MP-13 Moottoripyöränäyttely – Motokuume nousee

MP-13 moottoripyöränäyttely on takuuvarma merkki lähestyvästä ajokaudesta. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä jokavuotinen tapahtuma on jokaiselle kaksipyöräisistä kiinnostuneille se must-juttu. Tänä vuonna aikaiseksi olikin saatu kunnon kattaus, näyttelyssä oli esillä kaikkien maahantuojien uutuudet ja mallit. Oli ilo nähdä, että moottoripyöränäyttely on herännyt täyteen kukoistukseensa muutaman notkahduksen jäljiltä. Tarjolla oli kaikille kaikkea, varsinkin kun Petrol Circus, rakennettujen pyörien näyttely on yhdistetty MP-13 tapahtuman yhdeksi osa-alueeksi. Vetonaulaksi Petrol Circukseen oli kutsuttu Jesse James, moottoripyörärakentaja, joka on monelle tuttu televisiosta rapakon takaa. Jesse osallistui myös tuomarointihommiin jakamalla palkinnot rakennettujen moottoripyörien sarjassa.

Tulevan ajokauden odotettuja uutuuksia ovat mm. Kawasakin Z750:n korvaaja, näyttävä Z800. Sporttinen uutuus iskee kiilaa alle tonnisten streerfightereiden kilpailtuun joukkoon. Z800 mallista on saatavana kahta eritehoista versiota, Z800 tarjoaa 113 hv:n tehot, kun Z800E ABS -malli on 95 hv:n tehoinen. Z800E ABS- mallin saa myös  rajoitettuna 35kW:n tehoisena silmälläpitäen tulevia A2-korttiluokan kuljettajia. Suzuki esitteli uuden tulokkaan Custom-pyörien suosittuun luokkaan esittelemällä hienon C1500T-cruiserin. Erittäin suosittu Hayabusa-malli päivittyi toiseen sukupolveensa. Uudessa Busassa on nyt mm. ABS-jarrut, sekä Brembon Monobloc-etujarrusatulat.

Yamaha puolestaan esitteli uuden FJR1300:n. Tämä matkapyörien suosikki päivittyi niin aerodynamiikkansa, kuin säädettävän luistoneston, sekä moottorinohjauksensa suhteen. AS-malli herkuttelee omistajaansa elektronisesti säätyvällä jousituksella, sekä uudistetulla puoliautomaattisella vaihteistolla, joka vaihtaa vaihteen automaattisesti alas pysähdyttäessä. Vuosi vuodelta suositummaksi nousevat ns.Adventure-pyörät olivat näyttävästi esillä tänäkin vuonna. BMW:n täysin uudistunut GS-sarja, Aprilia Caponord 1200, KTM Adventure 1190 ja Ducatin Hyperstrada edustivat näiden monikäyttöisten matkapyörien laajaa kirjoa. Honda toi näyttelyyn todellista retro-osastoa esitellessään tyylikkään CB1100 ABS:n. Victory esitteli uutuusmalli Judgen, jota mielestäni puki erinomaisesti sen mattapronssi väritys.

Näyttelyn yhteydessä ajettiin myös Supercrossin SM-osakilpailu, joka oli muuten lajinsa ensimmäinen Helsingin maaperällä. Messuhalliin rakennettu lyhyt, mutta varsin intensiivinen rata tarjosi katsojille läsnäolevan kokemuksen Supercrossin kiehtovasta ja varsin vauhdikkaasta maailmasta. Tulevaisuuden motokuskeille oli rakennettu Area 50-MopoZone-alue, jossa nuorille kerrottiin päivänpolttavaa asiaa ajokorttiuudistuksesta, moottoripyöräilyharrastuksen aloittamisesta ja vaikkapa pyörän huoltamisesta.

Näyttelyn oheistarjontaa edusti tänäkin vuonna kattava ajovarusteiden myynti. Vaikka joitain tosimotoristeja risoo messuilla laajasti esillä oleva varustekauppa, ovat messut monelle motoristille mainio paikka löytää tulevalle ajokaudelle hyviä varustetäydennyksiä. Eri merkkien välistä vertailua on helppo suorittaa ja mieleisensä varusteen bongaa helposti. Kokonaisuutena MP-13 näyttelystä jäi hyvä maku. Oli kiva käydä hienosti järjestetyssä, kattava näyttelyssä, jonka kruunasi edullinen pääsylipun hinta.

Tässä kuvia messuilta. Käy katsomassa MP 13 Motorcycle Show, Petrol Circus 2013 ja MP 13 Motorcycle Show babes kuvagalleriat SpeedDoctor.net -sivustolta.