Uusi Renault Clio – Huippumuotoilua täynnä uudistuksia

Clion historiassa kääntyy uusi sivu, kun neljännen polven versio esitellään. Uusi Renault Clio esittäytyy uudistuneella keulan muotoilulla. Cliossa on DeZir-konspetiautosta tuttu ulkoneva Renault-logo, joka seisoo kiiltävän mustalla taustalla. Keulan ilmettä korostavat alareunastaan kromiset ajovalot ja LED-päiväajovalot. Ainoastaan viisiovisena mallina valmistettava uusi Clio tarjoaa urheilullisen sivuprofiilin, joka korostuu takavalojen läheisyyteen piilotettujen takaovien kahvojen myötä.  Uuden Clion värin voi valita kahdeksasta eri vaihtoehdoista, joista lanseerausväri (Flamme Red, liekin punainen) on peräisin DeZir-konseptiautosta.

Renault Clion sisustus täydentää hienosti mallin ulkoista tyyliä. Lentokoneen siiven muotoja mukailevan kojelaudan ansiosta mukavuus kulkee käsi kädessä nykyaikaisen tuntuman ja käyttäjäystävällisyyden kanssa. Tätä korostaa keskikonsoliin ihanteelliseen paikkaan sijoitettu multimediajärjestelmä, laaja värivalikoima, digitaalinen nopeusmittari, mukavat istuimet sekä kiiltävänmustat verhoiluviimeistelyt.

Uudessa Renault Cliossa yhdistyvät matala polttoaineenkulutus ja miellyttävä ajettavuus, mikä johtuu onnistuneesta bensiini- ja dieselmoottoreiden päivityksestä. Kahdessa bensiinimoottorissa (Energy TCe 90 ja TCe 120) yhdistyvät erittäin matala polttoaineenkulutus sekä CO2-päästöt herkästi reagoivaan suorituskykyyn ja keskialueen kiihtyvyyteen. Uuden Clion merkittävästi parannetut Energy dCi-moottorit tarjoavat entisen kaltaisen ajomukavuuden ennätysmatalalla polttoainekulutuksella.

Uusi Clio on ensimmäinen Renault-malli, jossa käytetään uutta kolmisylinteristä turboahdettua Energy TCe 90-bensiinmoottoria. Tämä kolmisylinterinen, turboahdettu 899 cc:n moottori on varustettu Stop&Start -toiminnolla ja sen suorituskyky on sama kuin vapaasti hengittävällä 1,4-litraisella moottorilla. Siinä on 21 % pienempi polttonesteen kulutus ja CO2-päästöt kuin TCe 100 -moottorissa, jonka se korvaa.

Ensimmäistä kertaa Renaultin B-segmentissä Uusi Clio tulee saataville uudella, dynaamisella TCe 120 –moottorilla, sekä kuusinopeuksisella EDC-kaksoiskytkinvaihteistolla. Nelisylinterinen 1,2-litrainen moottori, jonka suorituskyky vastaa vapaasti hengittävää 1,6-litraista moottoria. Polttoaineen suorasuihkutus ja turboahdin, joilla saadaan 120 hv:n huipputeho ja 190 Nm:n vääntömomentti kierrosnopeudella 1750rpm.

Koe uusi Clio digitaalisesti. Renault juhlii Clion lanseerausta innovatiivisella, interaktiivisella digitaalistrategialla. Heinäkuun 4:nnestä päivästä alkaen internetin käyttäjät voivat tarkastella uutta Renault Clioa joka puolelta ja tutkailla sekä kuvia että videoita osoitteessa www.clio.renault.com.