokkavoitollaan yksi menestyneimmistä Vuoden Moottori (International Engine of the Year) -arvonimen saajista.
Prius on ollut jatkuvasti aikaansa edellä ympäristöasioissa. Vuosien saatossa yhdistetyn ajon hiilidioksidipäästöjä on onnistuttu tiputtamaan lukemasta 120 g/km arvoon 89 g/km.
Samanaikaisesti täyshybridin kokonaistehoa on kuitenkin kasvatettu 30 %. Dieselmalleihin verrattuna järjestelmä tuottaa huomattavan pienet hiukkas- ja typenoksidipäästöt. Tekniset ratkaisut mahdollistavat myös pelkällä sähköenergialla ajamisen, jolloin ajon aikaisia pakokaasupäästöjä ei synny lainkaan.

Innovatiivinen volyymimalli

Ensimmäisen Prius-mallin omistajat olivat ennakkoluulottomia autoilijoita, jotka arvostivat auton yksilöllisiä ratkaisuja ja teknistä edistyksellisyyttä. Toinen sukupolvi tavoitti jo suurempia massoja, mutta edelleen ostajat olivat rohkeita, hyvällä itsetunnolla varustettuja huipputeknologian arvostajia.
Nyt myynnissä oleva, kolmannen sukupolven Prius on tavallista ympäristöystävällisempi volyymimalli, jonka suorituskyky ja ajettavuus ovat verrattavissa mihin tahansa D-segmentin automalliin. Tekninen toimivuus ja luotettavuus ovat yhä voimakkaamman suosion takeita. Priuksen takuukustannukset ovat Toyota-malliston matalimmat.
Hybridijärjestelmä mahdollistaa ajamisen poltto- ja sähkömoottoreilla sekä yhdessä että erikseen. Se vaihtaa vetovastuuta ajon aikana huomaamattomasti ja täysin automaattisesti. Vaihteistona toimii elektronisesti ohjattu, portaaton e-CVT -yksikkö. Kuljettaja voi halutessaan valita EV-tilan, jolloin autolla voidaan ajaa sähköenergialla yhtäjaksoisesti noin kahden kilometrin ajan, korkeintaan 45 km/h ajonopeudella. Edistyksellisyys ei rajoitu pelkkään moottoritekniikkaan. Priukseen on saatavilla lukuisia nykyaikaisia varusteita, kuten aurinkokennotoiminen tuuletus, kauko-ohjattu ilmastointi, tuulilasinäyttö ja Pre-Crash -turvajärjestelmä.

Loppukesästä lanseerattava Auris HSD -hybridi aloittaa Toyota-täyshybridi malliston merkittävän laajenemishankkeen. Yhtiö pyrkii tarjoamaan kaikista automalleistaan hybridiversion 2020-luvun alkuun mennessä.