BMW 116d EfficientDynamics

Uusi suurempi koko

Mitä isot edellä sitä pienet perässä. BMW:n toisen sukupolven 1-sarjalainen tahtoo kovasti olla kuin isoveljensä. Onnistuiko uusiutuminen vai jääkö käteen vain kasa tyhjiä myyntilauseita? Uusiutunut 1-sarjalainen on kasvanut reilusti pituutta ja leveyttä. Näin ollen myös matkustustila sekä mukavuus ovat kasvaneet entisestään. Ulkoapäin uusiutumisen voi helpoiten huomata uudistuneesta keulasta. BMW muiden saksalaisten automerkkien tapaan yhtenäistää mallistoaan luoden yhtenäisen ja toimivan lookin. Keulat eivät tietenkään ole autoissa identtisiä vaan jokaiseen malliin on haettu sitä omaa persoonaa. Uusi 1-sarjalainen näyttääkin nyt aivan eri pelurilta kuin aiemmin. Nyt ilmestynyt hatchback ei ole enää perheen kakkosauto äidin käyttöön vaan ulkonäössä on selkeästi haettu suurempaa käyttäjäkuntaa. Mistä auto nyt sitten on kasvanut? Akseliväli on kasvanut 30 mm ja korin pituus 85 mm. Pieneltä kuulostavat luvut vaikuttavat silti paljon. Aiempaa 30 litraa suurempaan, nyt kooltaan 360 litran vetoiseen tavaratilaan uppoavat koko pienen perheen matkatavarat. Takamatkustajille on tuotu 21 mm:n lisätila. Tilan kasvaessa myös turvallisuus on parantunut. Uusi 1-sarja saikin täydet viisi tähteä Euro NCAPin kolaritesteissä.

Varusteet plakkarissa

Uusiutuminen sekä ajan hermolla pysyminen ei ole jäänyt vain ulkopuolelle. Sisään viisioviseen hatchbackiin on päästetty myös suuri lista lisävarusteita isommista malleista. 1-sarjalainen on nyt lisävarusteiltaan melkein yhtä kattava kuin 5-sarjalainen, joten autosta pääsee helposti tekemään omanlaisensa. Täysin tyhjästä ei myöskään tarvitse aloittaa sillä Ykkösessä on Suomessa vakiovarusteena saksalaisen varustelun lisäksi muun muassa Professional-radio, BMW iDrive -monitoimiohjain, erillinen 6,5 tuumainen näyttö, automaatti-ilmastointi, Keyless-Go-järjestelmä, nahkainen monitoimiohjauspyörä sekä etumatkustajan turvatyynyn poiskytkentämahdollisuus. Heti lanseerauksesta lähtien on tarjolla myös Business-varustelu, joka sisältää Xenon-kaasupurkausvalot, vakionopeudensäätimen, pysäköintitutkan taakse sekä Bluetooth-puhelinvalmiuden USB-liitännällä. Varustepaketteja on kaksi, Urban sekä Sport. Ne luovat oman kosketuksensa niin ulko- kuin sisäpuolellekin. Toisessa on kromilistaa, toisessa eri väriset peilit. Pakettien tarkoitus on antaa ostajalle mahdollisuus hakea paketillinen onnea sekä ripaus erilaisuutta autoonsa. Koeajoautossa oli paketiksi valittu Urban. 116d EfficientDynamicsin kanssa etusäleikkö on musta eikä valkoinen niinkuin normaalisti tämän urbanisoituneen varustelun kanssa.

