Euro NCAP testasi kuusi uutta autoa

Turvalliset autot yleistyvät Suomessa hitaasti

Tänään julkaistavassa Euro NCAP -testissä parannettiin jälleen aiempia autojen turvallisuudessa. Erityisesti jalankulkijaturvallisuus paranee huimasti koko ajan. Tiukan autoverotuksen Suomessa turvallisemmat autot yleistyvät valitettavan hitaasti.

Uusien autojen turvallisuutta arvioivan Euro NCAP:n tuoreimmassa kolaritestissä oli mukana kuusi autoa. Vaikka Isuzu D-Max avolava-auto jäi testatuista ainoana neljän tähden tulokseen, on Isuzun tekemä kehitystyö ollut erinomaista. Mallin edellinen sukupolvi saavutti nimittäin neljän vuoden takaisessa testissä kahden tähden tuloksen, josta toinen tähti oli ”halkaistu” törmäystestissä ilmenneen kuljettajan hengenvaarallisen loukkaantumisriskin takia. Uusi D-Max puolestaan sai aikuismatkustajien suojasta 83 % tuloksen ja myös lapsiturvallisuus on parantunut. Jalankulkijaturvallisuudessa D-Max jäi yhdeksän prosenttiyksikköä viiden tähden vaatimasta 60 % tuloksesta. Vuoden 2008 testissä malli sai jalankulkijatörmäyksestä kuuden prosentin tuloksen.

Ford osoitti uudella kompaktilla tila-auto B-Maxillaan, että innovatiivisten ratkaisujen takia ei tarvitse tinkiä turvallisuudesta. B-Maxissa on takamatkustajille liukuovi eikä autossa ole lainkaan normaalisti etu- ja takaoven välissä olevaa B-pilaria. B-Max sai aikuismatkustajien suojasta 92 prosentin tuloksen. B-Maxiin on saatavana myös aiemmin Euro NCAP Advanced -palkittu automaattinen jarrutusjärjestelmä, joka auttaa ehkäisemään peräänajoja alhaisissa nopeuksissa.

Volvo V40 sai viisi tähteä luokassaan kaikkien aikojen parhailla pisteillä. V40:n erottaa muista erityisesti sen jalankulkijaturvallisuus. Auton vakiovarusteisiin kuuluu jalankulkijaturvatyyny, joka nostaa konepeltiä ja peittää osan tuulilasista ja A-pilareista pienentäen jalankulkijan vakavan loukkaantumisen riskiä.  Volvo V40 sai jalankulkijaturvallisuudesta 88 % ennätystuloksen.

Myös loput testatut autot, Renault Clio, Kia Ceed ja Audi A3 ansaitsivat viiden tähden kokonaisarvosanan. Myös näiden autojen jalankulkijaturvallisuus on parantunut huomattavasti edeltäjiin verrattuna.

Euro NCAP on tiukentanut arvosteluasteikkoaan erityisesti juuri jalankulkijaturvallisuuden osalta. Autonvalmistajat ovat vastanneet hienosti haasteeseen ja kehittäneet uusien malleja entistä turvallisemmiksi. Euro NCAPin mukaan tämän päivän tuloksista ei uskallettu haaveillakaan vielä muutama vuosi sitten.

”Nykyautojen turvallisuusteknologialla säästetään ihmishenkiä. On surullista, että ankaran autoverotuksen takia turvallisemmat ja vähäpäästöisemmät autot yleistyvät
Suomessa todella hitaasti”, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen toteaa.

Uusimmat tulokset:

Audi A3 http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/euro-ncap-kolaritestit/?x1544657=6251966

Ford B-Max http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/euro-ncap-kolaritestit/?x1544657=6251999

Isuzu D-Max http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/euro-ncap-kolaritestit/?x1544657=6252018

Kia Ceed http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/euro-ncap-kolaritestit/?x1544657=6252037

Renault Clio http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/euro-ncap-kolaritestit/?x1544657=6252054

Volvo V40 http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/euro-ncap-kolaritestit/?x1544657=6252085