Uuden Volkswagen Passatin hinnat julkistettu

Volkswagen Passat Sedan ja Variant 2015Uuden Volkswagen Passatin ennakkomyynti on alkanut. Passat Sedan -malliston hinnat alkavat 26 984,30 (1.4 TSI) ja 29 596,07 (1.6 TDI) eurosta. Variant-malli nostaa hintaa noin 2000-2500 euroa.

TSI-moottoreiden tehoalueet liikkuvat välillä 92 – 206 kW (125 – 280 hv) ja TDI-dieselmoottoreiden 88 – 176 kW (120 – 240 hv), vastaavat CO2-päästöt 103 – 140 g/km. 110 kW:n TSI-moottoreissa vaihtoehtona on myös versio, jossa on käytössä Golfista tuttu polttoaineenkulutusta laskeva aktiivinen sylinteriteknologia (ACT), jonka ansiosta kulutus on vain 4,9 l/100 km ja CO2-päästöt 115 g/km. Dieselmoottoreiden huippumalli on kahdella ahtimella varustettu 2.0 TDI Biturbo, jonka teho on 176 kW (240 hv) ja suurin vääntömomentti peräti 500 Nm. Moottori on tarjolla nelivetoiseen 7-vaihteisella DSG-automaatilla varustettuun 4MOTION-nelivetoversioon kattavalla Highline-varustelulla.

Uutuusmallit ovat ulkomitoiltaan muutaman millin edeltäjämalleja pienempiä, mutta reilusti pidentyneet akselivälit (+79 mm) tuovat ruhtinaalliset sisätilat. Tavaratilat ovat kasvaneet Sedan-versiossa 586 litraan (+21 l) ja Variantissa 650 litraan (+47 l). Maksimissaan Variantin tavaratila vetää 1 780 litraa. Autojen painot ovat pudonneet runsaat 80 kiloa mm. korirakenteissa käytetyn alumiinin ansiosta.

Uusi Passat vahvistaa myös Volkswagenin edelläkävijyyttä uusien innovaatioiden tuomisessa kuljettajan avuksi: Uuden Passatin uusia järjestelmiä ovat mm. Park Assist 3.0, perävaunuavustin, joka auttaa peruuttamaan perävaunun vaivattomasti sille sopivaan pysäköintiruutuun ja ruuhka-avustin Traffic Jam Assist. Infotainment-järjestelmät ja navigaattorit uudistuvat ja monipuolistuvat myös uuden mallin myötä. Car-Net-palveluiden avulla on mahdollista saada internetin kautta navigaattoriin mm. säätietoja matkakohteesta, polttoainehintoja ja autoilijan mielenkiinnon mukaisia uutisia. Perinteisen mittariston tilalle on saatavissa digitaalinen mittaristo Active Info Display, jossa 12,3-tuumaisen mittariston alueen näyttöjä voi valita eri vaihtoehdoista.

Ajovaloissa siirrytään Led-aikakauteen. Led-valoista on kaksi eri tasoa: Highline-varustelussa on vakiona staattiset Led-ajovalot ja lisävarusteena ajotilanteen mukaan säätyvät Led-ajovalot. Parhaan mahdollisen valaistuksen saa, kun valitsee ajotilanteen mukaan säätyvien Led-ajovalojen yhteyteen Dynamic Light Assist -kaukovalojärjestelmän. DLA:n avulla ajorata ja tiensivusta ovat aina optimaalisesti valaistuja eikä muu liikenne häikäisty. Kuljettajalla on koko ajan mahdollisimman hyvä näkyvyys, kun valokuviota muokataan liikennetilanteen mukaan.

Ensimmäinen Passat-sukupolvi tuli markkinoille vuonna 1973 ja tähän mennessä niitä on valmistettu 22 miljoonaa kappaletta. Kahdeksanteen sukupolveen ehtineen uutuusmallin ensimmäiset Sedan- ja Variant-versiot saapuvat maahamme loppuvuodesta.