MP-12 Helsingin Messukeskuksessa 2.-5.2.2012

Tulihan se sieltä vihdoinkin! Nimittäin kausi 2012 polkaistiin virallisesti alkuun Helsingin Messukeskuksessa torstaina 2.2 kello 10.00. Vaikka ulkona paukkuikin tulipalopakkanen, eikä mopoilu ehkä ensimmäisenä mieleen tuossa säässä tullutkaan, on jokavuotinen moottoripyöränäyttely tärkeä etappi uuteen ajokauteen valmistautuessa. Tänä vuonna näyttelyssä oli 165 näytteilleasettajaa ja käytössä oli lähes 11 000 neliömetriä pinta-alaa. Kaksi suurta tosin loistivat poissaolollaan, Hondan ja Yamahan poisjäänti tämän vuoden näyttelystä oli valitettavaa. Silti MP-12 näyttely keräsi komeat 53 543 messuvierasta.

Ducatin osastolla esiteltiin uusin ratatykki, Ducati 1199 Panigale. Tyylikkään menopelin ympärillä kävikin melkoinen kuhina. Streetfighter 848 keräsi myös lukuisan joukon uteliaita ympärilleen. Monsteririvistöstä silmään pisti hienosti teipattu Valentino Rossi-Monster, jonka tankissa oli iso 46-numeroteippaus.

Yksi tyylikkäimmistä osastoista oli mielestäni Victory-moottoripyörämallistoaan laajasti esitellyt Brandt Oy:n osasto, jonka vetonauloina olivat Motörhead-yhtyeen jäsenille lahjoitetut, uniikit High Ball- moottoripyörät. Omaan silmään osui ja upposi hienosti US Navy henkeen customoitu musta-kulta-väritteinen Victory Hammer S. Kaikenkaikkiaan upeasti esille tuotu mallisto Victoryltä!

Kawasakilta oli esillä muun malliston ohella yksi kevään kuumista uutuuksista, uunituore Versys 1000 kahden pyörän voimin ja paikalla oli myös päivitetyt mallit esimerkiksi aina suositusta Z-sarjasta. Z 750 R pisti silmään tyylikkäässä Metallic Spark Black-värityksessään. Uudistettu Kawasaki ZZR 1400 on valmistajansa mukaan voimakkaimmin kiihtyvä tuotannossa oleva moottoripyörä. Mene ja tiedä, mutta 147 kilowattia ja 95 Nm/2000 rpm kertovat omaa kieltään asiasta. Maksimivääntöä löytyy miehekkäät 163 Nm/7500 rpm.

Crosstourer ja allround-pyörien suosiosta käydään kovaa kisaa vaikkapa uuden Honda VFR 1200 X:n, Ducati Multistradan ja uuden Triumph Tiger Explorerin kesken. Tämän segmentin suosio kasvaa vuosi vuodelta ja miksipä ei kasvaisi, kun uutta kalustoa esitellään vuosi vuoden perään.

Uusien laitteiden ohella esillä oli luonnollisesti myös rakenneltuja pyöriä, kattava otos skootteri-ja mopomaailmasta ja tietenkin laaja kirjo ajovarusteita. Tarjolla oli myös legendaarisesta maailmanmestarista, Jarno Saarisesta kertova hieno erikoisnäyttely. Jarnon maailmanmestaruudesta tulee kuluneeksi tänä vuonna 40 vuotta!  Yhteenvetona näyttelystä voidaan hyvin sanoa, että tarjolla oli kaikkea kaikille.  Kausi 2012 on alkanut. Ohessa kuvia messuilta, olkaapa hyvät!