Koeajo: Suzuki SX4 S-Cross 1.6 VVT 4WD GL+

Suzuki SX4 S-Cross_01Suzuki on tuonut mallistoonsa uutuuden, jolla on hyvät mahdollisuudet houkutella aivan uusia kuljettajia Suzukin rattiin. Tämä uutuus tunnetaan nimellä Suzuki SX4 S-Cross. Vanha SX4 X-OVER on edelleen mallistossa, mutta uusi S-Cross tarjoaa selvästi nuorekkaamman vaihtoehdon. S-Cross tarjoaa hieman reilumman maavaran (170mm) kuin perinteinen farmari ja on saatavissa myös nelivetoisena, mikä tekee siitä varsin monikäyttöisen.

Vaikka auton kokonaispituus on vain 4,3 metriä, tarjoaa matkustamo kohtuullisen reilut sisätilat. Tavaratilaa löytyy 430 litraa, minkä saa kasvatettua kaatamalla takapenkit 40/60-osissa. Manuaalivaihteinen etuveto tulee perusvarustelulla (GL), mutta nelivedot saa kattavammalla (GL+) varustelulla. GL+ varusteluun kuuluvat mm. automaattinen ilmastointi, avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä ja Bluetooth handsfree. Vakionopeudensäädin, audiojärjestelmä ja ajotietokone kuuluvat vakiona koko mallistoon.

Bensa- ja dieselmoottorivaihtoehdot ovat molemmat 1.6-litraisia. Dieselin parina on aina 6-vaihteinen manuaalivaihteisto ja neliveto. Bensakone on saatavana 5-vaihteisella manuaalilla tai portaattomalla CVT-automaatilla, joko etu- tai nelivetona. Tämä vapaastihengittävä 1.6-litrainen bensamoottori tuottaa tehoa 88 kW (120 hv) ja vääntöä 156 Nm. Manuaalivaihteistolla varustettuna moottori on kohtuullisen suorituskykyinen kaupunkinopeuksissa. Moottoritielle kiihdyttäessä huomaa kaipaavan lisää voimaa konepellin alle. Vapaastihengittävän moottorin ehkä suurin ongelma on melko olematon alavääntö. Moottorin ominaisuuksiin tottuu kuitenkin melko nopeasti ja 1.6-litrainen on yllättävän riittoisa voimanlähde tähän crossoveriin.

Moottorin hyviin puoliin lukeutuu sen taloudellisuus. Nelivedolla ja manuaalivaihteistolla auton yhdistetty kulutus on 5,9 l/100km ja CO2-päästöt 135 g/km. Kiihdytyksissä joutuu käyttämään reilusti kierroksia, mikä lisää kulutusta selvästi kaupunkiajossa. Matka-ajossa on mahdollista päästä lähemmäs yhdistetyn kulutuksen lukemia. 6-nopeuksinen vaihteisto, joka on saatavissa dieselmallin kanssa, varmasti parantaisi myös tämän bensamallin suorituskykyä ja taloudellisuutta entisestään.

S-Crossin AllGrip-nelivetojärjestelmä tarjoaa neljä ajotilaa; Auto, Sport, Snow ja Lock. Auto-asento sopii erilaisiin ajotilanteisiin ja on polttoainetaloudellisin valinta. Sport siirtää enemmän voimaa takapyörille. Snow on suunniteltu liukkaille pinnoille ja Lock lukitsee voimansiirron etu- ja taka-akselin välillä. Lock-tila on käytössä kun ajonopeus on alle 60 km/h. Autossa on vakiona myös ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä.

Uusi Suzuki SX4 S-Cross on houkutteleva myös hinnaltaan. Malliston hinnat alkavat 19 998,22 eurosta. Tämän nelivedon lähtöhinta on 24 937,19 euroa ja dieselmalliin pääsee käsiksi 29 395,04 eurolla. Mallien hintaero ei muodostu pelkästään moottorin ja voimansiirron perusteella, vaan kalleimmissa malleissa myös vakiovarustelu on kattavampi.