Toki varustelu vie aikaa ja rahaa sillä lista on pitkä. Kaikkea ei pidä ottaa ja pitkän listan vahvuutena on selkeästi sen antama mahdollisuus personoida oma auto sekä lyhyesti se fakta, että pikku Bemuun on saatavilla kaikki herkut mitä isompaankin on saatavilla. Koeajossa ollut auto oli varusteltu reippaalla kädellä ja saikin ajajansa alussa ihmettelemään kaikkea siihen saadun lisävarusteen määrää. Sisällä istuessa ei tule missään vaiheessa selkeä olo, että jakkarat on kiinnitetty BMW:n pienimpään malliin. Sisätiloissa niin kojelautaa, varustelua sekä etupenkkiläisten tiloja myöten on jatkuvasti tunne, että alla olisi 3-sarjalainen. Kojelauta on tuttua Bemaria eikä nappuloissa ole juurikaan mitään uutta. Kiva uutuus oli silti kojelaudan yläreunasta vakiona löytyvä iso värinäyttö. Näytöstä iDriven-avustuksella hoituu radio/CD, navigaattori, ajotietokone tai vaikkapa lisävarusteena saatava internet.

Audiopuoli hoidossa

Harvoin näen syytä kirjoittaa erikseen auton äänentoistosta ja siihen liittyvistä järjestelmistä, mutta nyt siihen pitää kiinnittää erityistä huomiota. Etenkin kun kyseessä on BMW:n malliston pienin 1-sarjalainen. Autoon on saatavilla vakio hifijärjestelmän lisäksi se parempi sekä paras vaihtoehto. Meidän autossa oli se parempi. Hinnaltaan 370 euroinen lisäri antaa jykevämmät kaiuttimet sekä erittäin miellyttävän bassosoundin. Autoon saa piuhoilla kiinni vaikka iPodin AUX- tai USB-liitäntään, mutta liitettävyyttä voi jatkaa vielä langattomaksi. Lisävarusteena saatava Bluetooth-yhteys musiikkisoittimen (matkapuhelin) ja auton välillä poistaa kaapelit ja helpottaa sen käyttöä. Oma älykäs älypuhelimen osasi tietenkin yhdistää puhelut suoraan autoon Bluetoothin avulla. Sen lisäksi puhelimessa pyörivä Spotify sai täräytettyä biisit suoraan auton äänentoistojärjestelmään. Sitä pystyi myös rajoitetusti kontrolloimaan suoraan auton näytöstä iDriven monitoimiohjaimella. Kaikki tämä helppous sekä mahtava äänentoisto teki erittäin nautinnollisia ajohetkiä Suomen kesässä.

Mahtavat taloudelliset moottorit

Kaikki moottorit ovat nelisylinterisiä rivimoottoreita. BMW TwinPower Turbo -teknologia tulee nyt ensimmäistä kertaa 1-sarjaan. Tämä koskee kaikkia bensiini- ja dieselmoottoreita. Viisioviselle hatchbackille kaikki paitsi yksi bensiinimoottoreista ovat 1.6-litraisia. Tarjolla on siis 114i (102hv), 116i (136hv) sekä 118i (170hv). Kaksilitraisena hyrrää 125i (218hv). Näistä ainoastaan 114i jää ilman valinnaista automaattivaihteistoa. Dieselmoottoreita löytyy viisi eri vaihtoehtoa. 116d (116hv), 118d (143hv), 120d (184hv) sekä 125d (218hv) ovat kaksilitraisia kaikki. Erikoisuutena on kuitenkin koeajoautossakin ollut 116d EfficientDynamics-moottori. Se on nimensä veroisesti 1.6-litrainen ja ainoa dieseleistä jota ei saa varustettua automaattivaihteistolla. Manuaaliin oli kaiverrettu kuusi pykälää.

Miten tällä ajetaan?

