Uudet Drive-E moottorit myös Volvo V40-malliin

Volvo V40Volvon uudet Drive-E-moottorit ovat nyt saatavilla myös Volvo V40 ja V40 Cross Country -malleihin. V40-malliin on aluksi saatavilla kaksi moottoria nelisylinterisestä Drive-E-tuoteperheestä: T5-bensiiniturbomoottori ja D4-turbodiesel.

Uusien Drive-E-moottoreiden parina on joko uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto tai 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto, jota on hienosäädetty taloudellisuuden parantamiseksi. Automaattivaihteistolla varustetuissa versioissa on vaihdevivut ohjauspyörässä manuaalista vaihtamista vartan.

D4-turbodieselmoottori kehittää 190 hevosvoimaa tehoa ja 400 Nm vääntöä. Moottori hyödyntää ensimmäisenä maailmassa i-ART-tekniikkaa, joka käyttää painepalautetta kustakin ruiskutussuuttimesta perinteisen yksittäisen paineanturin sijaan. Jokaisella suuttimella on älykäs siru, joka valvoo ruiskutuspainetta. Näitä tietoja käyttämällä itsesäätyvä i-ART-järjestelmä varmistaa, että moottoriin ruiskutetaan aina ihanteellinen määrä polttoainetta.

Käsivalintaisella vaihteistolla varustetun Volvo V40 D4 -mallin polttoaineen kulutus on ainoastaan 3,3 l/100 km (EU-yhdistetty), ja vastaavat CO2-päästöt ovat 85 g/km. V40 Cross Countryn vastaavat lukemat ovat 4,0 l/100 km ja 104 g/km käsivalintaisen vaihteiston kanssa.

Nelisylinterinen T5-bensiiniturbomoottori kehittää tehoa 245 hv ja vääntöä 350 Nm. Polttoaineen kulutus 8-vaihteisella automaattivaihteistolla varustetussa Volvo V40 -mallissa on 5,8 l/100 km (136 g/km).