Kahdeksannen sukupolven Toyota Hilux

Toyota Hilux 2016Kahdeksannen sukupolven Toyota Hilux on entistäkin kyvykkäämpi. Auton sydämenä toimii täysin uusi 2.4 litran Common Rail -ruiskutuksella varustettu, ahdettu dieselmoottori. Uusi moottori tuottaa 150 hv maksimitehon 3400rpm kohdalla, ja muhkea 400 Nm maksimivääntö on käytettävissä alueella 1600-2000rpm.

Uuden moottorin myötä polttoaineen kulutuslukemat ovat laskeneet edelliseen malliin verrattuna. Luonnollisesti käsi kädessä alentuneen polttoaineenkulutuksen kanssa myös pakokaasupäästöt ovat pienentyneet, mikä tekee Hiluxista entistä ympäristöystävällisemmän valinnan ja käyttökustannuksiltaan aiempaa paremman. Kuusivaihteisella käsivaihteistolla ja Stop & Start -järjestelmän kanssa yhdistetyn ajon kulutus on 7,9 l/100 km.

Double Cab Active- ja Premium-varustetasojen yhteyteen saa myös kuusivaihteisen automaattivaihteiston. Kummankin vaihteiston välityssuhdealuetta on laajennettu, jotta pystytään varmistamaan sekä voimakas liikkeellelähtökyky ja vääntävä eteneminen maasto-olosuhteissa sekä toisaalta taloudellisuus maantieolosuhteissa. Molempien vaihteistojen yhteydessä on myös ajotapavalitsin, jonka Eco- tai Power-ajotavoilla voi tehostaa haluttua ajotyyliä. Ajotapavalitsin vaikuttaa moottorinohjaukseen ja automaattivaihteiston yhteydessä myös vaihtamislogiikkaan.

Voimansiirto on toteutettu samankaltaisella ratkaisulla kuin aiemmassa Hilux-mallissa. Vaihteiston jatkeena on jakovaihteisto, joka mahdollistaa kolme eri vetotapaa: nopea takaveto, nopea neliveto tai hidas neliveto. Edellismallista poiketen vetotavan valinta tapahtuu nyt sähköisellä kytkimellä erillisen vaihdevivun sijaan, ja nopea neliveto on kytkettävissä aina 80 km/h nopeuteen asti. Nelivedon ollessa kytkettynä voimanjako eteen/taakse on aina kiinteä 50:50.

Etutasauspyörästö on automaattisesti vapautuvaa mallia, mikä parantaa taloudellisuutta ja vähentää etuvetoon liittyvien osien kulumista silloin, kun nelivetoa ei käytetä. Takatasauspyörästö on varustettu 100 % mekaanisella lukolla, jonka sähköinen käyttökytkin löytyy kojelaudasta – se on vakiona kaikissa malleissa.