BMW 316d

Kuudennen polven vesoja

Vuodesta 1975 asti on Baijerin Kolmonen piristänyt maailmaamme vahvalla olemuksellaan. Pitkälle on tultu ja nyt 3-sarja kulkee sukupolvessa kuusi. Uudistuminen on jälleen ovella eikä kyseessä ole mikä tahansa facelift. 3-sarjan sedan on myydyin malli BMW:n mallistossa joten panokset ovat suuret. Mallikirjain E on historiaa ja uutukainen tottelee mallimerkintää F30.

Uusi ulkonäkö ja uudet mitat

Uusiutuminen on aloitettu vahvasti heti keulasta. Keulalle on haettu vahvasti jälleen BMW:n nykytyyliä ja se on onnistunut hyvin. Omaa persoonaa on haettu vahvoilla muodoilla ajovaloissa ja keula huokuu nyt erityistä mallille sopivaa urheilullisuutta. Uusi design onkin selkeää tuttua BMW:tä, mutta samalla muista huomattavasti erottuva ilme. Kylkilinjassa isoa muutosta ei ole, mutta takana on käynyt isompi uudistus. Tarkkasilmäinen saattaa huomata, että korin pituus on kasvanut 93 milliä, raideleveys edessä 37 ja takana 47 milliä. Samalla akseliväli on kasvanut viisi senttiä. Takavalot on vaihdettu isompiin ja näyttävämpiin. Takaapäin ulkonäkö muistuttaa hieman nykyistä 5-sarjalaista. Kaikinpuolin ulkoinen uusiutuminen on hoidettu onnistuneesti etenkin keulan osalta

. Varmasti vahvasti mielipiteitä jakava keula on omaan silmään erittäin onnistunut. Sisätiloissa kaikki tuntuu alkuun olevan niinkuin ennenkin kunnes istuu ratin taakse. Sisällä kaikki on vahvasti suunniteltu kuljettajan mukaan. Napit ja vääntimet ovat helposti sormien ulottuvilla sekä jotakuinkin juuri siinä missä niiden olettaakin olevan. Kojelauta on tuttua Bemaria niin hyvässä kuin pahassakin. Uutta on nykyään Suomessa vakiovarusteena saatavat automaatti-ilmastointi, nahkainen ohjauspyörä, BMW iDrive sekä 6,5-tuumainen värinäyttö. Vaihdekepin vierestä löytyy ECOPRO-ajodynamiikan hallintanamiskat.

Varusteilla voittoon

Varustepaketit korostavat valittua teemaa vahvasti niin ulkoa kuin sisältäkin. Esimerkiksi ero Sportin ja Modernin välillä sisätiloissa on selkeä. Sportin värimaailma on yhdistelmä mustaa ja punaista, kun taas Modern tarjoaa puujäljitemää ja lempeämpiä värejä. Luxuryn värimaailma koostu klassisista väreistä ja materiaaleista luoden sisälle selkeästi oman tunnelman. Kasvaneet ulkomitat ovat vaikuttaneet myös sisätiloihin ja tästä on hyötynyt etenkin takapenkkiläiset. Lisätilaa on niin pysty- kuin vaakasuunnassakin. Samalla tavaratila on kasvanut 20 litraa tarjoten nyt 480 litraa säilytystilaa.

TwinPower Turbo

Moottorivalikoima on BMW:n tyyliin kattava ja sieltä varmasti löytää omansa. Kaikki moottorit ovat nyt varustettu BMW TwinPower Turbo -teknologialla, jonka ansiosta tehoa on saatu nostettua ja samalla päästöjä on pienennetty. Suomeksi se tarkoittaa, että ne ovat kaikki nyt varustettu turbolla. Moottorivalikoima uuteen Kolmoseen alkaa bensiinipuolelta merkinnöillä 320i (184hv), 328i (245hv) sekä 335i (306hv). Dieseleissä mallivalikoima merkitään seuraavasti. 316d (116hv), 318d (143hv), 320d (184hv) sekä 320d EfficientDynamics (163hv). Dieseleistä kaikki moottorit ovat kaksilitraisia kuten myös bensiinipuolella isointa 335i mallia lukuunottamatta. Uuteen 3-sarjalaiseen on nyt mahdollista valita segmentissään ainoana autona 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Tämä laatikko oli myös valittu koeajossa olleeseen autoon. Manuaalivaihteistona surraa 1-sarjalaisestakin tuttu 6-vaihteinen. Molemmat vaihteistot ovat saatavilla jokaisen moottorin kanssa. Nelivetoa on tarjolla kaikkien bensiinimoottorien mukaan sekä isoimman dieselin kanssa.

Seuraavasta vasempaan

Uusi 3-sarjalainen on pitkälti juuri sellainen kuin sen kuvitteleekin olevan. Uudistukset kuitenkin kattavat niin ison osan autosta, että aivan pelkkä facelift ei ole kyseessä. Alla onkin siis melkein uusi auto. Vahva osaaminen ja hienot uudistukset luovatkin uudesta 3-sarjalaisesta segmenttinsä vahvimman kilpailijan. Ajaminen on nautinnollista loistavan ajettavuuden, mukavan moottorin sekä loistavasti toimivan automaattivaihteiston ansiosta. Kahdeksanvaihteinen automaatti toimii notkeasti ja vaihteiston toiminta on lähes huomaamatonta. Esitteissä luvattu hyvä ajettavuus on saatu tarkalla ohjauksella sekä hyvällä 50:50 painojakaumalla. Tämä myös tuntuu. Ajaminen tuntuu omiin käsiini jatkuvasti hyvältä. Välillä mennään jopa nautiskelun puolelle. Euro NCAP on myöntänyt uudelle Kolmoselle täydet viisi tähteä törmäystesteissä eli myös turvallisuus on plakkarissa. Hinnoiltaan Kolmonen alkaa 39 992 eurosta tarjoten 320i mallisen Business-varustelulla. Koeajossa ollut 316d automaattivaihteistolla on dieseleistä toiseksi halvin 40 937 eurolla. Mallisto täydentyy farkulla vielä syksyn aikana. Kolmonen vetää siis pisimmän korren ainakin minun käsistäni. Iso peukalo BMW:lle. Lisää infoa autosta löytyy alla olevasta linkistä. http://www.bmw.fi/fi/fi/newvehicles/3series/sedan/2011/showroom/index.html

Muutamassa kuvassa takaluukussa näkyy pieni painauma eikä oikeasti kuulu auton muotoihin. Pahoittelut siitä. Edellisellä kuskilla oli käynyt pieni virhearviointi peruuttaessa.

Tekniset Tiedot

Moottori

  • Diesel, 4-sylinterinen

Iskutilavuus

  • 1995cc

Teho

  • 85 kW (116 hv) / 4000rpm

Vääntö

  • 260 Nm / 1750-2500rpm

Vaihteisto

  • 8-vaihteinen automaattivaihteisto

Voimansiirto

  • takaveto

Kiihtyvyys 0-100km/h

  • 11.3 sekuntia

Huippunopeus

  • 205 km/h

Yhdistetty kulutus

  • 4.4 l/100km

CO2-päästöt

  • 116 g/km