Uudistunut Jaguar XF

Jaguarin uudistuneen XF:n tunnistaa jo kaukaa uudesta keulasta, jossa on paljon yhtäläisyyttä XJ:n kanssa. Aiempaa viirumaisemmat valot ovat pienemmästä koostaan huolimatta tehokkaammat kuin ennen, sillä kaikissa malleissa on vakiovarusteena bi-xenon ajovalot. Energiaa säästetään kaikin tavoin, minkä takia päivävaloina ovat J-muotoon asennetut LED-valot. Myös takana on aivan uudet LEDeillä toteutetut valot.

Jaguar XF:llä matkustaminen on entistäkin mukavampaa, sillä siinä on nyt uudet istuimet. Aiempaa hienompaa ulkonäköä tärkeämpää on istuimien tarjoama parantunut sivuttaistuki. Äänieristyksen hienosäätöön on kiinnitetty runsaasti huomiota ja sitä on kohennettu monella tavalla. Vuosimallin 2012 melutaso on nyt V6-dieselmoottorilla varustetuissa versioissa jopa 3 desibeliä edellisvuotista alempi, mikä on käytännössä suuri ero.

Jaguarille tyypillistä erinomaista varustetasoa on täydennetty edelleen, sillä nyt vakiovarusteisiin kuuluu mittaristossa 5-tuuman TFT-värinäyttö. Musiikkia voi kuunnella peräti 400 wattisen järjestelmän kymmenen kaiuttimen kautta. Laitteistoon kuuluvat myös iPod-, USB- ja audion aux-liitännät ja kaikkia toimintoja ohjataan kosketusnäytöllä. Vielä vaativampaan makuun lisävarusteena on saatavissa Bowers & Wilkinsin XF:ään suunnittelema Premium Sound System, joka on 1200 watin ja 17 kaiuttimen huippukokonaisuus. Kojelautaa ja sisustusta on uudistettu entistä modernimmaksi ja siinä käytetään paljon samoja komponentteja kuin XJ:ssä. Vuosimallissa 2012 on luovuttu entisistä varustevaihtoehdoista ja asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus rakentaa oma autonsa entistä monipuolisemmin toiveidensa mukaiseksi. Lisävarustelista on aiempaa runsaampi ja sen ohella on hyvin kohtuuhintaisia varustepaketteja.

Uutta Jaguar XF 2.2 D:tä voi pitää mallisarjan suorituskykyisimpänä vaihtoehtona, sillä kiihtyvyyden ja kulutuksen suhde on erinomainen. Uusi moottori kehittää 190 hevosvoimaan ja vääntömomentti on jyhkeä 450 Nm. Arvot ovat samaa luokkaa kuin Jaguarin aikaisemmin käyttämällä 2.7-litraisella V6-dieselmoottorilla. Uudella voimanlähteellä ja dieselmoottorien kanssa käytettävällä 8-vaihteisella automaattivaihteistolla varustettuna Jaguar XF:n yhdistetty kulutus on ainoastaan 5,4 l/100 km. Hiilidioksidipäästöinä se tarkoittaa auton kokoon, kiihtyvyyteen ja huippunopeuteen nähden erittäin alhaista 149 g/km arvoa.

Pieneen kulutukseen ja päästöihin on päästy modernin moottorin ja vaihteiston lisäksi älykkäällä Stop/Start -järjestelmällä 2.2 D:n yhteydessä. Moottori sammuu automaattisesti auton pysähtyessä ja kuljettajan painaessa jarrua. Kun jalka siirretään jarrulta kaasupolkimelle, moottori käynnistyy silmänräpäyksessä. Älykäs järjestelmä reagoi jopa niin, että se keskeyttää moottorin sammuttamisen ja käynnistää sen uudelleen tilanteen niin vaatiessa.

Uuden kahdeksanvaihteisen ZF:n valmistaman automaatin avulla myös 3.0-litraisella dieselmoottorilla varustettujen XF-mallien kulutus on pienentynyt ja on nyt vain 6,3 l/100 km. Samalla CO2-päästöt ovat pienentyneet kymmenellä grammalla arvoon 169 g/km. Kulutus on sama sekä 240-hevosvoimaisella (177 kW) että S-mallin 275-hevosvoimaisella (202 kW) moottorilla. Aiempi 211-hevosvoimainen V6-moottori on jäänyt pois tuotannosta.

Uusi hinnat alkaen malli on 52 820,29 euron hintainen 2.2 D, jossa on automaattivaihteiston ja vakiona edellä mainittujen lisäksi muun muassa 17-tuumaiset Libra-kevytmetallivanteet, osittainen nahkaverhoilu, istuinten korkeuden ja selkänojan kallistuksen sähkösäätö sekä satiinipintainen pähkinäpuulistoitus ovissa ja kojelaudassa. Vajaan 2200 euron hintaisella Business-paketilla voi lisätä autoon vielä etuistuinten sähkötoimisen etäisyyssäädön, taittuvat takaselkänojat, sektorinäytöllä varustetun pysäköintiavun taakse ja Bluetooth®-valmiuden puhelimelle.

Jaguar XF 3,0 D:n (240hv / 500Nm) uusi hinta on 62 977 euroa, mikä on yli 5 000 euroa vähemmän kuin aiemmin. 3.0 D S:n (275hv / 600Nm) uusi hinta 72 175 euroa). Kolmelitraisen moottorin myötä vakiovarustus sisältää myös Luxury Bondgrain nahkaverhoilupaketin. Uudistunut Jaguar XF saapuu markkinoille syyskuussa.