Koeajo: Jaguar F-Type S

Jaguar F-Type S_01Jaguarin uudesta F-Type -roadsterista on selvästi aistittavissa historian vaikutus. Kuuluuhan roadster-malli olennaisena osana tämän perinteikkään brittimerkin historiaan, ja toisaalta myös auton nimi seuraa varsin legendaaristen mallinimien sarjaa.

Lähtökohtaisesti F-Type on perinteinen, kaksipaikkainen, kangaskatolla varustettu roadster. Toisaalta auto on täynnä nykyaikaista tekniikkaa, kuten tupla-Xenon-ajovalot, 8-nopeuksinen automaattivaihteisto ja kattava aktiivinen ja passiivinen turvavarustelu. Se näyttää upealta kuvissa mutta tekee vielä suuremman vaikutuksen luonnossa. Lähempi tarkastelu mahdollistaa tutustumisen muotoilun lukuisiin yksityiskohtiin, joita löytyy niin ulkoa kuin sisältä.

Sähkötoimintoja autossa on riittämiin. Aktiivinen takaspoilerin nousee ja laskee nopeuden mukaan, mutta sen voi halutessaan nostaa ylös myös keskikonsolin painikkeella. Ovien kylkilinjaan tyylikkäästi upotetut ovenkahvat tulevat sähköisesti ulos kun ovien lukituksen avaa kaukosäädöllä. Ovenkahvat painuvat automaattisesti takaisin sisään, kun autolla lähtee liikkeelle. Ohjauspyörä säätyy sähköisesti, penkeissä on sähkösäädöt ja auto käynnistyy kojelaudan nappia painamalla. Auringon paistaessa katto laskeutuu 12 sekunnissa vain nappia painamalla.

Mallivaihtoehtoja on kolme eli F-Type, F-Type S ja F-Type V8 S. Kahdessa ensin mainitussa on 3.0-litrainen, 6-sylinterinen, ahdettu bensamoottori, joka tarjoaa tehoa 340 tai 380 hevosvoimaa. Malliston huippuna on 495 hevosvoimainen, 5.0-litraisella V8-moottorilla varustettu F-Type V8 S. Kaikissa malleissa on 8-nopeuksinen Quickshift-automaattivaihteisto, joka vaihtaa nimensä mukaisesti todella nopeasti. Vaihteisto tarjoaa D- ja S-vaihto-ohjelmat, minkä lisäksi kuljettaja voi halutessaan vaihtaa myös itse joko vaihdekepistä tai ohjauspyörän vaihdevivuista. Tämän F-Type S mallin 380 hevosvoimaa tarjoavat näyttävää ulkomuotoa vastaavan suorituskyvyn. Kiihdytys satasen vauhtiin pitäisi onnistua 4,9 sekunnissa, mikä koeajon perusteella tuntuu varsin paikkansapitävältä. Huippunopeutta F-Type S kerää 275 km/h, jos joku haluaa kangaskattoisella avolla sellaisia vauhteja kokeilla radalla.

Jopa huippusuorituskykyä nautinnollisempaa on F-Typen äänimaailma. Enkä puhu nyt tuulensuhinoista tai epätasaisen asfaltin aiheuttamista rengasäänistä, vaan 6-sylinterisen moottorin tuottamista ja tuplapakoputkiston välittämistä soundeista. S-mallissa vakiona oleva Active Sports Exhaust käyttää sähköisesti ohjattuja ohitusventtiilejä, jotka avautuvat kovemmissa kiihdytyksissä tarjoten vielä herkullisemmat soinnit. Lisävarusteena saatavalla Active Exhaust-toiminnolla kuljettaja voi itse valita tilanteen mukaan joko hieman vaimeammat tai miehekkäämmät pakoäänet.

Auton kevyt alumiinikori, erinomainen painonjakauma ja matala painopiste tarjoavat hyvät edellytykset loistaville ajo-ominaisuuksille. Ohjaus on nopea ja tarkka, joten kuljettajalla on hyvä tuntuma tiehen. F-Type S -mallissa on vakiona aktiivinen iskunvaimennus sekä tasauspyörästön lukko. S-mallissa on myös isommat etujarrulevyt (380mm) sekä näyttävät, mustat jarrusatulat. Vannekoko F-Typessä on 18”, S-mallissa 19” ja V8 S-versiossa 20”.

Jaguar F-Typen hinnat alkavat 117 934,64 eurosta. Hinta tuntuu todella kilpailukykyiseltä, sillä vaikka lisävarustelulla auton hintaa saa nostettua reilustikin, tarjoaa auto jo vakiona todella herkullisen paketin. Tämän F-Type S-mallin lähtöhinta on 137 947,72 euroa ja malliston huippua edustava F-Type V8 S maksaa 179 819,93 euroa.