Volkswagen Golf täyttää 40 vuotta

Volkswagen Golf IVolkswagen Golf viettää tänään 40-vuotissyntymäpäivää, sillä ensimmäinen Golf rullasi valmistushihnalta Volkswagenin Wolfsburgin tehtaalta 29. maaliskuuta 1974. Sittemmin niitä on vilistänyt maailmalle yli 30 miljoonaa. Tilastokeskuksen mukaan Golf oli vuodenvaihteessa Suomen autokantatilastossa toiseksi suosituin automalli 118 000 kappaleella.

Tullessaan markkinoille italialaisen autosuunnittelijan Giorgio Giugiaron kynästä lähtenyt Golf edusti monikäyttöisyydessään täysin uutta autoajattelua ja antoi nimensä uudelle autoluokalle. Muutamassa vuodessa Golf-mallisto kasvoi urheilullisten autojen ikoniksi nousseella GTI:llä, maailman ensimmäisellä nopeakäyntisellä dieselversiolla ja avo-Cabriolet’lla.

Vuosien kuluessa mallisto on laajentunut mm. farmariversio Golf Variantilla. Seitsemättä sukupolvea edustavan Golfin ainutlaatuisen laaja käyttövoimavalikoima käsittää tänä päivänä paitsi taloudelliset ja pienipäästöiset TDI-diesel- ja TSI-bensiinimoottorit myös korkeaseosetanoli- sekä pian myös bio-/maakaasu-, täyssähkö- ja pistokehybiridivaihtoehdot.