Uusi Passat esitellään syksyllä

Volkswagen Passat previewVolkswagen esittelee uuden Passatin syksyllä Pariisin autonäyttelyssä. Uutuuden ulkomitat ovat muutaman millin edeltäjämallia pienemmät, mutta reilusti pidentynyt akseliväli tuo ruhtinaalliset sisätilat. Auton paino on pudonnut runsaat 80 kiloa mm. korirakenteissa käytetyn alumiinia ansiosta.

Moottorivaihtoehdoiksi on tarjolla uusinta TSI- ja TDI-teknologiaa: TSI-moottoreiden tehoalueet liikkuvat välillä 92 – 206 kW (125 – 280 hv) ja TDI-dieselmoottoreiden 88 – 176 kW (120 – 240 hv). TSI-moottoreissa vaihtoehtona on myös versio, jossa on käytössä Golfista tuttu polttoaineenkulutusta laskeva aktiivinen sylinteriteknologia (ACT). Dieselmoottoreiden huippumalliksi on tulossa kahdella ahtimella varustettu 2.0 BiTDI, jonka teho on 176 kW (240 hv) ja suurin vääntömomentti peräti 500 Nm. Uudesta Passatista on tulossa markkinoille myöhemmin myös ladattava hybridi, jonka toimintamatka pelkällä sähköllä on 50 kilometriä ja kokonaistoimintamatka 1 000 kilometriä.

Volkswagen Passatin uusia järjestelmiä ovat mm. Park Assist 3.0, perävaunuavustin, joka auttaa peruuttamaan perävaunun vaivattomasti sille sopivaan pysäköintiruutuun, jonossa-ajoavustin sekä ympäristönvalvontajärjestelmä, joka tunnistaa myös jalankulkijat. Infotainment-järjestelmät ja navigaattorit uudistuvat ja monipuolistuvat myös uuden mallin myötä. Car-Net-järjestelmän avulla on mahdollista hakea internetistä auton näyttöön erilaisia tietoja ja uudenlaisia palveluja. Analogisen mittariston tilalle on Passatiin saatavissa digitaalinen mittaristo, jonka näyttämät tiedot ovat kuljettajan muokattavissa.

Suomen markkinoille uutuus saadaan jo loppuvuonna.