Koeajo: Toyota RAV4 2.0 D-4D 2WD

Toyota RAV4 2013_01Toyota RAV4 on siirtynyt jo neljänteen mallisukupolveen. Edeltävään malliin verrattuna auto on venynyt pituutta (+205 mm) ja kasvanut leveyttä (+30 mm). Samalla uutuus on kuitenkin 15 mm matalampi. RAV4 näyttääkin nyt entistä virtaviivaisemmalta vaikka muodoissa on myös terävyyttä. Kun edeltävä RAV4 omasi vielä selvät maasturin muodot, muistuttaa uutuus ehkä enemmän crossover-malleja. Akseliväli on venynyt huimat 100 mm:ä, mikä näkyy kasvaneina sisätiloina. Erityisesti takapenkillä on nyt todella mukavasti polvitilaa myös aikuismatkustajalle. Kuljettajan istuimen korkeussäätövara on tuplaantunut, minkä lisäksi ohjauspyörän kulmaa on madallettu. Uusi RAV4 tarjoaakin nyt entistä henkilöautomaisemman ajoasennon.

Uuteen Toyota RAV4:ään on tarjolla kolme moottorivaihtoehtoa. 2.2-litraisen dieselmoottorin ja 2.0-litraisen bensamoottorin yhteydessä auto on nelivetoinen ja vaihteistoksi on tarjolla joko manuaalivaihteisto tai automaatti, joka bensamoottorin yhteydessä on portaaton Multidrive S. Sekä 2.0-litraisen bensamoottorin että 2.2-litraisen dieselin kulutus ja päästölukemat ovat pudonneet keskimäärin 10 prosenttia. Mallien CO2-päästöt ovat välillä 147-176 g/km.

Taloudellisinta menoa tarjoaa tämä 2.0-litrainen dieselmoottori, joka on saatavissa ainoastaan manuaalivaihteistolla ja etuvetoisena. Moottorin tuottamat 124 hevosvoimaa voi kuulostaa vähän vaatimattomalta lukemalta katumaasturille, mutta vääntöä sensijaan löytyy riittävät 310 Newtonmetriä. Huippuvääntö tarjoillaan todella alhaisilla kierroksilla välillä 1600-2400rpm. Jo 1400 kierroksen kohdalla on käytössä 300 Newtonia. Moottoria ei siis tarvitse turhaan kierrättää, vaan auto liikkuu todella matalilla kierroksilla. Kun tähän yhdistetään kuusinopeuksinen manuaalivaihteisto, jossa on todella pitkät välitykset, on tuloksena varsin kohtuullinen polttoaineen kulutus. Auton yhdistetty kulutus on ainoastaan 4,9 l/100km sadalla kilometrillä ja CO2-päästöt 127 g/km. Normaaliajossa ei pääse ehkä näin pieniin kulutuslukemiin, mutta alle kuuden litran kulutus on mahdollinen sekalaisessa ajossa. Mutta kuten aina, auton kulutus riippuu aina ajoympäristöstä sekä kuljettajan ajotavasta.

Neliveto luonnollisesti houkuttelisi katumaasturia hankkiessa, mutta jos tavoitteena on pieni polttoaineen kulutus, on tämä etuvetoinen malli oikea valinta. Etuvetoisena RAV4 onkin hyvä vaihtoehto perinteisella farmarimallille tarjoten isomman maavaran ja hyvän näkyvyyden liikenteessä.

Moottori- ja vaihteistovalinnasta riippuen tarjolla on kolme varustetasoa eli Life, Active ja Premium. Jo perusvarusteluun eli Life-pakettiin kuuluvat mm. ilmastointi, radio/cd-soitin, sähköikkunat ja kauko-ohjattu keskuslukitus. Active-varustelu tulee todennäköisesti olemaan kiinnostavin vaihtoehto sisältäen mm. Toyota Touch & Go -multimediapaketin 6,1” kosketusnäytöllä, navigoinnin, peruutuskameran, sadetutkan, vakionopeudensäätimen ja kevytmetallivanteet. Active-varustelussa kojelaudan keskiosa on nahkaverhoiltu, mikä on yllättävän merkittävä yksityiskohta, sillä sen jokainen autoonistuva huomaa yleensä ensimmäisenä. Huipputavarustelu eli Premium tuo mukanaan luksusvarusteita, kuten nahkaverhoilun ja avaimettoman lukitus- ja käynnistysjärjestelmän.

Toyota RAV4-malliston hinnat alkavat 35 274,09 eurosta. Tämä koeajettu 2.0 D-4D 2WD Active on lähtöhinnaltaan 37 172,62 euroa. Nelivetomallien hinnat alkaen 39 076,62 euroa.