Nissan Leaf peruutti maailmanennätysten kirjaan

Stunttikuski Terry Grant kellotti Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa ennätyksen aikaan 1 minuutti 37.2 sekunttia

Nissan LEAF kulkee ainakin teoriassa yhtä nopeasti etu- ja takaperin. Nyt siitä on saatu todisteita. Täysin sähkökäyttöinen Nissan LEAF ajoi viime viikonloppuna Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa parin kilometrin pituisen ylämäkiradan mahdollisimman nopeasti – peruuttaen. Tuloksena oli uusi mailin peruutusnopeuden Guinnessin ennätys.

Koska  Nissan LEAFissä ei ole perinteistä automaattivaihteistoa, yltänee se peruutettaessa samaan huippunopeuteen kuin eteenpäin ajettaessa. Matkustamon alle sijoitettujen akkujen ansiosta auton painopiste on hyvin alhaalla, joten se on erittäin vakaa suurilla nopeuksilla ja kallistuu hyvin vähän kaarteissa. Sähköautossa on myös vähemmän liikkuvia osia kuin tavanomaisessa autossa, joten oli jo ennalta epätodennäköistä, että ennätysyritys kaatuisi mekaanisiin ongelmiin.

Stunttikuski Terry Grant ohjasi Nissan LEAFin uuteen peruutusennätykseen. 88.5/km/h keskinopeudella. Terry ihastutti yleisöä jo vuoden 2011 Festival of Speed -tapahtumassa selvittämällä ylämäkiradan Nissan JUKElla kahdella pyörällä ajaen.

Katso kuvat ja videot maailmanennätyskierroksesta mediasivuilta: newsroom.nissan-europe.com/fi