Koeajo: Volkswagen Caddy Maxi 2.0 TDI DSG

Volkswagen Caddy 2015_koeajo_01Uusi, neljännen sukupolven Volkswagen Caddy on edeltäjänsä tapaan saatavissa sekä pakettiauto- että henkilöautomallina. Koripituuksia on kaksi. Vakiomallin lisäksi valittavissa on 47cm pidempi Maxi-versio. Caddy Maxi henkilöauto tarjoaa paitsi isomman tavaratilan, myös kaksi lisäistuinta eli auto on 7-paikkainen.

Koeajoimme Volkswagen Caddy Maxin 2.0-litraisella dieselmoottorilla ja uutta mallisukupolvea juhlistavalla, Generation 4-varustelulla. Tämä Generation 4 -erikoismalli sisältää mm. nahkapäällysteisen ohjauspyörän, kojelaudan koristepaneelin, erikoisverhoilun ja monitoiminäytön. Ulkoisiin yksityiskohtiin lukeutuvat 17” kevytmetallivanteet, korinväriset puskurit ja kylkilistat, hopeanväriset kattokaiteet, tummennetut takalasit ja tummaoptiikkavalot. Kaikkien Caddy-mallien varusteluun kuuluvat mm. ilmastointi, vakionopeudensäädin, mäkilähtöavustin ja kauko-ohjattu keskuslukitus. Caddyyn on saaatavissa myös uusia, ajamista helpottavia ja turvallisuutta parantavia järjestelmiä, kuten mukautuva vakionopeudensäädin, hätäjarrutustoiminto, kaukovaloautomatiikka ja pysäköintiavustin.

Volkswagen Caddy 2015_koeajo_02Moottoritarjonta on runsas, sillä valittavissa on neljä TDI-dieselmoottoria, kolme TSI-bensakonetta ja jopa bio-/maakaasuvaihtoehto. Bensamoottorit 1.0 TSI (102hv), 1.2 TSI (84hv) ja 1.4 TSI (125hv). Dieselit ovat kaikki 2.0-litraisia. Moottoriversiosta riippuen vaihteistona on joko manuaali tai DSG-automaatti. Caddy on saatavissa jopa nelivetoisena 4Motion-mallina. Koeajoimme 75 kW (102 hv) ja 250 Nm tarjoavan version DSG-vaihteistolla. Vaikka tehoja ei olekaan enempää, niin runsaan väännön ansiosta suorituskyky on yllättävän hyvä. Tällä dieselmoottorilla Caddy on myös taloudellinen. Yhdistetty kulutus on 5,1 l/100km ja CO2-päästöt 134 g/km.

Volkswagen Caddy 2015_koeajo_04Ajoasento on hieman pakettiautomainen, mutta se ei häiritse ajomukavuutta. Etupenkillä matkustaa mukavasti ja takapenkilläkin jalkatilaa on riittämiin. Kolmannen rivin istuimille pääsy on hieman hankalampaa. Volkswagen Caddy Kombi -perusmallissa liukuovi on vain auton oikealla puolella, mutta muissa varustetasoissa auton molemmat takasivuovet ovat liukuovia. Liukuovesta on apua erityisesti kapeilla parkkipaikoilla. Tavaratilaa Caddy tarjoaa runsaasti. Vaikka kaikki 7-istuinpaikkaa ovat käytössä, on tavaratilaa silti 530 litraa. 5-paikkaisena tilaa löytyy tavararoille 1350 litraa, ja 2-paikkaisena jo melkein 4000 litraa.

Volkswagen Caddy 2015_koeajo_05Volkswagen Caddy henkilöautomallien hinnat alkavat 24 162 eurosta. Valittavissa on Kombi, Comfortline, Trendline, Highline tai Generation 4-varustelu. Tämän Volkswagen Caddy Maxi 2.0 TDI DSG Generation 4-mallin lähtöhinta on 37 128 euroa. Autossa oli lisävarusteena mm. Bi-Xenon ajovalot LED-päiväajovaloilla, peruutuskamera, lämmitettävä tuulilasi ja Deep Black Metallic-erikoisväri. Nämä nostivat auton kokonaishinnan 46 137 euroon.

Volkswagen Caddy 2015_koeajo_03