Nissan Deltawing debytoi Le Mansissa

DeltaWing on mukana tulevana viikonloppuna LeMansin legendaarisessa 24 tunnin kilpailussa “Garage 56” -luokituksella, jonka tarkoituksena on esitellä uutta ja innovatiivista teknologiaa. Superautoa kuljettavat Michael Krumm, Satoshi Motoyama ja Marino Franchitti.

DeltaWing sai ensi kosketuksen Le Mansin rataan viikko sitten ajetuissa testeissä. Motoyama kellotti päivän nopeimman kierrosajan, 3 minuuttia ja 47,980 sekuntia. Satoshi Motoyama ajoi Le Mansissa ensimmäistä kertaa vuoden 1999 jälkeen ja Michael Krumm taas ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005, joten molempien oli ajettava pakolliset 10 kierrosta päästäkseen kisaan mukaan. Kummatkin saavuttivat tavoitteen lopulta helposti, sillä Motoyama sai täyteen 19 kierrosta ja Krumm 24. Auton ennakkotestauksesta ja kehittelystä pitkälti vastannut skotti Marino Franchitti ajoi sunnuntaina vain 11 kierrosta, jotta hänen japanilainen ja saksalainen tallitoverinsa saisivat paremman tuntuman autoon.

Martin Brundle kilpailee Greaves Motorsport -tallin riveissä yhdessä Le Mansissa ensi kertaa ajavan Alex-poikansa ja ensimmäisen Nissan GT Academy -voittajan Lucas Ordoñezin kanssa. Nissan GT Academyn toisen kauden voittaja Jordan Tresson on toinen Le Mansin 24 tunnin kisaan kelpuutettu GT Academy -voittaja Ordoñezin onnistuneen viimevuotisen debyytin jälkeen. Hän ajaa Signatech Nissanin LMP2-autoa ja Lucas kuuluu Greaves Nissan -tiimiin, joten GT Academy -voittajat ottavat nyt ensimmäistä kertaa mittaa toisistaan maailmanluokan kisassa.

Nissanin digitaalisen median tiimi on paikan päälle raportoimassa tapahtumista koko viikonlopun ajan seuraavissa kanavissa: