Uusi Ford Ranger esittelyssä Sydneyn autonäyttelyssä

Vuoden 2011 loppupuolella Suomenkin markkinoille saapuva, täysin uusi Ford Ranger saa ensiesittelynsä Sydneyn Autonäyttelyssä. Uuden Rangerin lava on yli 10 cm leveämpi kuin ennen. Double Cab -mallissa lava on 1 549 millimetriä pitkä ja 511 millimetriä korkea, ja kuorman maksimileveys on 1 560 millimetriä. Lavan tilavuus on 1,21 kuutiota. Pyöräkoteloiden väli on kaikissa malleissa 1 139 millimetriä. Lavalle voi pyöräkoteloiden päälle asentaa tuet, jolloin vaneria tai kipsilevyä voidaan pinota tasaiselle alustalle. Avonaisen takaluukun leveys on 1 330 millimetriä.

Maastosuorituskykyä on parannettu jäykemmällä rungolla ja jopa 232 millimetrin maavaralla. Kaikki voimansiirtojärjestelmän osat on asennettu strategisesti ja turvallisesti rungon sivupalkin yläpuolelle. Suuremmasta 3 220 millimetrin akselivälistä ja leveämmästä raidevälistä (1 560 mm 4×4-mallissa) huolimatta Rangerin kääntösäde tekee ajoneuvon hallinnasta helppoa pysäköitäessä sekä kapeilla kaupunkikaduilla ajettaessa. Ajoneuvon hammastanko-ohjaus tarjoaa vakaan suorituskyvyn samalla, kun ohjaaminen on yhä tarkempaa.

Ranger on varustettu Fordin ESP-järjestelmällä. Järjestelmässä on nelipyörä luistonesto, heilahdusvakautus ja ympäripyörähdys suoja. Erinomainen vetokyky ja vakaus varmistetaan saatavilla olevien perävaunun vakautus- ja kuormantunnistusjärjestelmien avulla. Jos perävaunu alkaa heilua, jarrut on sovellettu hidastamaan ajoneuvo-perävaunu-yhdistelmän vauhtia. Kuormantunnistusjärjestelmä määrittää hyötykuorman määrän ja tekee tarvittavat toimenpiteet suoran ja vakaan ajon ylläpitämiseksi. Näin taataan, että Ranger säilyttää vakaan ajon myös täyteen lastattuna.

Uudet moottorit on suunniteltu antamaan asiakkaille yhdistelmän tehoa ja vääntöä. 2.2-litrainen Ford Duratorq TDCi tarjoaa vääntö 375 Nm:ä ja tehoa 150 hevosvoimaa (110 kW). 3.2-litraisen Ford Duratorq TDCi -dieselin arvot ovat 470 Nm:ä ja 200 hevosvoimaa (147 kW). Vaihteiston ja vetopyörästön välityssuhteet on sovitettu siten, että ne tuottavat erittäin hyvän kiihtyvyyden, polttoainetaloudellisuuden ja vetokyvyn sekä hiljaisen äänet. Rangerin nelivetomalleissa on sähkötoiminen jakovaihteisto, joten kuljettaja voi helposti vaihtaa etu- tai takavedosta nelivetoon milloin tahansa kytkimellä, joka on sijoitettu konsoliin. Mikäli tarvitaan lisää vääntöä tai moottorin jarrutusvoimaa alamäessä, on käytössä myös tiheämmin välitetty hidas neliveto.