Uudistunut Toyota RAV4

Uudistuneen RAV4:n keulan ilme on aiempaa hienostuneempi ja auton sisätiloja on nykyaikaistettu. Laajan ja modernin moottorimalliston ansiosta RAV4 kuuluu pakokaasupäästöiltään luokkansa puhtaimpiin nelivetomalleihin. Vuonna 1994 ensiesiteltyä Toyota RAV4 -maasturimallia on myyty Euroopassa eri versioina yhteensä yli miljoona kappaletta. Se on vakiinnuttanut suosionsa myös suomalaisautoilijoiden keskuudessa. Malli vastaa luokan kasvaneeseen tarjontaan selvästi uudistuneella ilmeellä ja tuoreilla varustevaihtoehdoilla.

RAV4:n keulan ilme on nyt aiempaa tyylikkäämpi. Uudet ajovalot, konepelti, etupuskuri ja -lokasuojat sekä kromatut sumuvalojen kehykset vahvistavat hienostunutta ulkoasua. Leveämpi, kromattu jäähdyttäjän säleikkö tuo autoon selvää sukunäköisyyttä esimerkiksi Avensikseen ja Versoon. Sivuprofiilissa on jykevyyttä, mutta olemus on kuitenkin käytännöllisen sopusuhtainen. RAV4-mallille tunnusomainen korkea vyötärölinja tuo esiin uutuuden maasturiluonnetta. Takavalot ovat nyt led-toimiset. Sivusaranoitu takaluukku on upotettu takapuskurin sisäreunan tasalle, jolloin puskuri toimii kätevänä astinlautana tasapohjaista tavaratilaa lastattaessa. Lattian alla on 80 litraa helposti hyödynnettävää lisätilaa.

RAV4:n sisätilat ovat helposti muunneltavissa. Toyota Easy Flat järjestelmä mahdollistaa takaistuimen taittamisen lattiatasoon yhdellä kädenliikkeellä tavaratilasta käsin. Pienempiä kuormia varten takaistuimia voi siirtää eteenpäin tai taittaa vain toisen selkänojaosan alas.

Kattavan moderniin moottorimallistoon sisältyvät bensiinikäyttöinen 116 kW (156 hv) 2,0 litran Valvematic-moottori sekä kaksi 2.2 litran dieselmoottoria, joiden tehot ovat 110 kW (150 hv) ja 130 kW (177 hv). Miedompiviritteisen dieselin hiilidioksidipäästöt ovat käsivaihteistolla vain 159 g/km, joten RAV4 kuuluu päästöiltään luokkansa puhtaimpiin nelivetomalleihin. Manuaalivaihteistot ovat kuusinopeuksisia. Bensiinimoottorin yhteyteen saa lisäksi portaattoman Multidrive S -automaattin ja 110 kW:n dieseliin kuusivaihteisen automaatin.

Nelivetojärjestelmä toimii älykkäästi. Se säätää voiman jakautumista etu- ja takapyörien kesken sekä pidon että suuntavakauden optimoimiseksi. Takapyörille annetaan enemmän voimaa liikkeellelähdön yhteydessä. Vastaavasti moottoritieajossa vetovastuu on lähes kokonaan etupyörillä, jolloin saavutetaan polttoainesäästöä. Hankalissa ajo-oloissa voimaa ohjataan vetokykyisimmille renkaille. Mäkipidätin helpottaa liikkeellelähtöjä ylämäkeen. Alamäkihidastin kuuluu Multidrive S- ja automaattivaihteistomallien varustukseen. Sen avulla jyrkkien alamäkien ajo helpottuu, kun ajonopeutta hallitaan automaattisesti pyöräjarrujen yksilöllisellä ohjauksella.

Varustetasoja on kolme; RAV4, RAV4 Luxury ja RAV4 X. Vakiovarusteluun kuuluu mm. etusumuvalot, kattokaiteet, Optitron-mittaristo ja Radio/CD/MP3 -audiojärjestelmä kuudella kaiuttimella. Luxury-varusteluun kuuluu lisäksi tummennetut takalasit, nahkapäällysteinen ohjauspyörä audiosäätimillä, vakionopeudensäädin, automaatti-ilmastointi, bluetooth-järjestelmä ja kuuden levyn CD-vaihtaja. Luxury-varustelun yhteyteen voi jatkossa tilata loisteliaan, nahka- ja Alcantara-verhoilun yhdistelmän. Kuljettajan istuimen sähkösäädöt sisältävä verhoiluvaihtoehto on hinnoiteltu houkuttelevasti, versiosta riippuen sen lisähinta on vain 313- 328 euroa.

RAV4 X malleissa on lisäksi mm. lokasuojanlevikkeet, tummennetut ajovalojen umpiot ja Smart Entry -avainjärjestelmä. Ensimmäiset uudistuneet RAV4:t ovat jo Toyota-liikkeissä. Edullisimman version, RAV4 2,0 Valvematic 4WD:n autoverollinen hinta on 32 665,56 euroa.