Volvo V60 T6 AWD

Nyt Volvo-mallistosta löytyy aivan uusi farmariversio. V60 perustuu uuteen S60:een ja teknisesti autot vastaavat toisiaan lähes täysin. V60 tarjoaa vain vähän isomman kontin. Itseasiassa ero on aika pieni. S60:stä tavaratilaa löytyy 380 litraa ja V60-mallista 430 litraa, kun lastataan ikkunalinjaan asti. Kun tämän farmarin lastaa kattoon asti, löytyy tavaratilaa 557 litraa ja takapenkki kaadettuna 1241 litraa. V60 ei ole kaikkein tilavin Volvo ja valmistajakin sen myöntää. Tosin suuri tavaratila ei koskaan ollutkaan ykkössijalla tätä autoa suunniteltaessa. V60 on sensijaan tyylikäs ja urheilullinen, selvästi lifestyle-farmari. Ja paitsi hyvännäköinen, myös ylivoimaisesti paras ajettava. Koska kyseessä on kuitenkin farmarimalli, löytyvät siitä kaikki ominaisuudet, joista Volvon farmarit tunnetaan. Takapenkin selkänojat taittuvat 40:02:40 osissa parantaen tavaratilan ja takapenkin monikäyttöisyyttä. Takapenkin selkänojat taittamalla käytössä on lähes tasapohjaista tavaratilaa, jonka pituus on melkein kolme metriä. Lastausta helpottaa 1095mm leveä takaluukku. Tavaratkin saa siis hyvin kyytiin. V60-mallin ostajalle ehkä tärkeämpää onkin ajonautinto kuin tavaratilan koko.

Moottorivalikoima on sama kuin mitä S60-malliin on tarjolla. Tehokkain versio on tämä T6 eli 3.0-litrainen, kuusisylinterinen turboahdettu bensiinimoottori. Tämä suora kutonen on asennettu moottoritilaan poikittain turvallisuussyistä, koska poikittain asennettuna moottori ei yhtä helposti tunkeudu matkustamoon törmäystilanteessa. Yleensä ongelmana on kuitenkin se, että suora kutonen on malliltaan pitkä ja siksi vaikea saada mahtumaan moottoritilaan poikittain. Volvon insinöörit suunnittelivatkin moottorista erittäin kompaktin ja lyhyemmän kuin mitä suorat kutosmoottorit yleensä ovat. Moottorissa on kaksi yläpuolista nokka-akselia ja neljä venttiiliä sylinteriä kohden. Turboahdin on twin-scroll tyyppinen tarjoten paremman vastaavuuden kaasun matalilla kierroksilla. T6 tuottaa 304 hevosvoimaa ja 440 Newtonmetriä vääntöä, joten suorituskyky on Volvossa kohdallaan. Huippunopeus on rajoitettu 250 km/h ja kesäisemmissä olosuhteissa satasen nopeuteen voi parhaimmillaan ehtiä 6.2 sekunnissa.

Jotta pitoa riittää myös talvella, tulee T6 aina AWD-nelivedolla varustettuna. Volvon AWD-neliveto on tietokoneohjattu järjestelmä, joka automaattisesti tarjoaa vääntöä sille pyörälle, jolla on eniten pitoa. Voimatasapaino etu-ja takarenkaiden välillä säätyy jatkuvasti ajotilanteen mukaisesti. Normaalioloissa kuivalla asfaltilla, lähes kaikki voima tarjoillaan etupyörille. Kun etupyöriltä alkaa pito loppua, vääntöä siirtyy myös takapyörille tehostamaan etenemistä. Tämän etuvetopainotteisuuden huomaa ajossa selvästi. Jos kaasua käyttää mutkassa voimakkaammin, alkaa keula ensin puskea ennenkuin voimanjako tasapainottuu. AWD:stä on kuitenkin selvä apu talvikeleillä. Liikkellelähdöt onnistuvat mukavan tasaisesti ja ison turbomoottorin voimaa pääsee hyödyntämään paremmin. Verrattuna jatkuvaan nelivetoon, pitäisi AWD-järjestelmän päästä matka-ajossa myös pienempään kulutukseen, kun tasaisessa ajossa hyödynnetään lähinnä etuvetoa. V60 T6-mallin yhdistetty kulutus on 10,2 litraa satasella. Tosin talvella menovettä kuluu hieman enemmän.

