Uusi Volvo XC90 tuo tehoa ja taloudellisuutta katumaasturiluokkaan

Volvo XC90 sisätilat01Volvon täysin uusi XC90-malli tarjoaa tehoa ja taloudellisuutta katumaasturiluokkaan. Mallisto sisältää valikoiman Drive E-moottoreita, jotka ovat kaikki nelisylinterisiä.

Volvon nelisylinterinen moottori tarjoaa huomattavasti suuremmalle voimanlähteelle ominaista ajonautintoa, mutta tekee sen huomattavasti taloudellisemmin ja puhtaammin. Täysin uuden XC90-malliston kärkinimi on Twin Engine -versio, joka kantaa tunnusta T8. Kyseessä on sähköauton, hybridiajoneuvon ja huipputehokkaan auton yhdistelmä.

Tavallinen ajaminen tapahtuu oletushybriditilassa. Se käyttää kaksilitraista nelisylinteristä ahdettua Drive E-bensiinimoottoria, joka pyörittää etupyöriä, ja 80 hevosvoiman (60 kW) sähkömoottoria, joka pyörittää takapyöriä. Mekaaninen ahdin huolehtii ala-alueen tehosta ja väännöstä ja antaa moottorille suuren, vapaasti hengittävän voimanlähteen tuntuman. Turboahdin puuttuu peliin ilmavirtauksen kasvaessa. Takapyörien sähkömoottori tarjoaa välitöntä vääntöä. Napin painalluksella kuljettaja voi kaupungissa vaihtaa hiljaiseen ja päästöttömään sähkötilaan, jonka toimintasäde on noin 40 kilometriä. Ja hän voi jälleen halutessaan palata bensiini- ja sähkömoottorin yhteistilaan, jonka yhdistetty teho on noin 400 hevosvoimaa ja vääntö 640 Nm.

Volvo XC90 -mallisto sisältää myös D5-kaksoisturbodieselmoottorin (225 hv, 470 Nm, luokkansa matalin kulutus noin 6 l/100 km) ja D4-turbodieselin (190 hv, 400 Nm ja noin 5 l/100 km). Mallisto sisältää lisäksi kaksi muuta bensiinimoottorivaihtoehtoa. Ensimmäinen niistä on T6-turbomoottori, joka käyttää mekaanista ahdinta ja turboahdinta ja kehittää tehoa 320 hv ja vääntöä 400 Nm. Tarjolla on myös T5-moottori, joka kehittää 254 hv tehoa ja 350 Nm vääntöä.

Uusi XC90 esitellään vuoden 2014 aikana.