Ford Transitin 50v juhlavuosi

Ford Transit 50vFordin Transit -pakettiauto viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan, sillä ensimmäinen Ford Transit valmistui tuotantolinjalta Langleyssä, Englannissa elokuussa 1965.

Samana vuonna ensimmäisen miehitetyn avaruuslennon kanssa ensiesitelty Ford Transit teki lähtemättömän vaikutuksen eurooppalaiseen yleisöön tarjoten käytännön apua ja tukea Euroopan kohisten kasvavissa talouksissa.

Ford Transit -mallisto on sittemmin kehittynyt laajalla kokoluokkien ja eri tyylien variaatioilla tarjoten vaihtoehtoja pakettiautoista lava-autoihin ja matkailuautoihin sekä järeillä moottoreilla varusteltuihin rata-autoihin, Cosworth V8-Supervan mukaan lukien.

Kasvava suosio kiihdytti Transitin tuotantoa, ja vuonna 1976 saavutettiin tuotannossa miljoonan auton rajapyykki. Seuraavat miljoonan auton virstanpylväät saavutettiin vuosina 1985, 1994, 2000, 2005, 2010 ja 2013. Yhteensä valmistettu jo lähes 8 miljoonaa Transit- ja Transit Custom-mallia.

Peräkkäin pysäköitynä 50 vuoden aikana valmistetuista Transiteista muodostuva jono kiertäisi helposti ympäri maailman. Tämän lisäksi on laskettu, että uusi Transit on ostettu keskimäärin joka kolmas minuutti Transitin historian aikana.

Transit on tuonut hyötyajoneuvomarkkinoille joukon teknologisia innovaatioita, jotka parantavat auton suorituskykyä, käyttömukavuutta ja turvallisuutta. Esimerkkinä näistä teknologisista parannuksista vuosien varrelta ovat sivusta aukeavat lastausovet, vyörenkaat, halogeenivalot, polttoaineen suoraruiskutus dieselmoottoreissa, murtosuojatut lukot ja vakiovarusteena lukkiutumattomat jarrut. Uusimpiin Transit-malleihin on lisätty kuljettajan ajo- ja käyttömukavuutta lisääviä ominaisuuksia, kuten mukautuva vakionopeudensäädin ja kaistavahti.

Uusin Ford Transit -mallisto sisältää neljä täysin uutta mallia: Transit, Transit Custom, Transit Connect ja Transit Courier. Transitin valmistuksen ja myynnin kansainvälinen laajentuminen otti merkittävän edistysaskeleen puolessa välissä vuotta 2014, kun Transit astui ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan markkinoille uudella versiolla, jota valmistetaan Kansasissa. Tämän myötä Transitin markkinat laajentuivat 118 markkina-alueelle kuudella maanosalla.