Volvon 60-sarjalaiset uudistuvat mallivuodelle 2014

Volvo XC60 2014 frontVolvon 60-sarjan mallit eli S60, V60 ja XC60 uudistuvat mallivuodelle 2014. Ulkonäkö saa kevyen päivityksen uuden keulan muotoilun ansiosta. Esimerkiksi säleikön kromattu kehys on poistettu ja säleikön rautamerkki on entistä suurempi. Tutkan suojus on maalattu kiiltävän mustaksi, mikä saa sen lähes katoamaan näkyvistä auton etusäleikössä. Lisäksi mm. aikaisemmin näkyvissä olleet tuulilasin pesunestesuuttimet on sijoitettu piiloon konepellin alle. Tarjolla on uusi vannevaihtoehtoja, esim. XC60-malliin on tarjolla 20-tuumaiset vanteet. Tiettyjen moottoriversioiden yhteyteen on saatavissa uudet, takapuskurin alahelmaan integroidut pakoputket. Sisätiloissa uutta on mm. urheiluistuin, joka on saatavissa 60-sarjan autoihin. Ohjauspyörä voidaan varustaa lämmityksellä ja automaattivaihteisissa autoissa kolmipuolaisen ohjauspyörän yhteyteen on saatavissa vaihdevivut, joista vaihteistoa voidaan käskyttää manuaalisesti.

Tarjolle tulee myös uusia varusteita, kuten lämmitettävä tuulilasi. Lisäksi V40-mallissa esitelty, digitaalinen mittaristo kolmella näyttögrafiikalla on nyt saatavilla myös 60-sarjan malleihin. Kuljettaja voi valita kolmesta graafisesta teemasta, joita ovat Elegance, Eco ja Performance. V60 Plug-in Hybrid -mallissa on lisäksi Hybrid-teema sinisellä valaistuksella.

Uusi aktiivinen kaukovalojen ohjaustekniikka tekee pimeällä ajamisesta turvallisempaa ja mukavampaa. Tekniikka poistaa tarpeen vaihtaa lähi- ja kaukovalojen välillä, ja sen ansiosta kaukovalot voivat olla koko ajan päällä. Kun toinen auto lähestyy vastakkaisesta suunnasta, järjestelmä estää vastaantulevan kuljettajan häikäistymisen varjostamalla valonsädettä tarvittavan määrän. Tämä tapahtuu käyttämällä heijastinmoduulimekanismia, joka on integroitu ajovaloon. Sama toiminto toimii myös tilanteissa, joissa kuljettaja ajaa toisen ajoneuvon takana. Toinen innovatiivinen toiminto pimeällä ajettaessa on hitaammissa nopeuksissa toimiva kaarrevalo. Se on laajennus nykyisistä aktiivisista kääntyvistä valoista ja sytyttää valon alueelle, jota kohtaan kuljettaja on ohjaamassa. Tämä tekee ajamisesta turvallisempaa esimerkiksi käännyttäessä pienemmälle tielle pimeän aikaan.