Koeajo: Volkswagen Passat Alltrack 2.0 TDI 4MOTION DSG

Passat-farmariin perustuva Alltrack on Volkswagen-malliston uusimpia tulokkaita. Alltrack on korotettu farmari eli tarjoaa reilumman maavaran. Kun mukaan laitetaan neliveto, tarjoaa uusi Alltrack katumaasturin ominaisuuksia Passatin tutuissa kuorissa. Jos siis on ollut vaikeuksia päättää katumaasturin ja farmarimallin väliltä, voi uusi Alltrack tarjota sopivan kompromissin.

Passat Alltrackin 165mm maavara on 30mm enemmän kuin vakiomallisessa Passat-farmarissa. Etu- ja takahelman muotoilun sekä paremman maavaran ansiosta myös Alltrackin lähestymis- ja jättökulmat ovat suuremmat kuin vakio-Passatissa. Lisäksi Alltrackin moottori on suojattu teräksisellä pohjapanssarilla. Vaikka Alltrack ei olekaan maastoauto, tarjoaa se mahdollisuuksia etenemiseen myös kestopäällysteen ulkopuolella. Passat Alltrackissa on myös erityinen offroad-maastoajo-ohjelma, joka sisältää mäkilähtöavustimen ja alamäkihidastimen. Offroad-ohjelma optimoi kaasun vastaavuuden ja DSG-vaihteiston toiminnan maastoajoa varten. Lisäksi ABS-jarrut on sovitettu maastoajoa varten (ABSPlus). Offroad-ohjelma voidaan aktivoida keskikonsolista löytyvällä painikkeella. Vaikka omaa Alltrackiaan ei veisikään kovin kauas kestopäällysteen ulkopuolelle, on hyvä tietää, että autossa on ominaisuuksia myös hieman vaativampaan etenemiseen.

Ulkoisesti Alltrack ei suuremmin eroa Passatin farmarimallista, paitsi että auto on tietysti korkeampi. Alltrack-mallin ulkoisia yksityiskohtia ovat alahelman ja pyöränkaarien tummat muoviosat, etu- ja takapuskurin alaosien terässomisteet, hopeanväriset kattokaiteet ja mattakromin sävyiset ulkopeilien kotelot, ikkunalistat ja jäähdyttimen säleikkö. Takapuskurin alta paljastuvat kaksi pakoputken ulostuloa. Vanteet ovat vakiona 17-tuumaiset kevytmetallivanteet. Alltrack-tekstit löytyvät etusäleiköstä, auton perästä, kynnyslistoista ja keskikonsolista. Hopeanharmaita sävyjä on käytetty myös sisäpuolen koristelistoissa ja kynnyslistoissa. Istuimissa on vakiona kangas/Alcantara-verhoilu.

Passat Alltrackin moottorimallisto sisältää yhden bensamoottorin ja kaksi dieselvaihtoehtoa. Bensamoottoriksi on tarjolla 2.0-litrainen TSI, joka tuottaa 210 hv. TDI-dieselit ovat molemmat 2.0-litraisia, tehoiltaan 140 ja 170 hv. Koeajettu 170-hevosvoimainen diesel tarjoaa mukavat 350 Newtonia vääntöä, joka on käytössä kierrosalueella 1750-2500rpm. Moottori tarjoaa isolle autolle kohtuullisen hyvän suorituskyvyn. Kiihdytys sataseen vie 8,9 sekuntia ja huippunopeus on 211 km/h.

140-hevosvoimainen TDI on saatavissa myös etuvetoisena mallina, mutta TSI ja tämä tehokkaampi TDI ovat aina nelivetoja. Lisäksi näissä malleissa on vakiona 6-nopeuksinen DSG-automaattivaihteisto. DSG-kaksoiskytkinvaihteisto suorittaa vaihdot todella nopeasti jä lähes huomaamatta. Lisäksi se pärjää taloudellisuusvertailussa selvästi paremmin kuin perinteinen automaatti. Valittavissa ovat D- ja S-ajotilat, ja halutessaan kuljettaja voi vaihtaa vaihteita myös itse. D-ajotila tarjoaa mukavuutta ja taloudellisuutta, kun taas S on sporttisempi vaihtoehto. Kun moottorissa riittää vääntöä, on dieselillä mahdollista ajaa todella pienillä kierroksilla. Tosin aivan alakierroksilla moottorin murina kuuluu selvästi jo matkustamoon asti, mikä heikentää matkustusmukavuutta. Tavoitteena on tietysti kulutuksen pienentäminen, vaikka hieman mukavuuden kustannuksella. Vaikka Alltrackin korkeampi maavara lisää auton ilmanvastusta ja lisäksi runsas varustus nostaa auton painoa, on kulutus silti varsin kohtuullisella tasolla. Tämän koeajetun, 170-hevosvoimaisen dieselin yhdistetty kulutus on 5,9 /100km ja CO2-päästöt 155 g/km. Molemmat dieselit ovat BlueMotion-malleja eli käytössä on start/stop-toiminto sekä jarrutusenergian talteenotto.

Alltrack malliston hinnat alkavat 38 666,26 eurosta. Tämän koeajetun, nelivetodieselin lähtöhinta on 49 602,03