Autoliitto muistuttaa – Valitse turvaistuin huolellisesti

Euroopan eri maiden autoliitot ja kuluttajajärjestöt ovat testanneet EuroTest -ohjelmassa turvaistuimia vuodesta 2000 lähtien. Testien aikana tulokset ovat parantuneet lupaavasti, mutta kehittämistäkin yhä on. Testissä turvaistuimen saamaan arvosanaan vaikuttavat eniten kolariturvallisuus sekä asentamisen ja käytön helppous. Kolariturvallisuudeltaan paraskaan istuin ei ole turvallinen, jos se on asennettu autoon väärin.

Tänään julkaistavassa testissä oli mukana yhteensä 33 istuinta. Koska Cybex Aton 2 ja Peg Perego Viaggio Trifix K voidaan asentaa autoon sekä Isofix-telakan kanssa että ilman, niistä julkaistiin kaksi tulosta ja kumpikin lasketaan siten kahdeksi istuimeksi. Erinomaiseen kokonaisarvosanaan ei yltänyt yksikään, mutta hyvän saavutti 16 ja tyydyttävän kymmenen istuinta. Kaksi turvalaitetta jäi välttävään ja viisi tuotetta sortui pääosin huonon turvallisuustasonsa takia heikkoon kokonaisarvosanaan. Menestyäkseen testissä istuimen pitää pärjätä kaikissa kokoluokissa ja kaikissa asennoissa, mihin se on tarkoitettu.

Isofix-kiinnitys yleistyy

Turvaistuinkehityksessä on ilahduttavaa se, että yhä useampi istuin on varustettu Isofix-kiinnitysjärjestelmällä, mikä vähentää virheasennuksen vaaraa. Isofixin yleistymistä turvaistuimissa kiihdyttää se, että järjestelmä tulee marraskuussa pakolliseksi kaikissa uusissa tyyppihyväksytyissä automalleissa yhdessä istuimen liikettä rajoittavan top tether -yläankkuroinnin kanssa. Järjestelmä tulee pakolliseksi kaikissa uusissa autoissa kaksi vuotta myöhemmin.

Turvaistuintesti osoitti, että istuinten Isofix-kiinnikkeistä löytyy isoja laatueroja. Istuinta hankittaessa pitää myös huomioida, että kaikki istuimet ja automallit eivät ole yhteensopivia, vaikka Isofix-varustus löytyisi kummastakin.

”Turvaistuinta kannattaa ennen ostopäätöstä sovittaa autoon, jossa sitä aiotaan pääasiassa käyttää. Lisäksi on hyvä tarkastaa, miten istuimen mitoitus omalle lapselle sopii. Istuin kannattaa hankkia liikkeestä, josta saa asiantuntevaa opastusta muun muassa istuimen ja lapsen kiinnittämiseen”, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen sanoo.

Ei mukavuutta turvallisuuden ehdoilla

Paljon käydään keskustelua siitä, onko lapselle turvallisin asento kasvot vai selkä menosuuntaan. Tuoreimmassa testissä kaikki kuusi etutörmäyksessä erinomaisen arvosanan saanutta istuinta oli asennettu selkä menosuuntaan. Tällöin pään ja niskan kuormitus on minimaalinen. Mitä pienempi lapsi, sitä vähemmän tämän niska kestää kuormitusta.

”Pohjoismaissa tapa kuljettaa pientä lasta selkä menosuuntaan on ollut yleinen jo pitkään. Muualla Euroopassa pieniäkin lapsia on kuljetettu kasvot menosuuntaan. Nyt sielläkin ollaan siirtymässä vähitellen pohjoismaiseen malliin”, Tolvanen toteaa. Sivutörmäyksessä istuimen suunta ei määrää menestystä.

Mukavuus on luonnollisesti tärkeää istuinta valittaessa. Jos lapsi ei lainkaan viihdy istuimessa, saattaa sekin olla turvallisuusriski. Mukavuutta ei pidä kuitenkaan tavoitella kolariturvallisuuden kustannuksella. Esimerkiksi testin mukavin istuin Easycarseat Inflatable oli todella huono sekä etu- että sivutörmäyksessä.

Istuinkohtaiset tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/