Viiden tähden autoja Euro NCAP –testissä

euro ncap safety mazda cx-5

Autojen kolariturvallisuutta testaavan Euro NCAP:n uusimmat tulokset ilahduttavat. Kaikki neljä testattua automallia, BMW 3 -sarja, Hyundai i30, Mazda CX-5 ja Peugeot 208 ansaitsivat täydet viisi tähteä. Saavutus on erinomainen, sillä testikriteerit kiristyivät jälleen täksi vuodeksi. Helmikuussa julkaistu vuoden ensimmäinen testi osoitti, että viisi tähteä ei ole suinkaan itsestään selvä saavutus.

Uudessa arvosteluasteikossa autojen pitää olla erityisen kehittyneitä jalankulkijaturvallisuudessa saadakseen hyvän arvosanan. BMW 3 -sarja sai jalankulkijaturvallisuudessa 78 prosentin tuloksen, mikä on erinomainen tulos autolle, jossa ei ole aktiivista konepeltiä. Aktiivinen konepelti nousee hieman törmäyksessä ja pehmentää siten jalankulkijan törmäystä autoon. Peugeot 208 sai jalankulkijaturvallisuudesta 61 %, kun viiden tähden kokonaisarvosana edellyttää vähintään 60 % tulosta.

Mazda CX-5 puolestaan loisti sivutörmäystestissä ja sai täydet pisteet. Hyundai i30 suojasi heikosti rintakehää sivupylvästestissä, mutta sai lapsiturvallisuudesta nyt testatuista autoista parhaat pisteet.

Mazda CX-5:een ja BMW 3-sarjaan on saatavana automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, joka auttaa välttämään peräänajon tai vaimentamaan sen seurauksia. Järjestelmä on erittäin hyvä turvavaruste, jonka yleistyminen autoissa on suotavaa. Siksi Euro NCAP aikoo jatkossa edistää automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän saatavuutta autoissa.

Nyt testattujen autojen lisäksi Audille myönnettiin onnettomuuksia ehkäisevien järjestelmien Euro NCAP Advanced -palkinto automaattisesta Pre Sense front plus -hätäjarrutusjärjestelmästään.

Uusimmat tulokset:

BMW 3-sarja: www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/euro-ncap-kolaritestit/?x1544657=5973301

Hyundai i30: www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/euro-ncap-kolaritestit/?x1544657=5973270

Mazda CX-5: www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/euro-ncap-kolaritestit/?x1544657=5973240

Peugeot 208: www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/euro-ncap-kolaritestit/?x1544657=5973252