T6-moottorin parina on aina kuusinopeuksinen automaattivaihteisto. Normaalilla D-asennolla vaihdot ovat pehmeitä eikä automaatti jää turhaan arpomaan vaan melkein aina on sopiva vaihde käytössä. Automaatti tarjoaa myös nopeasti pienempää vaihdetta silloin, kun tarvitaan ripeämpää kiihdytystä. Vaikka suorituskykyä löytyy mukavasti myös D-asennolla, on pääpaino kuitenkin mukavuudessa ja taloudellisuudessa. Automaatti vaihtaa melko nopeasti isommalle, jotta moottorin kierrokset pysyvät sopivan alhaalla. Jos mielii saada moottorista urheilullisempaa luonnetta esiin, voi valita Sport-tilan, joka kytkeytyy, kun vaihteenvalitsimen siirtää manuaaliasentoon. Tällöin automaatti antaa kierrosten nousta korkeammalla ja vaihdot tapahtuvat ripeämmin. Sport-tila kytkeytyy pois, jos vaihdekepin siirtää takaisin D-asentoon tai kuljettaja haluaa vaihtaa vaihteita itse liikuttamalla vaihdekeppi eteen- ja taaksepäin manuaalipuolella. Manuaalipuolella vaihteiden vaihtaminen itse ei tosin juurikaan lisää ajonautintoa, sillä vaikka tämä toisen sukupolven Geartronic on entistä nopeampi, on kuljettajan antaman vaihtokäskyn ja toteutuneen vaihdon välillä vielä ikävän pitkä viive.

V60 T6 AWD -mallin lähtöhinta on 63 916,03 euroa. Hinta voi tuntua suurelta auton kokoon nähden, mutta suorituskyky ja ominaisuudet huomioiden se on varsin kohtuullinen. T6-malli on aina Summum-varusteltu eli autossa on vakiona mm. nahkaverhoilu, aktiiviset Xenon-ajovalot, pysäköintitutka taakse, sadetunnistin, sähkötoiminen kuljettajan istuin sekä High Performance Audio-järjestelmä. Vaikka Summum-varustelu on kohtuullisen kattava, löytyy lisävarustelistaltakin vielä kaikkea kivaa. Esimerkiksi Premium Sound Multimedia Audio-paketti, joka sisältää 7″ värinäytön, DVD-soittimen, Dolby Pro Logic II Surround-järjestelmän ja 12 kaiutinta. Tällä paketilla auton äänentoisto alkaa olla aika nautinnollinen. Jos autossa joutuu usein odottelemaan muita, voi vielä lisätä digitaalinen TV-virittimen, jolloin auton seistessä paikallaan voi katsoa TV:tä. Toki ääni kuuluu myös ajaessa, joten lempisarjaa voi seurata ainakin audio-muodossa myös ajaessaan. Jos haluaa puolestaan enemmän panostaa ajo-ominaisuuksiin on tarjolla esim. säätyvä Four-C alustajärjestelmä. Myös tämä koeajettu auto oli lastattu melko kattavalla lisävarustelulla, jotka nostivat auton kokonaishinnan lähelle kahdeksaakymmentätuhatta euroa.

Tekniset Tiedot

Moottori

  • Bensa, 6-sylinterinen turbo

Iskutilavuus

  • 2953cc

Teho

  • 224 kW (304 hv) / 5600rpm

Vääntö

  • 440 Nm / 2100-4200rpm

Vaihteisto

  • 6-vaihteinen automaattivaihteisto

Voimansiirto

  • neliveto

Kiihtyvyys 0-100km/h

  • 6.2 sekuntia

Huippunopeus

  • 250 km/h

Yhdistetty kulutus

  • 10.2 l/100km

CO2-päästöt

  • 237 g/km