Uudistunut Honda CR-V

Honda CR-V 2015Tärkein uutuus päivitetyssä Honda CR-V:ssä on kaksoisahdettu 1.6-litrainen dieselmoottori. Uudella 1.6 i-DTEC-moottorilla varustettuna CR-V on kokoluokkansa taloudellisin nelivetoinen katumaasturi (hybridit pois lukien) markkinoilla niin käsivalintaisella kuin automaattivaihteistolla varustettuna.

Vaikka uuden moottorin iskutilavuus on sama kuin etuvetoisessa CR-V:ssä käytettävässä yhdellä ahtimella varustetussa 1.6 i-DTEC:ssä, ovat rakenteet aivan erilaiset sylinterilohkoa myöten. Uusi moottori kehittää 118 kW (160 hv) ja 350 Nm, joten tehoa on 10 hevosvoimaa tai kuusi prosenttia (6 %) enemmän kuin 2.2 i-DTEC:ssä, jonka se korvaa. Vääntömomentti on säilynyt ennallaan, vaikka moottorin iskutilavuus on yli puoli litraa pienempi. Lisäksi vääntömomentti on käytettävissä hyvin laajalla käyntinopeusalueella.

Yhdistetty kulutus on nyt 4,9 l/100 km (17-tuumaisilla pyörillä) ja CO2-päästöt 129 g/km, mikä on yli kymmenen prosenttia vähemmän kuin ennen. Uudella automaattivaihteistolla varustettuna kulutus on vain kaksi desiä suurempi ja CO2-päästöt 134 g/km. Automaattivaihteisen CR-V:n hiilidioksidipäästöjen pudotus on peräti 34 g/km.

Muina moottorivaihtoehtoina ovat etuvetoisessa CR-V:ssä käytettävä yhdellä ahtimella varustettu 1.6 i-DTEC sekä bensiinimoottorina 2.0-litrainen i-VTEC. Molempien toimintaa on hiottu ja ne täyttävät nyt Euro 6 -päästömääräykset. Etuvetoisen Honda CR-V 1.6 i-DTEC:n yhdistetty kulutus on pudonnut entisestään ja on nyt vain 4,4 l/100 km ja CO2-päästöt 115 g/km (17-tuumaiset pyörät).

Uudistunut Honda CR-V tulee nelivetoisena myyntiin uudella dieselmoottorilla varustettuna ensin käsivalintaisella vaihteistolla varustettuna. Heti alusta alkaen ovat ennakkomyynnissä kesällä Suomeen saapuvat automaattivaihteiset mallit. Uuden moottorin yhteydessä automaatin vaihteiden määrä on kasvatettu viidestä suoraan yhdeksään.

Honda on tehnyt paljon parannuksia CR-V:n alustaan, jotka on helppo huomata autoa ajaessa. Muutosten myötä autosta on tehty vakaampi, tarkemmin ohjautuva ja jousitusmukavuudeltaan hienostuneempi. Honda CR-V:n alustassa on edessä uudet jousien tukipuslat, iskunvaimentimet, alatukivarsien geometria sekä uudet taaksepäin suuntautuvat tukivarret. Myös auton vanteet ovat vuosimallissa 2015 erilaiset aiempiin vuosikertoihin verrattuna.

Raideleveyttä on lisätty edessä ja takana 15 mm ja camber-kulmaa on muutettu suuntavakavuuden parantamiseksi entisestään. Nelivetoisissa dieselmalleissa uusi kevyempi moottori vähentää etupyörille kohdistuvaa painoa, mikä auttaa CR-V:tä kääntymään herkemmin. Myös uuden 9-vaihteisen automaatin lyhyemmät vaihteiden välit tekevät ajokokemuksesta miellyttävämmän. Aiempaa nopeampi ohjasvälitys auttaa omalta osaltaan ohjaustuntuman paranemisessa.

Äänieristyksen kanssa on tehty runsaasti töitä uudistuksen yhteydessä. Ovitiivisteiden paksuus on kaksinkertainen entiseen verrattuna, lattiamatto eristää ääntä paremmin ja äänieristysmateriaali on optimoitu kojelaudassa ovissa ja pilareissa. Myös konepellin tiivistystä on muutettu tuulesta aiheutuvan melun vähentämiseksi. Näiden ja muiden pienten parannusten yhteistuloksena vuosimallin 2015 Honda CR-V on valmistajan mittausten mukaan kuusi prosenttia edeltäjäänsä hiljaisempi. Ajossa ero aiempaan CR-V:hen on korvin kuultava.

Uudistuneen Honda CR-V:n hinnat alkavat etuvetoisen 1.6 i-DTEC Comfortin 32 900 eurosta. Nelivetoisista malleista edullisin varustetaso Comfort on jätetty pois ja lähtötaso on nyt Elegance. Erittäin kattavasti varusteltujen mallien hinnat alkavat 2.0-litraisella bensiinimoottorilla varustettuna 39 900 eurosta ja uudella kaksoisahdetulla 1.6 i-DTEC:llä 41 900 eurosta.