Uusi Porsche Cayman markkinoille 2013

Porsche esitteli Los Angelesin Autonäyttelyssä uuden Caymanin kolmannen sukupolven. Uutuus on matalampi, pidempi, kevyempi, nopeampi, tehokkaampi ja vahvempi kuin ennen. Pidempi akseliväli, kasvanut raideleveys ja suuremmat pyörät nostavat keskimoottorisen Caymanin ajo-ominaisuudet entistä korkeammalle tasolle. Innovatiivisen kevytkorirakenteen ansiosta uusi Cayman on noin 30 kg edeltäjään kevyempi.

Tarjolla on tuttuun tapaan kaksi versiota; Cayman ja Cayman S. Perusmallin 2.7-litrainen kuusisylinterinen tuottaa 275 hevosvoimaa. Se kiihtyy nollasta sataan 5,4 sekunnissa, varustelusta riippuen, ja saavuttaa 266 km/h tuntinopeuden. NEDC polttoaineen kulutus on välillä 7,7-8,2 l/100 km, vaihteistosta riippuen. Cayman S:n 3.4-litrainen moottori tuottaa 325 hevosvoimaa ja nollasta sataan kiihdytys onnistuu 4,7 sekunnissa. Cayman S:n huippunopeus on 283 km/h ja NEDC:n polttoaineenkulutus on välillä 8,0-8,8l/100 km vaihteistosta riippuen. Tarjolla on joko kuusivaihteinen manuaalivaihteisto tai seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto PDK. PDK mahdollistaa nopeamman kiihtyvyyden ja taloudellisemman polttoaineen käytön. Caymanin CO2 päästöt ovat 180-206 g/km vaihteistosta ja moottorista riippuen.

Porsche päivittää Caymania myös uusilla lisävarusteilla. Siihen saa nyt ensi kertaa Porschen mukautuvan vakionopeudensäätimen (Adaptive Cruise Control ACC), joka pitää huolen sopivasta nopeudesta ja etäisyydestä edellä ajavaan. Uutena on myös Burmesterin korkealuokkainen äänentoistojärjestelmä sekä avaimeton “Entry&Drive” järjestelmä.

Uusi Cayman tulee markkinoille Euroopassa maaliskuussa 2013. Porsche Caymanin hinnat alkavat 79 988,68 eurosta.