GLA 45 AMG tarjoaa tehoa kompaktiluokkaan

Mercedes-Benz GLA 45 AMGMercedes-Benz GLA-malliston tehokkain versio eli GLA 45 AMG esitellään Detroitin autonäyttelyssä. Sen voimanlähteenä käytetään maailman voimakkainta nelisylinteristä sarjatuotantomoottoria. AMG:n 2-litrainen, turboahdettu moottori tuottaa 265 kW (360 hv) tehon ja 450 newtonmetrin huippuväännön keskikulutuksen ollessa vain 7,5 l/100 km.

Mercedes-Benzin BlueDirect-moottoriperheeseen kuuluvassa AMG:n 2-litraisessa moottorissa hyödynnetään polttoaineen suorasuihkutusta ja neljää pietso-suutinta, joista kukin on sijoitettu keskelle palotilaa. Monipistesuihkutus ja monikipinäsytytys kasvattavat merkittävästi moottorin lämpötermistä tehokkuutta ja pienentävät päästöjä erityisesti kylmäkäynnistyksen jälkeen moottorin lämmetessä.

Moottorin muita ominaispiirteitä ovat keskipakovaluinen, täysalumiininen sylinterilohko, paino-optimoidut teräksiset kiertokanget, taottu teräksinen kampiakseli ja taotut männät, joissa hyödynnetään kitkaoptimoituja männänrenkaita. Lisäksi moottorissa käytetään Nanoslide-sylinteriseinäteknologiaa, ilmasta veteen –välijäähdytintä, latauksen energiaoptimoitua ohjausta sekä Eco start/stop-sammutusautomatiikkaa.

Kaksoisturboahdin takaa moottorille kevyen ja vaivattoman voimantuoton myös alhaisilla käyntikierroksilla. Moottorin erottuva käyntiääni ja AMG:n kaksoispakoputket viestivät auton poikkeuksellisesta suorituskyvystä. Lisävarusteena tarjolla on vielä AMG Performance –pakoputkisto, joka korostaa moottorin äänimaailmaa entisestään.

Moottorin voiman välitetään akseleille AMG Speedshift DCT-7 –kaksoiskytkinvaihteiston avulla. Käytössä on 7 vaihdetta, 3 ajo-ohjelmaa sekä Race start –toiminto. GLA 45 AMG:n vakiovarusteisiin kuuluu AMG 4Matic –neliveto. Järjestelmän komponentteihin kuuluu myös takavetopyörästöön integroitu ja sähköhydraulisesti ohjattu monilevykytkin. Rakenteen ansiosta saavutetaan täysin muuttuva voimanjako etu- ja taka-akselin välillä. Järjestelmä on myös jopa 25 prosenttia kilpailevia järjestelmiä kevyempi.

Mercedes-Benz GLA 45 AMG:n myynti alkaa maaliskuun puolivälissä, ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille kesällä 2014.