Jättiläismäinen pölyhuisku puhdistaa autot Fordin tehtaalla Valenciassa

Ford Valencia tehdasFordin tehtaalla Espanjan Valenciassa käytetään jättimäistä, strutsinsulista tehtyä pölyhuiskua autojen puhdistamiseen. Jokainen auto saa strutsinsulkakäsittelyn, jolla poistetaan kaikki pöly autojen pinnoista ennen kuin ne maalataan. Strutsinsulkia käytetään luomaan tasainen maalipinta mm. uuteen Galaxyyn, Mondeoon ja S-MAXiin.

Valenciassa valmistetaan kuutta eri Ford-mallia. Uusi auto rullaa ulos joka neljäskymmenes sekunti. Tehtaalla on käytössä alansa ensimmäisiä tuotantotekniikoita, joiden avulla varmistetaan ensiluokkainen laatu, kuten maalipintojen virheet havaitseva digitaalikamerajärjestelmä, audiojärjestelmän testaus ja virtuaalinen ajotesti kuljettajaa avustavien toimintojen testaamiseen.

Naaraspuolisen strutsin sulat ovat jopa 76 cm pitkiä, ne painavat vain 3 grammaa ja kestävät jopa 5 vuotta. Auto kulkee samantyyppisen rakennelman läpi kuin se olisi autopesussa, mutta poistaa staattisen sähkön, jolloin pienet hiukkaset eivät tartu auton pintaan. Irtoava pöly imetään pois.

Strutsinsulkakäsittelyn jälkeen on vuorossa auton maalaus, joka alkaa pohjatöillä, eikä pintaa tarvitse lämpökuivattaa vaiheiden välillä. Tällä toimenpiteellä pystytään vähentämään prosessin aiheuttamia CO2-päästöjä 15–25 prosenttia. Korroosionestopäällyste, vettä hylkivä tiivistysaine ja lopulta maalipinta laitetaan näiden kerrosten päälle ja lopulta kuivatetaan 180 asteessa.

Valencian tehtaalla on käytössä Fordin patentoima järjestelmä, joka havaitsee maalausvirheet. Järjestelmä kokoaa yhden kuvan 3 150 ottamastaan digitaalisesta kuvasta, jotka on otettu autosta loistevalojen alla. Järjestelmä vertaa kuvaa täydelliseen malliin ja osoittaa kohdat, jotka tulee korjata välittömästi.

Ford Valencia Plant OstrichFeathers