Volkswagen Passat GTE on ladattava hybridi

Volkswagen Passat GTEVolkswagen esittelee Passatista ladattavan hybridiversion. Uusi Volkswagen Passat GTE on saatavissaa sekä Sedan että Variant -malleina.

Volkswagen Passat GTE :ssä on kaksi moottoria: 1.4-litrainen bensiinimoottori, jonka teho on 115 kW (156 hv), sekä sähkömoottori, jonka tuottaa tehoa 85 kW (115 hv). Järjestelmän yhteisteho on 160 kW (218 hv). Huippunopeus pelkällä sähköllä ajettaessa on 130 km/h, ja ajomatka 50 km. Yhdistelmäkulutus jää 1,6-1,7 litraan/ 100 km ja CO2-päästöt 37-39 grammaan/km.

Latausajat ovat 4 tuntia 15 minuuttia (10 A)/2,3 kW ja 2 tuntia 30 minuuttia (16 A)/3,6 kW. Vaihteistona Volkswagen Passat GTE :ssä on erityisesti hybridikäyttöön kehitetty 6-vaihteinen DSG-automaatti. Volkswagen Passat GTE kiihtyy 0-100 km/h 7,4 sekunnissa (Variant 7,6 sekunnissa). Auton kokonaispaino on 1 722 kiloa (Variant 1 735), josta litiumioniakuston osuus on 125 kiloa.

Volkswagen Passat GTE :ssä on vakiona 6,5 tuuman kosketusnäyttö. Näyttö kertoo mm. sähköllä kuljettavan toimintamatkan pituuden, energiavirran ja latausajat sekä lämmitys- ja ilmastointiaktivoinnin sekä ajastuksen. Passat GTE:n vakiovarusteisiin kuuluvat led-ajovalot, sadetunnistin, pysäköintitutkat edessä ja takana, Comfort-etuistuimet, ympäristöntarkkailujärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla, monitörmäysjarrutustoiminto, tilapäislatauslaite ja latauskaapeli. Suomen kieli on valittavissa monitoiminäyttöjen, mittariston, radioiden ja navigaattoreiden valikoihin.

Lisävarusteena on saatavilla mm. digitaalinen mittaristo, adaptiivinen vakionopeudensäädin ja Head-up Display -tuulilasinäyttö. Tarjolla on myös uusimmat infotainment-järjestelmät Apple CarPlay, Android Auto ja Mirror-Link-ominaisuuksilla. Car-Net e-Remote -applikaatio puolestaan mahdollistaa esimerkiksi auton latauksen ja lämmityksen ohjauksen älypuhelinta käyttäen.

Auton myynti on keskitetty yhdeksälle Volkswagen-jälleenmyyjälle: Volkswagen Center Espoo, Helsinki, Turku ja Vantaa, Autotalo Laakkonen Tampere, Jyväskylän Autotarvike Jyväskylä, Käyttöauto Vaasa, LänsiAuto Lappeenranta ja Pörhön Autoliike Oulu.

Passat GTE ja Passat Variant GTE saapuvat Suomeen alkuvuodesta 2016. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.