Uusi Prius PHV esiteltiin lehdistölle

Tavallisella verkkovirralla ladattava Toyota Prius esiteltiin lehdistölle Helsingin kaupunginteatterin komeissa puitteissa. Toyota Prius PHV-pistokehybridi on vielä kahden vuoden päässä tuotannon aloittamisesta, mutta testikäytössä niitä liikkuu maailmanlaajuisesti 600 kappaletta. Euroopan osuus tästä on 200 autoa ja Suomeen saatiin vuoden ajaksi testattavaksi kolme yksilöä.

Akut ja lataus

Auton lataaminen käy meille suomalaisille varsin kätevästi johtuen osaksi jo valmiiksi meillä olevasta “tolppakannasta”. Lataamiseen riittää 1,5 tuntia, jona aikana akut saadaan ladattua tyhjästä täyteen tavallisella 230 voltin verkkovirralla.
Tavallisessa Priuksessa olevat NiMh-akut on vaihdettu PHV-versiossa Litium-Ioniakkuihin. Akkujen kapasiteetti on kasvanut 1.3 kilowatista 5.2 kilowattiin. Optimiolosuhteissa pelkällä sähköllä  PHV-versiolla voi ajaa 20 kilometriä, kun tavallisella Priuksella tuo matka on 2 kilometriä. Parannus on siis kymmenkertainen.

Suorituskyky

Monet mieltävät sähköauton tai hybridiauton hitaaksi menijäksi. PHV Priuksen kohdalla tästä ei ole kyse, sillä moottorikokonaisuus tarjoaa 136 hevosvoiman yhteistehon ja varsin mairittelevalla kulutuslukemalla, joka on 2.6l/100km. Päästöt ovat vain 59 g/km. Nollasta sataan luvataan kestävän 11.4 sekuntia ja huippunopeuttakin löytyy 180 km/h. Liikutaan siis tavallisen perheauton suorituskykyalueella. Bensiinimoottorina on 1798 kuutioinen, 98 hv ja 143Nm väännön antava bensakone. Sähkömoottori taas antaa itsestään 60 kW:n, hevosvoimiksi muutettuna 81 hevosvoiman tehon. Vääntöä on sähkömoottoreille tyypillisesti mukavasti tarjolla, tässä tapauksessä sitä löytyy 207 Nm ja alennusvaihteella höystettynä jopa 546 Nm.

Hybridiä kaikista malleista

Varsin mielenkiintoinen pakkaus tämä uusi “tolppatojota”. Auton hinnasta ei vielä ole tietoa, mutta se asettunee hieman tavallista Priusta korkeammalle. Toyota suunnittelee aloittavansa myynnin vuonna 2012, joten siihen saakka hintatietoja täytyy vain odotella. Tavallinen hybridi-Prius säilyy tuotannossa normaalisti PHV-mallin tullessa markkinoille, joten kyseessä ei ole Priuksen malliuudistus, vaan uusi rinnakkaisversio. Toyotan tavoite on, että vuonna 2020 sillä on tarjota kaikista malleistaan hybridiversio. Kunnianhimoinen tavoite.