Uusi Toyota Prius tarjoaa entistä pienemmät päästöt

Toyota Prius radallaNeljännen sukupolven Toyota Prius saavuttaa energiatehokkuudellaan uuden ennätystason. Uutuusmallin EU-testisyklin mukainen yhdistetyn ajon polttoaineen kulutus on 3,0 l/100 km. Vastaava hiilidioksidipäästö on 70 g/km. Edeltävässä mallissa vastaavat lukemat olivat 89 g/km ja 3,9 l/100 km. Samanaikaisesti Priuksen käsiteltävyys ja ajo-ominaisuudet on viety uudelle tasolle.

Täysin uusi hybridijärjestelmä, maailman parhaan termisen hyötysuhteen omaava bensiinimoottori, ensimmäinen TNGA (Toyota New Global Architecture) -ratkaisuun perustuva alustarakenne ja uraauurtava aerodynamiikka vaikuttavat kaikki ajodynamiikkaan sekä pakokaasupäästöjen ja kulutuslukemien pienentämiseen.

Toyota Prius kiihtyy 0-100 km/h 10,6 sekunnissa. Maantieajossa ohituskiihdytys 80–120 km/h tapahtuu vain 8,3 sekunnissa. Huippunopeus on 180 km/h. Hybridijärjestelmän kokonaisteho on 90 kW (122 hv), ja tehoa on tarjolla aiempaa käyttäjäystävällisemmällä tavalla. Uusi voimansäätöyksikkö sallii järjestelmän hyödyntää enemmän sähkövoimaa, jolloin kiihdytykset tuntuvat luonnollisemmilta bensiinimoottorin kierrosnopeuden kasvaessa auton kiihtymisen myötä.

Uusi malli on ensimmäinen Toyota Prius, jolla voi vetää perävaunua. Suurin sallittu vetomassa on 725 kg.