Koeajo: BMW X5 xDrive30d

BMW X5_01BMW X5 katumaasturi on siirtynyt kolmanteen mallisukupolveen. Kovin suuria muutoksia ei ulkoasuun ole tehty vaan auton perusmuodot ovat ennallaan. Varsinkin sivuprofiili näyttää tutulta; pitkä akseliväli, lyhyt etuylitys ja kohtuullisen pystysuora perä. Uutuus on helpointa tunnistaa uusista ajovaloista. Huomiota herättää myös BMW:n munuaismaski, joka on nyt entistäkin leveämpi ulottuen ajovaloihin saakka.

Muotoilussa on panostettu myös aerodynamiikkaan. Etuhelman pystysuuntaiset Air Curtain -ilmanohjaimet nähdään nyt ensimmäistä kertaa X-mallistossa. Ne ohjaavat ilmavirtausta eturenkaiden ympärillä yhdessä pyöräkoteloiden ja etuovien välissä sijaitsevien Air Breathereiden kanssa. Takalasin reunoilla mustat Air Blade -ilmanohjaimet jatkavat takaspoilerin muotoa ja parantavat aerodynamiikkaa auton perässä.

Auton istuinkorkeutta on nostettu, joten näkyvyys kuljettajan paikalta on entistä parempi. Tosin nyt tuntuu siltä, että normaalipituinenkin kuljettaja joutuu jo nousemaan autoon. Kuljettajan paikalla on varsin tuttu tunnelma, varsinkin BMW-malleihin tottuneella. Hallintalaitteet löytyvät ”oikeilta” paikoilta ja monipuoliset säädöt mahdolliset ihanteellisen ajoasennon. Koeajetussa autossa oli lisävarusteena sporttisemmat etuistuimet Dakota-nahkaverhoilulla ja sähkösäädöillä.

Dakota-nahkaverhoilu näyttää ja tuntuu hyvältä, mutta käytännöllisempi lisävaruste katumaasturissa on pysäköintitutka tai -kamera. Varsinkin matalat esteet auton takana voivat jäädä pimentoon. Koeajetussa autossa oli tuplavarmistus, sillä kuljettajan apuna oli sekä tutka että kamera. Pitkä akseliväli (2,9 metriä) mahdollistaa hyvät tilat myös takapenkkiläisille. Tavaratilan koko on 620 litraa. Takapenkin selkänojat kaatamalla sen saa kasvatettua 1870 litraan. Sähkökäyttöinen takaluukku kuuluu vakiovarustukseen.

Moottorivalikoimasta löytyy aluksi kaksi bensiinimallia ja neljä dieseliä. Bensiiniversiot ovat 6-sylinterinen xDrive35i ja 8-sylinterinen xDrive50i. Dieselmoottori on varsinkin katumaasturiin yleensä se suositumpi vaihtoehto. Tarjolla on 2.0-litrainen xDrive25d (218 hv), 3.0-litraiset xDrive30d (258 hv) ja xDrive40d (313 hv). Malliston huipulla on myös 3.0-litrainen, mutta huimat 381 hevosvoimaa tuottava X5 M50d. Näiden kaikkien mallien varusteluun kuuluu vakiona xDrive-neliveto ja 8-nopeuksinen automaattivaihteisto.

Koeajoimme xDrive30d:n, joka tulee varmasti olemaan yksi suosituimmista malleista. Auton 6-sylinterinen, 3.0-litrainen dieselmoottori tuottaa tehoa turboahtimen avulla 190 kW eli 258 hevosvoimaa ja vääntöä mahtavat 560 Newtonmetriä. Vaikka X5 on iso ja painava auto, omapaino yli 2 tonnia, liikkuu se näillä tehoilla jo varsin reippaasti. Kiihdytys sataseen onnistuu parhaimmillaan 6,9 sekunnissa ja huippunopeuttakin löytyy 230 km/h.

Huomioiden auton ominaisuudet, X5 xDrive30d on uskomattoman taloudellinen laite, ainakin paperilla. CO2-päästöt ovat 162 g/km ja yhdistetty kulutus ainoastaan 6,2 l/100km. Tosin käytönnössä tällaiset lukemat jäävät haaveeksi. Iso auto vaatii energiaa, jotta koko massa saadaan liikkeelle. Kaupunkiajossa kulutus voi herkästi nousta kymmenen litran tuntumaan. Koeajolla keskikulutus oli reilu kahdeksan litraa sadalla kilometrillä.

BMW X5 on hieno, mutta melko arvokas laite. Malliston hinnat alkavat 82 994,59 eurosta (xDrive25d). Tämä koeajettu xDrive30d on lähtöhinnaltaan lähes kymppitonnin kalliimpi. Autossa oli yhteensä noin 20 000 euron edestä lisävarusteita nostaen auton kokonaishinnan 112 000 euroon. X5 xDrive35i ja xDrive40d -mallien lähtöhinnat ovat juuri sadantuhannen euron rajan alla.