Taloudellisesti tietenkin. EfficientDynamics on BMW:n vastaus taloudellisuuteen ja se tekee sen hienosti. Tällä moottorilla sekä kaikilla apuvälineillä taloudelliseen ajamiseen pääsee helposti sisälle. Trippimittarissa oli reilu 200 kilometriä kun ajattelin kurkata oman reippaan ajelun tuloksia. Siihen asti ei oltu säästelty eikä tosiaankaan edes yritetty pieniä kulutuksia ja silti tietokone kertoi keskikulutuksen olevan 4.9 litraa sadalla kilometrillä. Vaihdekepin vierestä löytyvä namiska oli osasyyllinen sillä se on aina auton käynnistyessä Eco Pro -asetuksella. Ylöspäin napsauttamalla löytyy Comfort, joka tekee ajamisesta mukavampaa niin helpommin reagoivalla kaasulla kuin reippaammin vaihtavalla vaihteistolla. Vielä kerran napsauttaen auto siirtyy Sport-tilaan joka vahvistaa entisestään edellisiä. Tässä asetuksessa taloudellisuus saa kyytiä ja autosta saa irti hieman erilaisen olemuksen. Vaihteiston välityksen muuttuvat, kaasu reagoi vielä herkemmin polkemiseen ja ajamiseen tulee selkeää dynaamisuutta. Vaikka alla oli 1-sarjalainen BMW pienellä dieselillä oli kesäteiden halkominen maittavaa puuhaa. Silti todellisuus on se, että moottorin urheilullisuudesta on luovuttu taloudellisuuden tiellä. Pienet päästöt ja kevyt kulutus huokuvat autosta vahvasti. Vaihteenvaihtokehoittaja naputtaa jos ei vaihda tarpeeksi ajoissa. Ensimmäistä kertaa koin myös tilanteen jossa auto käski minun nostaa jalan kaasulta. Enpä sitten kiihdyttele. Moottori itsessään oli mukava. Hieman kovaääninen pikkudiesel nakuttaa kylmiltään kuuluvasti, mutta korina katoaa lämmön noustessa. Kuusilovinen manuaali sopii hyvin vaihteiston jatkeeksi ja olikin vankkaa BMW-laatua toimivuudeltaan.

Kaiken kaikkiaan kiva?

Viikon aikana ajetut vajaa 700 kilometriä antoivat uudesta 1-sarjalaisesta erittäin hyvän tuntuman. Pikkuinen on astunut kulmasta parrasvaloihin eikä häpeä seistä siinä. Uudistunut ulkonäkö, erittäin kattava varustelumahdollisuus, hyvät tilat ja erinomainen ajettavuus takaavat sen, että luvassa on hyviä kilometrejä. Tämä on myös oman segmenttinsä ainoa takavetoinen. Omasta mielestäni samalla myös oman segmenttinsä kovimpia kilpureita. Uusi ja mahtava viisiovinen hatchback Business-varustelulla lähtee hinnoiltaan 26 985 eurosta. Tällä hinnalla saa bensiinimoottorisen 114i:n. Koeajossa ollut 116d EfficientDynamics tarjoillaan suoraan pöytään laskun ollessa 29 395 euroa. Se on noin tuhannen euroa halvempi kuin “normaali” 116d. Kummallisesti se on myös yhtä tehokas, mutta tarjoaa pienemmän kulutuksen sekä päästöt. Helppo valinta. Järkevä mies ottaa autoonsa 990 euron hintaisen Business-paketin kanssa, 370 euron arvoisen Hifi-järjestelmän sekä mahdollisesti vielä 110 euroa maksavan lisäliitettävyyden puhelimen ja auton välille. Vielä 900 euroa erittäin hyvistä urheilujakkaroista ja auto onkin valmiina toimitettavaksi. Varustepaketin saat itse valita. Coupea tarjoillaan joskus ensi vuoden puolella. Loppu vuoden ne toimitetaan vielä vanhalla keulalla.

Tekniset Tiedot

Moottori

  • Diesel, 4-sylinterinen

Iskutilavuus

  • 1598cc

Teho

  • 85 kW (116 hv) / 4000rpm

Vääntö

  • 260 Nm / 1750-2500rpm

Vaihteisto

  • 6-vaihteinen manuaalivaihteisto

Voimansiirto

  • takaveto

Kiihtyvyys 0-100km/h

  • 10.5 sekuntia

Huippunopeus

  • 195 km/h

Yhdistetty kulutus

  • 3.8 l/100km

CO2-päästöt

  • 99 g/km