Koeajo: Peugeot 208 GTi

Peugeot 208 GTi 2013_Automafia koeajo_01Peugeot 208-mallisto on saanut sporttisen lisäyksen odotetun GTi-mallin muodossa. Uusi 208 tarjoaa erinomaisen lähtökohdan urheilulliselle versiolle. Auton kori on mitoiltaan mukavan kompakti ja jo valmiiksi kohtuullisen kevyt. Edeltävään 207-malliin verrattuna uusi 208 on noin 90 kiloa kevyempi. Vaikka GTi-malli on runsaasti varusteltu, on auton paino ainoastaan 1160 kiloa.

Jotta auton suorituskyky vastaisi GTi-nimen asettamia odotuksia, löytyy konepellin alta 200-hevosvoimainen versio 1.6 THP-bensiinimoottorista. Moottorin huippuvääntö on 275 Nm, joka on käytettävissä kierrosalueella 1700-4500rpm. Moottorin parina on lyhytvälitteinen, kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Kevyt kori yhdistettynä tehokkaaseen moottoriin lupailee vauhdikkaita ajonautintoja, ja niitä on myös luvassa 208 GTi:n ostajalle. Auto kiihtyy satasen vauhtiin parhaimmillaan 6,8 sekunnissa ja huippunopeuttakin löytyy 230 km/h. Parhaan suorituskyvyn saamiseksi vaihdekeppiä saa käyttää melko tiuhaan, mutta tasaisessa ajossa auto liikkuu nätisti myös matalilla kierroksilla moottorin runsaan väännön ansiosta. Kun malttaa keskittyä ajamisessa hyvän suorituskyvyn sijasta taloudellisuuteen, kulkee GTi kohtuullisen pienellä kulutuksella. Tosin aivan virallisen kaltaisiin kulutuslukemiin voi olla vaikea päästä normaaliajossa. Auton yhdistetty kulutus on 5,9 l/100km ja CO2-päästöt 139 g/km.

Myös GTi-mallin ajo-ominaisuudet on päivitettu vastaamaan auton kasvaneita voimavaroja. Jouset, iskunvaimentimet ja kallistuksenvakaimet on uusittu, ja raideväliä on kasvatettu 10mm etu- ja 20mm taka-akselilla. Pysähtymisestä huolehtivat tehokkaat jarrut. Jarrulevyjen halkaisija edessä on 302mm ja takana 249mm. GTi-mallin voi tunnistaa punaisista jarrusatuloista, jotka pilkottavat 17-tuumaisten vanteiden takaa. Auton jousitus toimii loistavasti, mutta ohjaustuntuma voisi olla vielä terävämpi. Pienistä puutteista huolimatta uusi 208 GTi tarjoaa ajamisen iloa mutkateille.

Auton ulkonäkö on kohtuullisen hillitty. Näyttävät yksityiskohdat, kuten kiiltävän musta jäähdyttimen säleikkö, GTi-merkinnät, takaspoileri ja kaksoispakoputki kuitenkin varmistavat että GTi erottuu selvästi vakiomallista. Lisävarusteena saatavalla panoraamalasikattolla voi tuoda autoon vielä lisää näyttävyyttä. Tummennetut takalasit kuuluvat myös GTi:n vakiovarusteluun. Tämän rubiininpunaisen lisäksi ulkoväriksi voi valita valkoisen, harmaan, sinisen tai mustan.

Oven avautuessa paljastuu tumma sisustus, josta erottuvat punaiset yksityiskohdat. Urheilullisesti muotoilluissa istuimissa on puolinahkaverhoilu. Näyttävä, punainen kaksoistikkaus kiertää istuimissa, kojelaudassa ja mm. käsijarrukahvassa. Pienikokoisessa, nahalla päällystetyssä ohjauspyörässä on GTi-logo ja punainen merkki ohjauspyörän yläosassa ralliautojen tapaan. Vaihdekepin nuppi ja polkimet ovat alumiinipintaiset. Sisustus paitsi näyttää hyvältä, tarjoaa myös erinomaisen ajoasennon kuljettajalle.

Peugeot 208 GTi-malli on saatavissa vain kolmiovisena mallina. Auton lähtöhinta on 28 690,25 euroa. Hintaero on melko iso muuhun 208-mallistoon verrattuna, mutta auton suorituskyky ja varustelu huomioiden kuulostaa varsin kohtuulliselta. Koeajetun auton hinta lisävarusteineen, kuten navigointi, metalliväri, pysäköintiavustin, oli yhteensä 31 500 euroa.