Volvo esittelee uuden S90 sedanin

Volvo S90 2016_frontVolvo esittelee Detroitin autonäyttelyssä uuden Volvo S90 sedanin, joka korvaa S80-mallin. Uusi Volvo S90 on varustettu lukuisilla uusilla tekniikoilla, kuten uusilla turvallisuusratkaisuilla sekä pilvipohjaisilla sovelluksilla ja palveluilla.

Uusi Volvo S90 on esimerkiksi varustettu kehittyneellä puoliautonomisella ajotoiminnolla. Pilot Assist –ajojärjestelmä käyttää ohjauspyörää hienovaraisesti ja pitää auton kaistaviivojen sisällä noin 130 km/h nopeuteen asti. Järjestelmän ei tarvitse enää seurata toista autoa. Pilot Assist -ajoavustin on jälleen yksi askel kohti täydellistä autonomista ajamista, joka on keskeinen innovaatioprojekti Volvolle.

S90 esittelee myös maailman ensimmäisen suurten eläinten havaitsemistoiminnon, joka on osa City Safety -järjestelmää. Se voi havaita suurikokoiset eläimet, kuten hirvet ja hevoset, sekä päivällä että yöllä. Tekniikka antaa varoituksen ja jarrutustukea onnettomuuden välttämiseksi. S90 on myös hyötynyt Volvon investoinneista erittäin kehittyneeseen alustasimulaattoriin.

Moottoritarjonta sisältää bensiini ja dieselmoottorit, sekä T8 pistokehybridiversion. Vaihteistona joko manuaali tai 8-nopeuksinen automaatti. Mallisto sisältää myös nelivetoversiot.

Volvo S90 2016_rear