Kia cee’d -malliin uusi moottori ja kaksoiskytkinvaihteisto

Kia cee'd 2015Syksyllä 2015 Suomeen saapuva uudistunut Kia cee’d tarjoaa päivitetyn ulkonäön ja uutta tekniikkaa. Uusi 3-sylinterinen turbomoottori ja 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinvaihteisto vähentävät polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä tarjoten kuitenkin vahvaa suorituskykyä. Uudistuneeseen cee’d-mallistoon tulee tarjolle myös urheilullinen GT Line -varustetaso. Uudistukset käsittävät koko cee’d-malliston (hatchback, Sportswagon ja pro_cee’d). Myös tehokkaat cee’d GT- ja pro_cee’d GT -mallit uudistuvat samassa yhteydessä muun cee’d-malliston kanssa.

Keulasta uudistunut Kia cee’d on säilyttänyt ne ominaispiirteet, jotka ovat tehneet autosta suositun Euroopassa. Uudistuneen cee’din keulailmettä koristavat uusi aiempaa leveämpi etupuskuri, kromikoristeiset sumuvalot ja uusi ovaalinmuotoinen keulasäleikkö. Myös auton takaosaan on tehty vastaavia uudistuksia. Uudelleen muotoiltu takapuskuri ja urheilulliset heijastimet takana korostavat auton dynaamista ulkonäköä. LED-takavalot viimeistelevät auton takaosan. Uudet 16″ ja 17″ kevytmetallivanteet tulevat tarjolle kautta malliston.

Uudistuneeseen cee’d-mallistoon on saatavana aiempaa laajempi voimalinjatarjonta. Kia esittelee uudistuneessa cee’dissä täysin uuden 1.0-litraisen T-GDI-turbomoottorin. Kolmisylinterinen voimanlähde on suunniteltu vähentämään polttoaineenkulutusta ja päästöjä. Kian uudessa turboahdetussa moottorissa, joka on sen itsensä kehittämä yhtiön Namyangin tutkimuskeskuksessa Koreassa, on korkeapainesuorasuihkutus ja kehittynyt jäähdytys, jotka osaltaan pienentävät päästöjä. Uusi voimanlähde on Kian ensimmäinen uuden sukupolven moottoreista Euroopassa ja se on saatavana kahtena eri tehoversiona: 100 hv ja 120 hv. Molemmat versiot tarjoavat vääntöä 172 Nm.

Kia esittelee cee’dissä myös uudistuneen 1.6-litraisen CRDi-dieselmoottorin. Uusi korkeapaineruiskutusjärjestelmä ja jatkuvasti säätyvä öljypumppu vähentävät kitkahäviöitä moottorissa. 110-hevosvoimainen diesel tulee tarjolle kaikkiin korimalleihin myös GT-Line varustetasoihin. Uudistuneen moottorin CO2-päästöt ovat alhaisimmillaan 94 g/km Kian ISG-järjestelmällä (Idle Stop/Go) varustettuna.

Uudistuneesta dieselmoottorista on saatavana myös tehokkaampi versio. 136-hevosvoimainen 1.6 CRDi -dieselmoottori korvaa 128-hevosvoimaisen edeltäjänsä. Uudistunut voimalähde tarjoaa nyt vääntöä 285 Nm aikaisemman 265 Nm:n sijaan. Maksimivääntö on käytettävissä entisistä matalammalta kierrosalueelta tarjoten vaivatonta kiihtyvyyttä kaikissa olosuhteissa.

Uuden Kia cee’d GT Linen yhteydessä esitellään Kian toinen tekninen uudistus. Täysin uusi 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinvaihteisto tulee saataville CRDi-dieselmoottorin kanssa. Kian uusi DCT-vaihteisto pystyy käsittelemään suuremman vääntömomentin kuin nykyinen 6-vaihteinen momentinmuuntimella varustettu automaattivaihteisto, jonka uusi DCT-vaihteisto korvaa. Uudistuneen 1.6 CRDi -dieselmoottorin CO2-päästö on DCT-vaihteiston kanssa 109 g/km.