Nissan ja Fortum pikalatauspisteitä koskevaan yhteistyöhön

Nissanin ja Fortumin uusi yhteinen hanke koskee 50 sähköautojen pikalatauspisteen perustamista autoilun kannalta oleellisiin paikkoihin pääteiden varsille kaikkiin Pohjoismaihin. Kyseessä on tähän mennessä yhdestä suurimmista Pohjoismaiden pikalatauspisteitä koskevasta hankkeesta. Ensimmäinen tavoite yhteistyössä on mahdollistaa sähköautolla liikkuminen Pohjoismaiden pääkaupunkien välillä, esimerkiksi Kööpenhaminasta Tukholmaan tai Oslosta Helsinkiin.

Nissanin tavoitteena on olla maailman markkinajohtaja sähköautoissa. Strategiamme perustuu pitkän tähtäimen kokonaisvaltaiseen ja ratkaisukeskeiseen lähestymistapaan pelkkien tuotelanseerauksien sijaan. Haluamme kehittää infrastruktuuria sähköautoilua suosivampaan suuntaan yhdessä Fortumin kaltaisten yhteistyökumppaneidemme kanssa. Sähköautojen aikakausi on jo alkanut, eikä paluuta entiseen ole. Kysymys on vain siitä, kuinka nopeasti sähköautojen käyttö yleistyy. Uskomme vahvasti, että tiivis yhteistyö autovalmistajien ja sähköntuottajien välillä nopeuttaa merkittävästi tätä kehityskulkua“, toteaa Jacek Gorski, Nissan Nordic Europen toimitusjohtaja.

Latauspisteiden määrän kasvu on epäilemättä yksi tärkeimpiä tekijöitä lisäämään kuluttajien kiinnostusta sähköautoja kohtaan. Rakentamalla sähköautoilua tukevaa infrastruktuuria Nissan ja Fortum vaikuttavat merkittävästi sähköauton nousuun varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kaikille autoilijoille.

Fortum vastaa pikalatauspisteiden teknisestä suunnittelusta, asennuksesta ja huollosta. Fortumilla on yli kymmenen vuoden kokemus sähköautojen latausratkaisuiden kehittämisessä. Fortumin Charge & Drive -palvelusta perustuu edistyneeseen, latauspisteiden toimintaa ja huoltoa valvovaan IT-järjestelmään. Jopa maksu voidaan suorittaa järjestelmän kautta.

Jatkamme Charge & Drive -ratkaisun kehittämistä. Uuden yhteistyökumppanimme Nissanin kanssa myötävaikutamme myös merkittävästi sähköautoilun tulevaisuuteen“, kertoo Fortumin Charge & Drive -ratkaisusta vastaava Johan Ander. Ratkaisu vastaa sekä sähköautojen latauspalveluita tarjoavien yritysten että sähköautojen omistajien tarpeisiin.

Tekniset tiedot: 

Pikalatauspisteissä voidaan ladata sekä tasavirtaa että vaihtovirtaa. Noin 50 kW:n teholla ladattava tasavirta lataa Nissan LEAF -mallin tai muun CHAdeMO-yhteensopivan sähköauton akun jopa 80 prosenttisesti vain 30 minuutissa. Vaihtovirtalatauksen enimmäisteho on noin 43 kW. Nissanin kehittämä pikalaturi perustuu patentoituun tekniseen läpimurtoon ja on CE- ja TÜV-merkitty käytettäväksi kaikissa Euroopan maissa. Nissanin uudet pikalaturit mahdollistavat sen, että laturin kanssa yhteensopivilla sähköautoilla voidaan ajaa entistä pidempiä matkoja.