Koeajo: Volvo V60 D4 aut

Volvo V60 D4_01Volvo uudisti lähes koko mallistonsa mallivuodelle 2014. Tätä mallistouudistusta seuraten Volvo siirtyy nyt myös moottoritekniikassa aivan uuteen aikakauteen Drive-E moottoriperheen myötä. Uudet Drive-E moottorit ovat kaikki kaksilitraisia, nelisylinterisiä ja ahdettuja. Koko mallisto muodostuu periaatteessa kahdesta moottorista, yhdestä yhteispaineruiskutuksella varustetusta dieselistä ja yhdestä suorasuihkutusbensiinimoottorista.

Vaikka Drive-E moottoreiden painopiste onkin taloudellisuudessa, ei suorituskyvystäkään tarvitse luopua. Drive-E bensiinimoottorit tuottavat tehoa 140-300 hevosvoimaa ja dieselit 120-230 hv. Uudet moottorit soveltuvat hyvin myös erilaisiin hybridisovelluksiin, ja nelisylinterisen kompakti koko mahdollistaa sähkömoottorin asentamisen myös auton keulalle.

Uusista Drive-E -moottoriperheen edustajista on Volvo S60, V60 ja XC60-malleihin aluksi tarjolla D4 diesel sekä T5 ja T6 bensamallit. Ehkä eniten huomiota herättää T6, jonka uusi 2-litrainen korvaa vanhan 3-litraisen, 6-sylinterisen moottorin. Jotta tämä uusi, pienempi moottori tarjoaisi vastaavan suorituskyvyn kuin edeltäjä, sisältää T6 sekä mekaanisen ahtimen että turboahtimen. Mekaaninen ahdin tarjoaa vääntöä alakierroksilla ja turboahdin huolehtii huipputehojen tuottamisesta ylempänä kierrosrekisterissä. 306-hevosvoimaisen S60 T6-mallin yhdistetty kulutus on 6,4 l/100km ja CO2-päästöt 149 g/km. T5-bensamoottori tarjoaa tehoa 245 hevosvoimaa ja sen yhdistetty kulutus on 5,9 l/100km (S60 T5).

Taloudellisin ja varmasti myös suosituin näistä kolmesta uudesta moottorista on tämä 181 hv tehoa ja 400 Nm vääntöä tarjoava D4. Uuden D4 dieselmoottorin pariksi voi valita joko 6-vaihteisen manuaalivaihteiston tai uuden 8-nopeuksisen automaatin. T5 ja T6 -bensamoottorit ovat aina varustettu uudella automaattivaihteistolla.

Vaikka tehoja ei olekaan aivan yhtä paljon kuin bensiinimoottoreissa, myös dieselit sisältävät uusia teknisiä ratkaisuja. Uudet Drive-E dieselit hyödyntävät ensimmäisinä maailmassa i-Art -tekniikkaa. Jokaisen suuttimen päällä on pieni ohjausyksikkö, jonka avulla i-Art tarkkailee ja säätää polttoaineen ruiskutusta kussakin neljässä sylinterissä yksilöllisesti. Järjestelmä varmistaa, että polttoainetta ruiskutetaan sylinteriin aina ihanteellinen määrä. Uusissa Drive-E dieseleissä on myös korkeampi ruiskutuspaine (2500 bar) sekä älykäs jäähdytysjärjestelmä, joka takaa nopeamman lämmitysvaiheen kylmäkäynnistyksen jälkeen. Myös dieselin käyntiääni on saatu hieman pehmeämmäksi.

Manuaalivaihteisen V60 D4 -mallin yhdistetty kulutus on ainoastaan 3,8 l/100km ja CO2-päästöt 99 g/km. Automaattivaihteistolla vastaavat lukemat ovat 4,2 l/100km ja 109 g/km. Aivan näin pieneen kulutukseen voi olla vaikea päästä normaaliajossa, mutta varsinkin matka-ajossa D4 on mukavan taloudellinen. Kaupunkiajon virallinen kulutus on 5 l/100km. Ainakin näin talvipakkasilla kulutus kaupunkiajossa oli yli litran enemmän.

Volvo V60 D4 -mallin lähtöhinta on 39 187,02 euroa. Automaattivaihteisto lisää hintaa noin tuhat euroa. Koeajettu Business-varusteltu malli automaattivaihteistolla on lähtöhinnaltaan 41 105,90 euroa. Business-varustelu sisältää mm. kääntyvät Xenon-ajovalot ja kulmavalot, pysäköintitutkan taakse, sadetunnistimen ja Audio High Performance -paketin.

Volvon 60-mallien lisäksi, uudet T5- ja D4-moottorit ovat saatavilla myös V70, XC70 ja S80 -malleihin.