Koeajo: Lexus NX 300h F Sport

Lexus NX 300h 2014_koeajo_01Lexus on Suomessa melko harvinainen automerkki. Tietysti osasyynä on korkeasta laadusta ja ylellisyydestä johtuva korkeampi hintataso, mutta osaltaan yleistymisen esteenä on ollut myös kohtuullisen pieni mallivalikoima. Tämä uusi NX -katumaasturi saattaakin olla hyvä piristysruske Lexukselle Suomessa. Vaikka tietysti edelleen tämän premium-luokan menopelin hankintahinta on turhan korkea valtaosalle autoilijoista, on tämä Lexus NX-katumaasturi nyt selvästi houkuttelevammassa hintaluokassa kuin isoveli RX-malli. Hinnat alkavat 53 765,83 eurosta. Hintaeroa RX-malliin on siis yli 30 tuhatta euroa. Tämän koeajetun F Sport -malliversion lähtöhinta on 69 665 euroa.

Uusi Lexus NX on siis hieman pienempi kuin Lexus RX, mutta ei silti mikään pieni auto. Akseliväli on 2,66 metriä ja kokonaispituus 4,63 metriä. NX on siis vain kymmenisen senttiä lyhyempi kuin RX. Auton sivuprofiilissa on paljon samaa RX:n kanssa. Muodoissa on sekä pyöreyttä että teräviä kulmia. Varsinkin ajovalot ja takavalot tuovat autolla persoonallista ja voimakasta ilmettä. Tässä F Sport -mallissa on urheilullisuutta korostettu entisestään vakiosta poikkeavilla etusäleiköllä sekä etu- ja takapuskurilla. Ainakin omaan silmään uusi NX näyttää jopa paremmalta kuin Lexus RX.

Lexus NX tarjoaa varsin runsaat sisätilat. Jalkatilaa riittää myös takapenkkiläisillä ja tavaratilaan mahtuu perheen matkatavarat. Kuten ulkomuodossa, myös sisätiloje muotoilussa yhdistyvät pyöreät ja kulmikkaat muodot sopivassa suhteessa. Tunnelma matkustamon puolella on ylellisen laadukas, kuten premium-luokassa kuuluukin. Kojelaudassa ja keskikonsolissa riittää painikkeita ja kytkimiä. Vaikka kaikki perustoiminnot löytyvät helposti, vaatii kaikkiin toimintoihin tutustuminen hetken aikaa. Varustetasot ovat Comfort, Comfort Business, Executive, F Sport ja Premier. Tässä F Sport -mallissa on runsaasti urheilullisuutta korostavia yksityiskohtia ja toimintoja. F Sportissa on vakiona mm. ajotilan valitsin sekä aktiivinen iskunvaimennus. Ajotilan valitsimella kuljettaja voi valita taloudellisuutta edistävän tai urheilullisemman ajotilan. Valinnalla on selvä vaikutus esim. siihen miten moottori reagoi kaasupolkimen käyttöön.

Lexus tunnetaan hybridimalleistaan, joten luonnollisesti myös uudesta NX-mallista löytyy hybridiversio. Ehkä hieman yllättäen NX-mallia valmistetaan ainoastaan bensiinimottoreilla, joten Suomen tuontiohjelmaan kuuluu ainoastaan tämä NX 300h bensahybridi. Muut malliston versiot ovat vapaastihengittävä 2.0-litrainen NX 200 ja turboahdettu 2.0-litrainen NX 200t. Tässä Suomeen tuotavassa NX 300h-mallissa on uusin versio Lexus Hybrid Drive-järjestelmästä. Bensamottori on 2.5-litrainen, vapaastiahdettu nelisylinterinen. Sen toimintaa tukee sähkömoottori.

Auto on saatavissa sekä etu- että nelivetoisena. Nelivetomallissa takapyörille voimaa tarjoaa toinen sähkömoottori. Neliveto ei siis ole jatkuva, vaan takapyörille tarjotaan sähkömoottorin tuottamaa voimaa tarpeen mukaan. Ainakin talvikelissä järjestelmä toimii hienosti. Vaihteistona on portaaton e-CVT automaattivaihteisto. Hybridijärjestelmän kokonaisteho on 197 hv, joten tarvittaessa auto liikkuu kohtuullisen reippaasti. Isomman kiitoksen saa toki taloudellisuus. Tämän F Sport -mallin yhdistetty kulutus on vain 5,3 l/100km ja CO2-päästöt 123 g/km. Tosin käytännössä kulutus kasvaa selvästi isommaksi ainakin talviajossa.